Green Fingerprint - elbesparingsappen som gör skillnad

Pressmeddelande den 18 september 2013:

Humlegården Fastigheters elbesparingsapp har visat sig göra skillnad. 87 procent av Humlegårdens hyresgäster, som mäter sin elförbrukning med hjälp av Green Fingerprint-appen, har sänkt sin förbrukning.

Genom ett avancerat mätsystem, som Humlegården har installerat i alla fastigheter, kan energiförbrukningen regleras och optimeras hela tiden. Hyresgästerna kan ta hjälp av samma system, via appen, för att mäta elförbrukningen i sina lokaler och på så sätt minska sin klimatpåverkan.

”Green Fingerprint-appen har vi tagit fram så att även våra kunder kan minska sin elförbrukning. Appen handlar inte bara om rolig teknik, den är också ett utmärkt verktyg som företagen kan ta hjälp av i sin miljöredovisning. Det är inte svårt att minska sin förbrukning, det handlar om små beteendeförändringar och lite engagemang”, säger Per-Arne Rudbert, vd på Humlegården Fastigheter.

”Vi sänkte vår elförbrukning med 13 procent tack vare enkla åtgärder som att stänga av datorerna i större utsträckning och genom att vi har börjat använda energisnålare skrivare”, säger Henrik Hellström, kommunikatör på Konjunkturinstitutet.

Besparingen kan hyresgästerna välja att donera till miljöprojektet Solvatten som i sin tur ger goda effekter både på hälsa och miljö i behövande delar av världen.

Länk till film om appen på YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9AcF1KMfzD8&feature=youtu.beRelaterade artiklar

Humlegården deltar i Earth Hour

Earth Hour startade för drygt 10 år sedan som en enkel symbolhandling för klimatet. Med åren har initiativet vuxit stort och engagerar idag miljoner människor världen över. Lamporna släcks ner som ...

Läs mer


Så gör vi staden grönare

Alla väntar ivrigt på våren, och så även Humlegårdens drygt 200 000 honungsbin. Det hela började som ett initiativ från en engagerad medarbetare men blev snabbt ett uppskattat inslag inom hela...

Läs mer


Humlegården testar uppkopplade, intelligenta hissar i pilotprojekt

Upplevelse av ett kontor börjar många gånger redan i fastighetens entré. På Humlegården strävar vi efter att leverera en hög servicenivå i alla delar av kundupplevelsen. När vi fick möjlighet att s...

Läs mer