Lyckad projektutveckling för Humlegården i Solna strand

Pressmeddelande den 31 mars 2015:

Fastigheten Päronet 6 i Solna strand genomgår just nu en omfattande renovering och uppgradering. Intresset för lokalerna och fastigheten har varit stort och två tredjedelar av kontorsarean är redan uthyrd.

Under våren 2014 påbörjade Humlegården Fastigheter en totalrenovering av halva fastigheten Päronet 6, på Torggatan 13-15 i Solna strand. Cirka 7 500 kvadratmeter kontorsyta tomställdes inför den omfattande uppgraderingen, och cirka 4 900 kvadratmeter är nu uthyrda.

”Vi har märkt att det finns en efterfrågan på moderna, nyrenoverade lokaler i Solna strand. Den lyckade uthyrningen av lokalerna är ett tecken på att det finns ett intresse för lokaler med större sammanhängande plan. Det bär vi med oss i den fortsatta utvecklingen av Solna strand, där vi har cirka 40 000 kvadratmeter byggrätt kvar att förverkliga”, säger Maria Lidström, chef för avdelningen Investering och Utveckling på Humlegården Fastigheter.

Som tidigare meddelats har SSC tecknat kontrakt om cirka 3 200 kvadratmeter i fastigheten. Nu har även kommunikationsbolaget Enghouse Interactive skrivit avtal om cirka 1 690 kvadratmeter.

”Vi behövde hitta en modern lokal där vi både kunde samla all personal på ett plan och som kunde anpassas för det teambaserade arbetssätt vi implementerar i verksamheten. Humlegården har presenterat och visualiserat en lokal som verkligen lever upp till detta i ett område som dessutom är väldigt expansivt och attraktivt i Solna”, säger Michael Stubbing, vd på Enghouse Interactive.

Återstående kontorsarea är cirka 2 000 kvadratmeter samt en butikslokal.Relaterade artiklar

Hagastaden – en ny stadsdel växer fram

Hagastaden är en av Stockholms hetaste adresser. Tusentals nya bostäder har byggts i stadsdelen de senaste åren och runt Karolinska Institutet blomstrar företag inom framförallt life science. Och...

Läs mer


Så säkerställer Humlegården kundupplevelsen

Varje byggprocess är unik. Även om flera moment är standardiserade så är helheten en unik sammansättning av intressenter och samarbetspartners, placering och omgivning, utformning och tänkt...

Läs mer


I mars flyttade Nordnet in i de nya lokalerna på Alströmergatan 29 på Kungsholmen.

Inflyttning i toppmoderna lokaler för Nordnet Bank

Efter tre år är den stora restaureringen av fastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen klar. Den gamla lokalen för maskiner inom tändsticksindustrin har förvandlats till modern kontorsfastighet för den...

Läs mer