Pressmeddelande gällande Kista Galleria

Pressmeddelande den 23 september 2005:

”För oss ligger förvärvet i linje med vår investeringsfilosofi att satsa på kontorsfastigheter, affärscentra och hotell i primärt Norge och Sverige”, säger Bjørn Østbø, VD i Vitals fastighetsbolag Vital Eiendom AS. ”Vi ser Kista Galleria som ett modernt, bra beläget och storleksmässigt lämpligt affärscentrum. Detta, tillsammans med en kompetent ledning gör att vi bedömer att Kista har en god potential för vidare utveckling.”

”För oss är Vital en idealisk samarbetspartner med stor kompetens just som ägare av affärscentra. Vi ser därför mycket fram emot att arbeta tillsammans med Vital för att utveckla Kista Galleria i framtiden”, säger Per-Arne Rudbert, VD i Humlegården Fastigheter AB som förvaltar LF Livs Stockholmsfastigheter.

Kort om Vital

Vital Forsikring är en del av DnB NOR ASA – Norges största finanskoncern. Vital Eiendom förvaltar fastigheter med en bruttoareal på 1,7 miljoner kvm och till ett värde av cirka 23 miljarder NOK. Vital äger sedan tidigare 8 större affärscentra i Norge.
Kort om Kista Galleria:

Kista Galleria är ett av Sveriges mest framgångsrika köpcentra med en miljon besökare per månad. Kista Galleria genomgick en förnyelse och expansion under åren 2000 – 2002. Idag omfattar gallerian en uthyrningsbar yta om 76 000 kvm, med 125 butiker, 33 restauranger, biograf och ett brett serviceutbud. Kista Galleria har unika öppettider 10-21 alla dagar.

För ytterligare information vänligen kontakta

Bjørn Østbø (+47 934 07 401).
Vital Eiendom AS
Bjørn Østbø
Verkställande direktörRelaterade artiklar

​Substansvärde per 2020-12-31

Beräknat substansvärde per 31 december 2020 uppgår till 25 784 kronor per aktie. Värdet innebär en ökning med 7,2 procent för 2020. Bokslutskommuniké för perioden januari – december 2020 kommer att...

Läs mer


Post- och telestyrelsen väljer Humlegårdens satsning i Hagastaden

Bland över 50 lokalförslag föll valet på Humlegårdens utvecklingsprojekt Norra Station i Hagastaden när Post- och telestyrelsen sökte nytt kontor. Det sexåriga avtalet avser lokaler om cirka 5 700...

Läs mer


Humlegården säljer tomträtt vid Globen

Humlegården avyttrar tomträtten Sandhagen 9 vid Globen. Köpare är Castellum. Underliggande fastighetsvärde uppgår till 310 mkr och frånträde sker den 12 januari 2021.

Läs mer