Laddar...

Norra Station

En station för nya möten

Välkommen till Norra Station!

För många stockholmare är Norra Station ett bekant namn. Där Hälsingegatan och Norra Stationsgatan möts pågår just nu stora förändringar, för att platsen i framtiden ska bli en destination där mötet mellan människor står i centrum. Precis som Norra Station en gång var en knutpunkt vill vi skapa en ny nod i kvarteret. Här erbjuder Humlegården Fastigheter attraktiva kontorslokaler upp till 7000 kvm, redo för inflyttning från årsskiftet 2021/2022.

Norra Station

Området Där Vasastaden
möter Hagastaden.

Du hittar Norra Station mitt i stadspulsen i kvarteret där den anrika Vasastaden och den framväxande Hagastaden möts.

Utvecklingen av Hagastaden är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. Den nya stadsdelen ska vara klar år 2030 och då kommer här att finnas en tunnelbanestation som öppnar 2025, 6 000 nya bostader och 50 000 arbetsplatser.

Strax intill Norra Station etableras den nya Norra Stationsparken – en av Stockholms största parksatsningar. En grön oas med ett modernt parktorg där det finns plats för torghandel, marknader och andra mindre evenemang. Parken beräknas vara färdig år 2024.

Fastigheten Mer än kontorsytor.
Mycket mer.

Efter restaurering och ombyggnad kommer Norra Station att vara en integrerad del av Hagastaden med attraktiva kontorslokaler, anpassade för att klara morgondagens sätt att arbeta. Lokalerna är också byggda med hållbarhet i fokus och certifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good.

På entréplanet är det liv och rörelse från morgon till kväll. Besökare möts av en öppen och inkluderande atmosfär. Ytorna är flexibla och fungerar både som kontorsplatser, mötes- och konferensrum. Här finns allt från reception och servicefunktioner till restaurang/ café, och möjlighet att ordna tillfälliga event.

Kontorsplanen har alla ett generöst ljusinsläpp och stora ytor som enkelt kan anpassas till olika behov och arbetssätt. Flexibilitet är ett nyckelord och kontorslokalerna i Norra Station är dimensionerade och utformade för att klara en effektivitet om 10 kvm/person.

Gröna takterrasser.

Norra Station erbjuder tre takterrasser om totalt 2 000 kvm, varav en är tillgänglig för alla verksamheter i fastigheten. Perfekta för mingel, utomhusmöten eller lunch.

Liv och rörelse.
24-7.

För oss på Humlegården är det inte bara själva kontorslokalerna som är viktiga, utan även vad som finns runtomkring. Vi vill att människorna som arbetar i våra lokaler ska trivas i kvarteret, och att det ska locka besökare från andra delar av staden. Kvarteret där Norra Station tar form har ett stort utbud av både restauranger, caféer och hotell, vilket gör det levande under dygnets alla timmar.

Självklart hittar man även gott om gym och andra träningsmöjligheter i kvarteret. Det är också nära till Hagaparken och Brunnsviken.

För den som cykelpendlar finns inomhusparkering med laddningsmöjligheter för el-cykel i Norra Station, och omklädningsrum och dusch i nära anslutning till kontoren.

Goda kommunikationer Enkelt att nå.
Oavsett hur du reser.

Hagastaden kommer inom några år att vara det näst största kontorsarbetsplats- området inom Stockholm. Så naturligtvis är kommunikationerna hit väldigt goda och välplanerade. Under 2020 påbörjas bygget av en ny tunnelbanelinje – den gula linjen – som sträcker sig från Odenplan till Arenastaden. På Odenplan knyts den samman med den gröna linjen och förbinder därmed Hagastaden med södra Stockholm.

6 min → S:t Eriksplans tunnelbana

2 min → nya tunnelbanestationen i Hagastaden

4 min → Citybanan

12 min → Arlanda Express

10 min → Bromma flygplats med bil

25 min → Arlanda flygplats med bil

Fakta Kort om
Norra Station

  • Nyrenoverade och flexibla lokaler om cirka 18 000 kvm.
  • Utmärkt läge i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden.
  • Ett levande kvarter från tidig morgon till sen kväll.
  • Fyra takterrasser om 2 000 kvm.
  • Hållbarhetscertifierat enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good.
  • Närhet till Norra Stationsparken.
  • Alla typer av kommunikationer i närområdet.
  • Omsorgsfull förvaltning som förenklar vardagen.
  • Inflyttning från Q3 2021.

Fastigheten Välkänd plats
i ny tappning.

I vår satsning utvecklar vi kvarteret till en modern mötesplats med attraktiva kontor, som klarar både dagens och framtidens höga krav. Lokalerna står klara för inflyttning under senare delen av år 2021.

De toppmoderna kontorslokalerna är utformade för att skapa bästa möjliga förutsättningar i arbetet med att skapa ett attraktivt kontor som stödjer verksamheten, ger innovationskraft och främjar hälsa och välmående.

En viktig del i detta är rollen som mötesplats för medarbetare och samarbetspartners, där vi kan guida dig som söker lokal till en lösning som passar just er verksamhet.

H38

Den lägre byggnaden på Hälsingegatan 38 har en uthyrningsyta om 12 250 kvm och byggdes år 1998-2001. Byggnaden uppdateras för att leva upp till moderna önskemål och framtidens arbetssätt.

H40

Den höga byggnaden på Hälsingegatan 40 sträcker sig över 10 000 kvm, varav 6 200 kvm är tillgängliga för nya etableringar. Byggnaden uppfördes 1960-1964 och är typisk för sin tid. Här bjuds på kontorsarkitektur med amerikanska förtecken. Byggnaden är dessutom grönklassad enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringar.

Utöver kontorslokalerna ingår även ytterligare en del i vår långsiktiga vision för platsen. I kvarteret Mitokondrien, en markanvisning belägen vid Norra Stationsgatan och Dalagatan, är ambitionen att i framtiden uppföra en paviljong med fokus på mat och möten. Här vill vi även skapa ett torg mellan paviljongen och kontorsfastigheterna.

Lediga lokaler Planritningar.

Här presenterar vi våra lediga lokaler. Klicka på önskat ledigt våningsplan i grönt för att ta del av detaljerad planritning.

Plan 4 - H40 Plan 4 - H38 Plan 3 - H40 Plan 3 - H38 Plan 2 - H38 Plan 5 - H38 Plan 6 - H38 Plan 7 - H38 Plan 8 - H38 Plan 9 - H38 Plan 10 - H38 Plan 11 - H38 Plan 5 - H40 Plan 6 - H40 Plan 7 - H40 Plan 8 - H40 Plan 9 - H40 Plan 10 - H40 Plan 11 - H40

Hitta lokalen för er

Vi kan erbjuda lokaler i olika storlekar i fastigheten. Kontakta Lennart Öberg för mer information.

Kontakt Flytta in hos oss.
Och väx så det knakar.

Vill du veta mer om Norra Station
och Humlegården Fastigheter?

Hör av dig till:
Lennart Öberg, Uthyrningschef
E-mail: lennart.oberg@humlegarden.se
Tel: 070-678 01 89

Lennart Öberg