Fakta om fastigheten

Aprikosen 3 utgörs av en byggnad som består av en högdel och en lågdel. Byggnaden rymmer främst kontorslokaler men även butiks- och lagerlokaler. Dessutom är en välbesökt restaurang belägen i huset. Den totala uthyrningsbara arean är ca 21 669 kvadratmeter. Fastigheten har under de senaste åren genomgått en betydande renovering vilket skapat en mycket trevlig och modern kontorsfastighet.

Adress: Hemvärnsgatan 11-17
Kommun: Solna
Område: Solna strand
Lokalarea: 21 669 kvm
Byggnadsår: 1972
Ombyggnadsår: 1996, 2004-2007
Miljöcertifiering: 

BREEAM in Use med betyget Very good

Historik

Från början uppfördes lågdelen för industrisyften men har över tiden konverterats till en modern kontorsbyggnad. Humlegården förvärvade fastigheten i januari 2008.

Lokaler

Funktionella lokaler som är mycket flexibla i sin utformning. Öppna lösningar kan enkelt kombineras med rumslösningar. Ett helt våningsplan rymmer ca 140 arbetsplatser.

Miljöcertifiering

Fastigheten är Breeam In Use-certifierad

Service och praktisk information

Vår högsta prioritet är alltid att du som kund ska känna dig nöjd och trygg med Humlegården Fastigheters lokaler och tjänster – så att du kan fokusera på din egen verksamhet. Här hittar du som hyresgäst information kring allt från återvinning och städning till säkerhet och passersystem.

Återvinning

Varje fastighet har soprum med olika sorteringsmöjligheter. I vissa hus är utrymmet begränsat, därför finns inte kärl för alla typer av avfall. I den här fastigheten sorteras avfallet så här:

 • Kontorssopor
 • Grovsopor
 • Wellpapp/kartong
 • Plats
 • Metall
 • Mindre elskrot
 • Batterier
 • Lysrör
 • Glödlampor
 • Lågenergilampor
 • Glas ofärgat/färgat

Eftersom varje företag förbrukar varierande mängd papper ansvarar ni själva för pappersåtervinningen. 

Städning och underhåll

Hemvärnsgatan 15: 5 gånger/vecka

Övriga:
Intervaller gällande städning i fastigheten:
1/4 – 31/10 - Entréer och hissar 2 gånger/vecka
1/11 – 31/3 - Entréer och hissar 3 gånger/vecka
Trapphus 1 gång/vecka
Soprum 1 gång/ vecka
1/10 – 30/4 ligger torkmattor i entréerna.
Maskinsopning av garage sker 4 gånger/år i februari, maj, september och november. Humlegården meddelar hyresgästerna ungefär en vecka i förväg.

Säkerhet

I våra fastigheter är vi noga med att se till att lås och belysning i fastighetens entréer fungerar väl. Anmäl gärna till kundservice om ni upptäcker att något är trasigt. För att förhindra att obehöriga tar sig in finns ett passersystem installerat.

Passersystem

I passersystemet används personliga passerkort och koder för inpassering. Alla entréer och allmänna dörrar i fastigheten är kopplade till kortläsare. Om en bricka försvinner kan den spärras i systemet och är därmed oanvändbar för obehöriga. För att beställa, ändra eller spärra brickor, kontakta kundservice.

Parkering

Är du intresserad av att hyra parkeringsplats, mejla gärna till parkering@humlegarden.se.

Service

Servicegraden i Solna strand är hög. Härifrån är det nära till ett stort antal lunchrestauranger, varav en är belägen en bit nedåt gatan, och i Solna- och Sundbyberg centrum finns ett mycket stort utbud av butiker och övrig service.

I vår broschyr om Solna strand kan du läsa mer om vad området har att erbjuda vad gäller t ex restauranger, friskvård och framtidsplaner.

Nytt hotell i Solna strand

Den 19 november 2018 slog portarna upp för fyrstjärniga Grow Hotel i Solna strand. Hotellet är beläget på Landsvägen 30 vid Stora Blå och erbjuder 176 hotellrum och studios, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster.
I entréplanet finns också restaurang Norobata, i regi av prisade Aveqiagruppen. Här erbjuds nordisk matlagning med den japanska grilltekniken robatayaki (kolgrill) som kärna. Missa heller inte hotellets välkomnande lounge. Arkitekt är 3XN och för inredningsdesignen står Note Design Studio.

Klicka här om du boka ett hotellrum eller bord i restaurangen. Varmt välkomna!

Anmäl ditt ärende

Som hyresgäst hos Humlegården kan du snabbt och enkelt anmäla ditt ärende.
Välj det sätt som passar dig bäst.

Via vårt formulär

08-678 92 90

Du kan också anmäla ärendet via vår app

Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play

Hantverksservice

Behöver ni hjälp med att montera en TV, sätta upp hyllor, en whiteboard, eller kanske måla om en vägg? 
Som kund till Humlegården har du möjlighet att boka hjälp av en hantverkare för att utföra enklare snickeriarbeten.

 Vi samarbetar med fullserviceföretaget Ryska Posten som utöver hantverksarbeten erbjuder ett flertal tjänster exempel inom event, bud och bemanning.

Priser:

Vid löpande allt-i-allo tjänster debiteras 595:- ex moms per person och timme från det att Ryska Posten är på plats. Material som skruv och plugg ingår.

Priserna avser Stockholms innerstad. Vid löpande förfrågningar skickas offert.

Framkörning:

Ni betalar endast för de timmar som Ryska Posten är på plats. Ingen framkörningsavgift inom tullarna tillkommer. För uppdrag utanför tullarna tillkommer en framkörningsavgift på 250:-.

Så kontaktar du oss

Vi har en app!

Ladda ner via App Store eller Google play

Beställ via formulär

Ring oss: 08-678 92 90

Hållbarhet

Att på ett ansvarsfullt sätt bidra till ett mer hållbart samhälle är ett arbete vi alla måste vara delaktiga i. Humlegårdens bidrag i denna fråga utgår från vår långsiktighet. Genom att vara en långsiktig fastighetsägare har vi möjlighet att arbeta med och påverka många dimensioner av hållbarhetsfrågan såsom energiförbrukning, materialval, avfallshantering, transporter och arbetsmiljö för både kunder, medarbetare och leverantörer. 

Elhybridbåten Movitz

För att underlätta för våra kunder att ta sig till och från Solna strand har Humlegården Fastigheter ingått ett samarbetsavtal med rederiet Green City Ferries, som kör elhybridbåten Movitz. Humlegårdens hyresgäster reser gratis, mot uppvisande av båtkort, till och från Solna strand med pendelbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan Riddarholmen - Klara Mälarstrand - Lilla Essingen - Gröndal - Alviks strand - Hornsberg - Solna strand.

Visa tidtabell

Vill du veta mer om vårt hållbarhetsarbete?

För att våra kunder på ett enkelt sätt ska kunna ta del av vårt arbete har vi tagit fram en informationsfilm. Här berättar vi mer om hur vi tillsammans kan skapa en grönare värld!

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationsläge med Solna strands tunnelbanestation endast någon minut från fastigheten. Till Sundbyberg, där pendeltåg, tvärbana och fjärrtåg avgår, tar det cirka 10 minuter att promenera. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster. Tidtabell pendelbåt 2018

Hitta hit


Det är lätt att ta sig till Solna strand, hit går både tunnelbana och bussar. Till centrala Sundbyberg promenerar du på mindre än elva minuter. Här finns pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, fjärrtåg och fler busslinjer. Även flygbussarna till Arlanda- och Bromma Flygplats har hållplats här.