Pressmeddelande gällande Kista Galleria

Pressmeddelande den 23 september 2005:

”För oss ligger förvärvet i linje med vår investeringsfilosofi att satsa på kontorsfastigheter, affärscentra och hotell i primärt Norge och Sverige”, säger Bjørn Østbø, VD i Vitals fastighetsbolag Vital Eiendom AS. ”Vi ser Kista Galleria som ett modernt, bra beläget och storleksmässigt lämpligt affärscentrum. Detta, tillsammans med en kompetent ledning gör att vi bedömer att Kista har en god potential för vidare utveckling.”

”För oss är Vital en idealisk samarbetspartner med stor kompetens just som ägare av affärscentra. Vi ser därför mycket fram emot att arbeta tillsammans med Vital för att utveckla Kista Galleria i framtiden”, säger Per-Arne Rudbert, VD i Humlegården Fastigheter AB som förvaltar LF Livs Stockholmsfastigheter.

Kort om Vital

Vital Forsikring är en del av DnB NOR ASA – Norges största finanskoncern. Vital Eiendom förvaltar fastigheter med en bruttoareal på 1,7 miljoner kvm och till ett värde av cirka 23 miljarder NOK. Vital äger sedan tidigare 8 större affärscentra i Norge.
Kort om Kista Galleria:

Kista Galleria är ett av Sveriges mest framgångsrika köpcentra med en miljon besökare per månad. Kista Galleria genomgick en förnyelse och expansion under åren 2000 – 2002. Idag omfattar gallerian en uthyrningsbar yta om 76 000 kvm, med 125 butiker, 33 restauranger, biograf och ett brett serviceutbud. Kista Galleria har unika öppettider 10-21 alla dagar.

För ytterligare information vänligen kontakta

Bjørn Østbø (+47 934 07 401).
Vital Eiendom AS
Bjørn Østbø
Verkställande direktörRelaterade artiklar

Jonas Rosman till Humlegårdens styrelse

I samband med Humlegårdens bolagsstämma i mars 2021 utsågs Jonas Rosman till ny styrelseledamot.

Läs mer


Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Humlegården deltar i Earth Hour

2007 tog WWF initiativ till en enkel symbolhandling för klimatet, som innebär att alla lampor släcks under en timme den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största...

Läs mer