Fastighet Stenhöga 4, Grow

Elektrogatan 2-10, Cirkusgränd 10 (garage och godsmottagning)

Om fastigheten

Grow erbjuder toppmoderna kontorslokaler om 25 000 kvm. Byggnaden stod klar för inflyttning sommaren 2019. Ambitionerna är höga och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Humlegården har även utvecklat ytorna mellan byggnaderna och skapat gröna ytor, trevliga stråk, utegym och mötesplatser. I entréplanet återfinns K-Märkt Solna strand, en restaurang med spännande hållbarhetsprofil som stärker området och gör gatuplanet levande och inbjudande. 

Lokaler

I Grow står mötet mellan människor och flexibilitet för verksamheterna i centrum. Här lyser de långa korridorerna med sin frånvaro. Genom innovativa planlösningar, stora ljusinsläpp, utblickar åt flera håll och gröna takterrasser skapas en trivsam miljö. Omsorg om detaljerna och satsningen på gedigna material bidrar till en hållbar, attraktiv och funktionell miljö. Ett exempel är fasadens handgjorda tegel som murats upp på plats. Arkitekter är de prisbelönta Tham & Videgård.

 

Området

Humlegården har under de senaste åren gjort flera satsningar i det stråk som sträcker sig från Swedbanks HQ i Sundbyberg till Grow i Solna strand. Här erbjuds moderna kontor, utmärkta kommunikationer, fyrstjärniga Grow Hotel, närservice och välbesökta restauranger, som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.

Fakta om fastigheten

  • Adress: Elektrogatan 2-10, Cirkusgränd 10 (garage och godsmottagning)
  • Område: Solna strand
  • Kommun: Solna
  • Area: 25 000 kvm
  • Byggår: 2019
  • Ursprunglig arkitekt: Tham & Videgård

Fastighetsfiber

Återvinning

Återvinning

Respektive hyresgäst har särskilda överenskommelser med Humlegården om avfallshanteringen. Fastighetens miljörum ligger på nedre källarplan vid godsmottagningen. Avfall sorteras i minst följande fraktioner: hushållsavfall från pentry, grovsopor, matavfall, wellpapp, plast, metall, glas färgat och ofärgat, lysrör, batterier, glödlampor, lågenergilampor, mindre elskrot. Returpapper tecknar respektive hyresgäst eget avtal om hämtning.

Matavfall i huset
Vi hämtar matavfall i ert hus. Påsar kan ni beställa exempelvis från www.sansac.se. Observera att det är bara papperspåsar som ska användas och att de finns i olika storlekar. Viktigt är också att informera er personal och städentreprenör om hur sorteringen ska skötas.

Rökning

Rökning är ej tillåten i fastigheten.

Ta del av våra riktlinjer kring rökning här 

Städning och underhåll

Klimat

Klimat och teknik

Värme och kyla
Byggnaden värms med radiatorer och ventileras och kyls med centralt temperad luft via de vita ”tallrikarna” i taket. Dessa ger under kontorstid ett grundflöde med luft som ökas succesivt vid närvaro i rummet och om temperaturen i rummet stiger. Ventilation är i gång 07.00-18.00 men startas upp automatisk vid arbete på övrig tid.

Solskyddsgardiner
Funktionen för de utvändiga rullgardinerna är att begränsa värmen från solinstrålningen i lokalerna och ge en jämnare inomhustemperatur. Gardinerna går ner automatiskt när solinstrålningen når en viss nivå och går sedan upp när solinstrålningen minskar. Styrningen har en fördröjning för att inte gå upp och ner hela tiden t.ex. vid ett passerande moln. I vissa fall går de även upp på grund av hård vind eller regn. Som bländskydd ska invändiga gardiner användas.

Belysning
All belysning i lokalerna är energisnål LED belysning. Det finns många olika belysningstyper i kontoret och hur man tänder och släcker varierar mellan rummen.
På varje våningsplan vid huvudtrapphuset är en central tänd-/släckknapp placerad. Vid aktivering möjliggörs reglering av ljusnivåer på våningsplanet. Sista personen släcker belysning på våningsplanet genom att trycka på tryckknappen vid huvudtrapphuset.

De långsmala lysrörsarmaturerna över skrivbordsplatserna (längs fasaderna) är programmerade för att hålla en bestämd jämn ljusnivå och justerar automatisk ljusstyrka efter solinstrålning. När till exempel solskyddsgardinerna går ner höjs ljusnivån. När siste person lämnar en yta regleras ljusstyrkan ner men släcks inte helt.

De större mötesrummen som har en rund strömbrytare har fyra förprogrammerade belysningslägen med olika ljusnivåer, en för varje knapp.
De mindre mötesrummen med återfjädrande strömbrytare har en funktion där ett tryck tänder/släcker och ljusnivån sedan regleras genom att hålla inne knappen.
Korridorer tänds upp automatiskt när planet tänds upp.

Hissar
Hissarna är destinationsstyrda för att få så effektiv användning som möjligt. I en destinationsstyrd hiss anger du på displayen i hisshallen till vilket plan du vill åka innan du kliver in hissen. Observera att du måste välja den hissen som anvisas. Det går inte att välja plan i hissen. Om du åker fel eller ändrar dig måste du kliva ur hissen och trycka på rätt plan på displayen i hisshallen.

Solceller
Byggnadens högsta tak är försedda med solceller som bidrar med el till byggnaden. Elproduktionen motsvarar full laddning till cirka 40 elhybridbilar per dag.

Brand

Brandskydd 

Hela byggnaden är skyddad med sprinkler i händelse av brand och det finns även ett utrymningslarm i byggnadens gemensamma ytor. På utvalda ställen sitter utrymningsplaner där ni kan se de närmaste utrymningsvägarna och återsamlingsplats. I utrymningstrapphusen finns utrymningsplatser om du har svårt att ta dig ner för trappen. Tryck på anropsknappen och invänta hjälp.Respektive hyresgäst ansvarar för det Systematiska brandskyddsarbetet i sin lokal. Levande ljus är ej tillåtet i byggnaden.

Säkerhet

Säkerhet

För ökad trygghet är humlegårdens entréer, utrymningsvägar, garage och godsmottagning kameraövervakade. Dagligen ronderar även väktare i området. 

Passersystem

I passersystemet används personliga passerkort och koder för inpassering. Alla entréer och allmänna dörrar i fastigheten är kopplade till kortläsare.

Om en bricka försvinner kan den spärras i systemet och är därmed oanvändbar för obehöriga. För att beställa, ändra eller spärra brickor, kontakta kundservice.

Parkering

Parkering

Cykel
I byggnaden finns ett cykelgarage som nås via den rostfärgade byggnaden mellan husen. I nära anslutning ligger omklädningsrummet med dusch. Vid P-hus Solna strand finns även en utomhusparkering för cyklar. Uttag för laddning av elcykel finns i cykelrummen.

Bil och MC 

För besöks- och dagparkering av bil finns P-hus Solna strand strax intill Grow. 

Parkando hanterar på uppdrag av Humlegården Fastigheter, driften av garaget. Samarbetet är ett steg fram att stärka vårt kunderbjudande inom parkering med lättillgängliga digitala lösningar och andra tjänster såsom mobilitetslösningar.

Välkommen att kontakta Parkando
kundservice@parkando.se
Telefon: 08-408 396 38.

Besöksparkering för MC sker utanför Röntgenvägen 2. Anmälan ska ske i receptionen Röntgenvägen 2. I P-hus Solna strand går det inte dagparkera med MC.

Parkering för rörelsehindrade
Parkering för rörelsehindrade finns uppmärkta i P-hus Solna strand samt vid Elektrogatan 4 och vid Elektrogatan 10.

Kommunikationer

Från Solna strands tunnelbanestation tar det några få minuter att promenera till Grow och från Sundbybergs station, där pendeltåg, Tvärbana, tunnelbana och Mälarbanan avgår, tar det inte mer än sju minuter till fots. I området trafikerar dessutom ett flertal busslinjer samt Flygbussarna.

Till Solna strand är det också enkelt att ta sig med cykel. För tips om lämpliga cykelvägar, klicka här. Mellan maj och september kan man även pendla med elhybridbåten Movitz till Solna strand. Humlegårdens hyresgäster reser gratis mot uppvisande av båtkort, som hämtas i Circles reception i Stora Blå, Röntgenvägen 2, eller på restaurang Villa Wera. Båten trafikerar sträckan Riddarholmen - Lilla Essingen - Alviks strand - Hornsberg - Solna strand och hållplatsen i Solna strand ligger vid Bällstaån. Här kan du läsa mer och ta del av den aktuella tidtabellen.

Taxi

Taxi

Taxistopp finns på Elektrogatan 4. Taxi får även köra fram till Elektrogatan 6, 8 och 10.

Service

Service

Lånecyklar
Humlegården har lånecyklar som man kan få låna gratis under kontorstid. Dessa står uppställda vid Röntgenvägen 2 och nyckel kvitteras ut i receptionen på samma adress.

Restauranger
I Solna strand finns över 20 restauranger, från fräsch street food till affärslunch. I Grow ligger restaurang K-märkt som är öppet under kontorstid och erbjuder både frukost och lunch samt ett trevligt café. På K-Märkt är det även möjligt att köpa med matlådor, smörgåsar eller beställa catering. Under sommarhalvåret kan man även njuta av en stor uteservering.
Klicka här om du behöver komma i kontakt med K-märkt.

Träning
I fastigheten finns omklädningsrum på övre källarplan, för dig som cykelpendlar till jobbet eller passar på att träna i anslutning till kontoret. I slutet av oktober 2019 invigs ett utegym vid ekbacken intill Grow och det finns bra löparrundor i närområdet. Inom promenadavstånd finns det även flera gym: SATS (Landsvägen 57), WorldClass (Humblegatan 22) samt Fitness24Seven (Torggatan 8).

Närservice
I Solna strand hittar du Pressbyrån, frisörer, bensinstation, tobaksaffär samt skrädderi och kemtvätt. Det är nära till Sundbybergs centrum, Solna centrum och Mall of Scandinavia. Vid det intilliggande Solna Business Park finns ICA Maxi.

Smarta vardagstjänster med Instabox
Nu kan ni enkelt ta del av vår paketutlämning som vi har i vår fastighet på Vretenvägen 13, via fraktjänstbolaget Instabox. tjänsten är helt gratis och finns i en mängd utvalda nätbutiker. Läs mer om tjänsten här 

Grow Hotel
Fyrstjärniga Grow Hotel är beläget på Landsvägen 30 vid Stora Blå och erbjuder 176 hotellrum och studios, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. I entréplanet finns också restaurang Norobata, i regi av prisade Aveqiagruppen. Här erbjuds nordisk matlagning med den japanska grilltekniken robatayaki (kolgrill) som kärna. Missa heller inte hotellets välkomnande lounge. Arkitekt är 3XN och för inredningsdesignen står Note Design Studio. Klicka här om du boka ett hotellrum eller bord i restaurangen.

Tillgänglighet

Hantverksservice

Behöver ni hjälp med att montera en TV, sätta upp hyllor, en whiteboard, eller kanske måla om en vägg? Som kund till Humlegården har du möjlighet att boka hjälp av en hantverkare för att utföra enklare snickeriarbeten.

Vi samarbetar med fullserviceföretaget Ryska Posten som utöver hantverksarbeten erbjuder ett flertal tjänster exempel inom event, bud och bemanning.

Priser

Vid löpande allt-i-allo tjänster debiteras 595:- ex moms per person och timme från det att Ryska Posten är på plats. Material som skruv och plugg ingår. Priserna avser Stockholms innerstad. Vid löpande förfrågningar skickas offert.

Framkörning

Ni betalar endast för de timmar som Ryska Posten är på plats. Ingen framkörningsavgift inom tullarna tillkommer. För uppdrag utanför tullarna tillkommer en framkörningsavgift på 250 kr.

Så kontaktar du oss

Vi har en app! Ladda ner via App Store eller Google play. Beställ via formulär Ring oss: 08-678 92 90

Hållbarhet

Kontakt

Anmäl ditt ärende

Här kan du som är hyresgäst hos Humlegården ställa frågor, ge tips och göra felanmälningar. Välj det sätt som passar dig bäst att komma i kontakt med vår kundservice.

Via vårt formulär

På telefon 08-678 92 90

Via mejl till kundservice@humlegarden.se

Du kan också anmäla ärendet via vår app. Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play.


Anmäl ärende

Solna Strand

Elhybridbåten Movitz

För att underlätta för våra kunder att ta sig till och från Solna strand har Humlegården Fastigheter ingått ett samarbetsavtal med rederiet Green City Ferries, som kör elhybridbåten Movitz. Humlegårdens hyresgäster reser gratis, mot uppvisande av båtkort, till och från Solna strand med pendelbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan Riddarholmen - Klara Mälarstrand - Lilla Essingen - Gröndal - Alviks strand - Hornsberg - Solna strand.

Visa tidtabell

Vårt erbjudande

Skräddarsydda lösningar för alla behov

Humlegårdens totala kunderbjudande kallas Skräddarsytt, då det bygger på principen att alla kunder är olika och att den produkt och de tjänster vi erbjuder sätts samman med utgångspunkt i kundens behov och önskemål. 

Läs mer