Humlegården i topp med minskad energianvändning

Pressmeddelande den 29 januari 2015:

Långsiktig och fokuserad energieffektivisering av fastigheterna har lett till att Humlegården Fastigheters energianvändning ligger 57 procent under branschgenomsnittet för lokaler.

I äldre fastigheter handlar det om att hitta brister i byggnaderna som påverkar energiförbrukningen och hyresgästernas komfort. Genom modern teknik och smarta system övervakas alla fastigheter, det ingår i den dagliga fastighetsskötseln.

”Förvaltningen av våra fastigheter har förändrats genom åren. Tidigare handlade det mest om att hålla rent och snyggt i husen, byta lampor och se till att passerbrickor fungerade. Idag har vi sammanlänkade it-system som styr mycket i fastigheterna. Det ställer såklart krav på högre kompetens hos våra fastighetstekniker. Tack vare dem kan vi hela tiden optimera energiförbrukningen. Det ger inte bara positiv effekt på miljön, det går också hand i hand med ökad kundnöjdhet”, säger Rebecka Yrlid, hållbarhetschef på Humlegården Fastigheter.

Enligt Energimyndigheten ska Sverige minska energianvändningen med 20 procent till 2020 och med 50 procent till 2050. För att nå målen krävs att hela fastighetsbranschen satsar på energieffektivisering inom alla områden.

”Många andra fastighetsägare jobbar med frågan men har faktiskt inte nått lika långt. Att vår energianvändning ligger så långt under branschgenomsnittet, hela 57 procent, visar att ett långsiktigt och engagerat arbete är nyckeln. Energieffektivisering är en del av vårt hållbarhetsarbete och väl integrerat i den dagliga verksamheten sedan länge”, kommenterar Rebecka Yrlid.

För mer information kontakta:

Jeanette Ljungberg, kommunikatör, Humlegården Fastigheter
e-post: jeanette.ljungberg@humlegarden.se, tel: 08-678 92 28Relaterade artiklar

Humlegården nominerade till Laddguldet 2022

Under de senaste två åren har Humlegården ökat takten i utökningen av laddstationer vid fastigheterna, ett viktigt steg i arbetet med att bidra till ett grönare och mer hållbart samhälle. Nu har...

Läs mer


Res miljövänligt med elhybridbåten Movitz

Vi erbjuder ett smidigt och miljövänligt alternativ för dig som pendlar mellan Stockholm och Solna strand. Genom vårt samarbete med Arkipelag Rederi reser Humlegårdens hyresgäster gratis med...

Läs mer


Att tänka långsiktigt är att tänka i cirklar

Hur kan en ombyggnation bli mer cirkulär? Cirkulär ekonomi har som syfte att minska resursanvändningen och samtidigt bidra till en ökad lönsamhet. Det pågår en transformation inom många branscher,...

Läs mer