Information om covid-19

Vi följer utvecklingen avseende covid-19 löpande och arbetar i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Vi gör som vanligt vårt yttersta för att möta era behov på bästa möjliga sätt.

Läs mer

Fakta om fastigheten

Grow erbjuder toppmoderna kontorslokaler om 25 000 kvm. Byggnaden stod klar för inflyttning sommaren 2019. Ambitionerna är höga och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. Humlegården har även utvecklat ytorna mellan byggnaderna och skapat gröna ytor, trevliga stråk, utegym och mötesplatser. I entréplanet återfinns K-Märkt Solna strand, en restaurang med spännande hållbarhetsprofil som stärker området och gör gatuplanet levande och inbjudande. 

Adress: Elektrogatan 2-10, Cirkusgränd 10 (garage och godsmottagning)
Kommun: Solna
Område: Solna strand
Lokalarea: 25 000 kvm
Byggnadsår: 2019

Lokaler

I Grow står mötet mellan människor och flexibilitet för verksamheterna i centrum. Här lyser de långa korridorerna med sin frånvaro. Genom innovativa planlösningar, stora ljusinsläpp, utblickar åt flera håll och gröna takterrasser skapas en trivsam miljö. Omsorg om detaljerna och satsningen på gedigna material bidrar till en hållbar, attraktiv och funktionell miljö. Ett exempel är fasadens handgjorda tegel som murats upp på plats. Arkitekter är de prisbelönta Tham & Videgård.

 

Området

Humlegården har under de senaste åren gjort flera satsningar i det stråk som sträcker sig från Swedbanks HQ i Sundbyberg till Grow i Solna strand. Här erbjuds moderna kontor, utmärkta kommunikationer, fyrstjärniga Grow Hotel, närservice och välbesökta restauranger, som skapar liv och rörelse från tidig morgon till sen kväll.

Service och praktisk information

Vår högsta prioritet är alltid att du som kund ska känna dig nöjd och trygg med Humlegården Fastigheters lokaler och tjänster – så att du kan fokusera på din egen verksamhet. Här hittar du som hyresgäst information kring allt från återvinning och städning till säkerhet och passersystem.

Återvinning

Respektive hyresgäst har särskilda överenskommelser med Humlegården om avfallshanteringen. Fastighetens miljörum ligger på nedre källarplan vid godsmottagningen. Avfall sorteras i minst följande fraktioner: hushållsavfall från pentry, grovsopor, wellpapp, plast, metall, glas färgat och ofärgat, lysrör, batterier, glödlampor, lågenergilampor, mindre elskrot. Returpapper tecknar respektive hyresgäst eget avtal om hämtning.

Rökning

Rökning får inte ske i byggnaden, på byggnadens terrasser och inte närmare än 15m från byggnadens entréer. Platser för rökning finns vid cykelparkeringen väster om P-huset och vid P-huset östa entré. 

Klimat och teknik

Värme och kyla
Byggnaden värms med radiatorer och ventileras och kyls med centralt temperad luft via de vita ”tallrikarna” i taket. Dessa ger under kontorstid ett grundflöde med luft som ökas succesivt vid närvaro i rummet och om temperaturen i rummet stiger. Ventilation är i gång 07.00-18.00 men startas upp automatisk vid arbete på övrig tid.

Solskyddsgardiner
Funktionen för de utvändiga rullgardinerna är att begränsa värmen från solinstrålningen i lokalerna och ge en jämnare inomhustemperatur. Gardinerna går ner automatiskt när solinstrålningen når en viss nivå och går sedan upp när solinstrålningen minskar. Styrningen har en fördröjning för att inte gå upp och ner hela tiden t.ex. vid ett passerande moln. I vissa fall går de även upp på grund av hård vind eller regn. Som bländskydd ska invändiga gardiner användas.

Belysning
All belysning i lokalerna är energisnål LED belysning. Det finns många olika belysningstyper i kontoret och hur man tänder och släcker varierar mellan rummen.
På varje våningsplan vid huvudtrapphuset är en central tänd-/släckknapp placerad. Vid aktivering möjliggörs reglering av ljusnivåer på våningsplanet. Sista personen släcker belysning på våningsplanet genom att trycka på tryckknappen vid huvudtrapphuset.

De långsmala lysrörsarmaturerna över skrivbordsplatserna (längs fasaderna) är programmerade för att hålla en bestämd jämn ljusnivå och justerar automatisk ljusstyrka efter solinstrålning. När till exempel solskyddsgardinerna går ner höjs ljusnivån. När siste person lämnar en yta regleras ljusstyrkan ner men släcks inte helt.

De större mötesrummen som har en rund strömbrytare har fyra förprogrammerade belysningslägen med olika ljusnivåer, en för varje knapp.
De mindre mötesrummen med återfjädrande strömbrytare har en funktion där ett tryck tänder/släcker och ljusnivån sedan regleras genom att hålla inne knappen.
Korridorer tänds upp automatiskt när planet tänds upp.

Hissar
Hissarna är destinationsstyrda för att få så effektiv användning som möjligt. I en destinationsstyrd hiss anger du på displayen i hisshallen till vilket plan du vill åka innan du kliver in hissen. Observera att du måste välja den hissen som anvisas. Det går inte att välja plan i hissen. Om du åker fel eller ändrar dig måste du kliva ur hissen och trycka på rätt plan på displayen i hisshallen.

Solceller
Byggnadens högsta tak är försedda med solceller som bidrar med el till byggnaden. Elproduktionen motsvarar full laddning till cirka 40 elhybridbilar per dag.

Brandskydd 

Hela byggnaden är skyddad med sprinkler i händelse av brand och det finns även ett utrymningslarm i byggnadens gemensamma ytor. På utvalda ställen sitter utrymningsplaner där ni kan se de närmaste utrymningsvägarna och återsamlingsplats. I utrymningstrapphusen finns utrymningsplatser om du har svårt att ta dig ner för trappen. Tryck på anropsknappen och invänta hjälp.Respektive hyresgäst ansvarar för det Systematiska brandskyddsarbetet i sin lokal. Levande ljus är ej tillåtet i byggnaden.

Säkerhet

För ökad trygghet är humlegårdens entréer, utrymningsvägar, garage och godsmottagning kameraövervakade. Dagligen ronderar även väktare i området. 

Passersystem

I passersystemet används personliga passerkort och koder för inpassering. Alla entréer och allmänna dörrar i fastigheten är kopplade till kortläsare. Under normal kontorstid räcker det att hålla taggen mot läsaren så låses dörren upp. När kortläsaren blinkar mellan klockan 17.30 och 07.00 på vardagar och hela helgen måste den personliga koden tyckas för att dörren ska öppnas. Om en bricka försvinner kan den spärras i systemet och är därmed oanvändbar för obehöriga. För att beställa, ändra eller spärra brickor, kontakta kundservice.

Porttelefon
Entrén Elektrogatan 10 och Godsmottagningen Cirkusgränd 10 är försedd med porttelefon med kamerafunktion. I porttelefonen kan respektive företag lägga in sitt telefonnummer som sedan kan kopplas upp mot en fast svarsenhet i receptionen eller till en mobiltelefon.

Parkering

Cykel
I byggnaden finns ett cykelgarage som nås via den rostfärgade byggnaden mellan husen. I nära anslutning ligger omklädningsrummet med dusch. Vid P-hus Solna strand finns även en utomhusparkering för cyklar. Uttag för laddning av elcykel finns i cykelrummen.

Bil och MC 

För besöks- och dagparkering av bil finns P-hus Solna strand strax intill Grow. För den som vill teckna avtal för en egen parkeringsplats för bil så kostar parkeringstillstånden i Solna strands P-hus 2125 kr/mån och i varmgaraget i Grow 2625 kr/månad. Elplatser finns även för 1375 kr/månad i ytterligare tillägg. Avtal tecknas på minst 3 månader. Parkeringstillstånd för MC parkering kostar 1000 kr/säsong i Solna strands P-hus. 

Priser för bil på besöks- och dagparkeringen i P-hus Solna strand:

Priser dagparkering P-hus Solna strand:
Vardagar kl. 06.00-19.00 20 kr/tim (max 150 kr/dag)
Nätter kl. 19.00-06.00 10 kr/tim (max 50 kr/natt)
Helger 10 kr/tim (max 50 kr/dygn)

Besöksparkering för MC sker utanför Röntgenvägen 2. Anmälan ska ske i receptionen Röntgenvägen 2. I P-hus Solna strand går det inte dagparkera med MC.

Parkering för rörelsehindrade
Parkering för rörelsehindrade finns uppmärkta i P-hus Solna strand samt vid Elektrogatan 4 och vid Elektrogatan 10.

Från och med den 1 april hanterar Parkando, på uppdrag av Humlegården Fastigheter, driften av garaget. Samarbetet är ett steg fram att stärka vårt kunderbjudande inom parkering med lättillgängliga digitala lösningar och andra tjänster såsom mobilitetslösningar.

Välkommen att kontakta Parkando
kundservice@parkando.se
Telefon: 08-408 396 38.

Taxi

Taxistopp finns på Elektrogatan 4. Taxi får även köra fram till Elektrogatan 6, 8 och 10.

Service

Lånecyklar
Humlegården har lånecyklar som man kan få låna gratis under kontorstid. Dessa står uppställda vid Röntgenvägen 2 och nyckel kvitteras ut i receptionen på samma adress.

Restauranger
I Solna strand finns över 20 restauranger, från fräsch street food till affärslunch. I Grow ligger restaurang K-märkt som är öppet under kontorstid och erbjuder både frukost och lunch samt ett trevligt café. På K-Märkt är det även möjligt att köpa med matlådor, smörgåsar eller beställa catering. Under sommarhalvåret kan man även njuta av en stor uteservering.
Klicka här om du behöver komma i kontakt med K-märkt.

Träning
I fastigheten finns omklädningsrum på övre källarplan, för dig som cykelpendlar till jobbet eller passar på att träna i anslutning till kontoret. I slutet av oktober 2019 invigs ett utegym vid ekbacken intill Grow och det finns bra löparrundor i närområdet. Inom promenadavstånd finns det även flera gym: SATS (Landsvägen 57), WorldClass (Humblegatan 22) samt Fitness24Seven (Torggatan 8).

Närservice
I Solna strand hittar du Pressbyrån, frisörer, bensinstation, tobaksaffär samt skrädderi och kemtvätt. Det är nära till Sundbybergs centrum, Solna centrum och Mall of Scandinavia. Vid det intilliggande Solna Business Park finns ICA Maxi.

Smarta vardagstjänster med Instabox
Nu kan ni enkelt ta del av vår paketutlämning som vi har i vår fastighet på Vretenvägen 13, via fraktjänstbolaget Instabox. tjänsten är helt gratis och finns i en mängd utvalda nätbutiker. Läs mer om tjänsten här 

Grow Hotel
Fyrstjärniga Grow Hotel är beläget på Landsvägen 30 vid Stora Blå och erbjuder 176 hotellrum och studios, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. I entréplanet finns också restaurang Norobata, i regi av prisade Aveqiagruppen. Här erbjuds nordisk matlagning med den japanska grilltekniken robatayaki (kolgrill) som kärna. Missa heller inte hotellets välkomnande lounge. Arkitekt är 3XN och för inredningsdesignen står Note Design Studio. Klicka här om du boka ett hotellrum eller bord i restaurangen.

Anmäl ditt ärende

Som hyresgäst hos Humlegården kan du snabbt och enkelt anmäla ditt ärende.
Välj det sätt som passar dig bäst.

Via vårt formulär

08-678 92 90

Du kan också anmäla ärendet via vår app

Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play

Hantverksservice

Behöver ni hjälp med att montera en TV, sätta upp hyllor, en whiteboard, eller kanske måla om en vägg? 
Som kund till Humlegården har du möjlighet att boka hjälp av en hantverkare för att utföra enklare snickeriarbeten.

 Vi samarbetar med fullserviceföretaget Ryska Posten som utöver hantverksarbeten erbjuder ett flertal tjänster exempel inom event, bud och bemanning.

Priser:

Vid löpande allt-i-allo tjänster debiteras 595:- ex moms per person och timme från det att Ryska Posten är på plats. Material som skruv och plugg ingår.

Priserna avser Stockholms innerstad. Vid löpande förfrågningar skickas offert.

Framkörning:

Ni betalar endast för de timmar som Ryska Posten är på plats. Ingen framkörningsavgift inom tullarna tillkommer. För uppdrag utanför tullarna tillkommer en framkörningsavgift på 250:-.

Så kontaktar du oss

Vi har en app!

Ladda ner via App Store eller Google play

Beställ via formulär

Ring oss: 08-678 92 90

Hållbarhet

Att på ett ansvarsfullt sätt bidra till ett mer hållbart samhälle är ett arbete vi alla måste vara delaktiga i. Humlegårdens bidrag i denna fråga utgår från vår långsiktighet. Genom att vara en långsiktig fastighetsägare har vi möjlighet att arbeta med och påverka många dimensioner av hållbarhetsfrågan såsom energiförbrukning, materialval, avfallshantering, transporter och arbetsmiljö för både kunder, medarbetare och leverantörer. 


Miljöcertifiering

Vi på Humlegården har valt att arbeta med miljöcertifieringar. Certifieringarna är ett bra verktyg för att skapa en långsiktig förvaltning och tydlig målstyrning. Fastigheternas miljöprestanda förbättras och vi minskar vår miljöpåverkan. Projektering och byggande av Grow är utfört med det som utgångspunkt och för att uppfylla den högsta miljöklassningen, Miljöbyggnad Guld. Ett av flera exempel på hållbara lösningar i Grow är solceller. Byggnadens högsta tak är försedda med solceller som bidrar med el till byggnaden. Elproduktionen motsvarar full laddning till cirka 40 elhybridbilar per dag.


Klimatsmarta tips

Hur kan man minska energianvändningen på kontoret? Här har vi samlat några enkla råd


Hållbar utveckling

För Humlegården omfattar begreppet hållbarhet både miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter. Det är ett arbete som sträcker sig genom hela vår organisation. Vårt hållbarhetsarbete omfattar även ett aktivt deltagande i utveckling av ny teknik samt nya tjänster och arbetsmetoder. Vill du veta mer om hur vi bidrar till en hållbar utveckling? Klicka här.

Kommunikationer

Från Solna strands tunnelbanestation tar det några få minuter att promenera till Grow och från Sundbybergs station, där pendeltåg, Tvärbana, tunnelbana och Mälarbanan avgår, tar det inte mer än sju minuter till fots. I området trafikerar dessutom ett flertal busslinjer samt Flygbussarna.

Till Solna strand är det också enkelt att ta sig med cykel. För tips om lämpliga cykelvägar, klicka här. Mellan maj och september kan man även pendla med elhybridbåten Movitz till Solna strand. Humlegårdens hyresgäster reser gratis mot uppvisande av båtkort, som hämtas i Circles reception i Stora Blå, Röntgenvägen 2, eller på restaurang Villa Wera. Båten trafikerar sträckan Riddarholmen - Lilla Essingen - Alviks strand - Hornsberg - Solna strand och hållplatsen i Solna strand ligger vid Bällstaån. Här kan du läsa mer och ta del av den aktuella tidtabellen.

Hitta hit


Det är lätt att ta sig till Solna strand, hit går både tunnelbana och bussar. Till centrala Sundbyberg promenerar du på mindre än elva minuter. Här finns pendeltåg, tunnelbana, tvärbana, fjärrtåg och fler busslinjer. Även flygbussarna till Arlanda- och Bromma Flygplats har hållplats här.