Green Fingerprint - elbesparingsappen som gör skillnad

Pressmeddelande den 18 september 2013:

Humlegården Fastigheters elbesparingsapp har visat sig göra skillnad. 87 procent av Humlegårdens hyresgäster, som mäter sin elförbrukning med hjälp av Green Fingerprint-appen, har sänkt sin förbrukning.

Genom ett avancerat mätsystem, som Humlegården har installerat i alla fastigheter, kan energiförbrukningen regleras och optimeras hela tiden. Hyresgästerna kan ta hjälp av samma system, via appen, för att mäta elförbrukningen i sina lokaler och på så sätt minska sin klimatpåverkan.

”Green Fingerprint-appen har vi tagit fram så att även våra kunder kan minska sin elförbrukning. Appen handlar inte bara om rolig teknik, den är också ett utmärkt verktyg som företagen kan ta hjälp av i sin miljöredovisning. Det är inte svårt att minska sin förbrukning, det handlar om små beteendeförändringar och lite engagemang”, säger Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter.

”Vi sänkte vår elförbrukning med 13 procent tack vare enkla åtgärder som att stänga av datorerna i större utsträckning och genom att vi har börjat använda energisnålare skrivare”, säger Henrik Hellström, kommunikatör på Konjunkturinstitutet.

Besparingen kan hyresgästerna välja att donera till miljöprojektet Solvatten som i sin tur ger goda effekter både på hälsa och miljö i behövande delar av världen.

Länk till film om appen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9AcF1KMfzD8&feature=youtu.beRelaterade artiklar

Humlegården nominerade till Laddguldet 2022

Under de senaste två åren har Humlegården ökat takten i utökningen av laddstationer vid fastigheterna, ett viktigt steg i arbetet med att bidra till ett grönare och mer hållbart samhälle. Nu har...

Läs mer


Res miljövänligt med elhybridbåten Movitz

Vi erbjuder ett smidigt och miljövänligt alternativ för dig som pendlar mellan Stockholm och Solna strand. Genom vårt samarbete med Arkipelag Rederi reser Humlegårdens hyresgäster gratis med...

Läs mer


Att tänka långsiktigt är att tänka i cirklar

Hur kan en ombyggnation bli mer cirkulär? Cirkulär ekonomi har som syfte att minska resursanvändningen och samtidigt bidra till en ökad lönsamhet. Det pågår en transformation inom många branscher,...

Läs mer