Earth Hour dygnet runt

Kontorsfastigheter står för cirka fem procent av utsläppen av växthusgaser i Sverige, och klimatpåverkan är sedan länge en högt prioriterad ledningsfråga som genomsyrar Humlegårdens dagliga arbete.

 

61 procent under branschsnittet

Om alla företag skulle minska sin elanvändning med 20-25 procent, vilket Humlegården har visat är möjligt, skulle man spara cirka 3,5 TWh. Det motsvarar årsproduktionen vid ett större vattenkraftverk. Genom ständig bevakning och optimering av energisystemen i varje fastighet har Humlegården idag en energiförbrukning för uppvärmning som ligger 61% under branschsnittet.

– Vi erbjuder våra hyresgäster elbesparings-appen Green Fingerprint, där de kan följa sin elförbrukning i realtid. Appen inspirerar till beteendeförändringar som leder till minskad energianvändning, berättar hållbarhetschef Rebecka Yrlid.

 

Planterar 750 träd på Borneo

Tillsammans har Humlegårdens Green Fingerprint-anslutna kunder sparat 23 720 kWh, en ökning med 21 procent jämfört med året innan. Via appen har kunderna även kunnat rösta vart pengarna ska gå och i år valde man ett regnskogsprojekt i samarbete med Världsnaturfonden WWF. Regnskogarna binder stora mängder växthusgaser och hjälper därmed till att bromsa den globala klimatförändringen. Kundernas totala elbesparing motsvarar ett värde av 18 722 kr och Humlegården skjuter till samma belopp, vilket innebär en återplantering av 750 nya träd på Borneo.

 

Gör elbesparingen synlig och mätbar

Humlegården kommer att vidareutveckla Green Fingerprint-appen under våren och skapa ytterligare funktionalitet. Den ska bland annat bli mer interaktiv och bättre lära sig kundernas behov.

– Vi vill att el ska bli synlig och begriplig och kommer att skapa personifiering så att appen blir specifik för varje företag. Den kommer att kunna ge konkreta förslag på förbättringar kopplade till kundernas mål, berättar Rebecka Yrlid.

 

Earth Hour, en bra start

Ett bra sätt att börja sin resa mot en permanent beteendeförändring, är att delta i en av världens största miljömanifestationer, Earth Hour, som är initierad av WWF. Genom att släcka ljuset klockan 20:30-21:30 nu på lördag den 19 mars får vi chansen att visa att vi tar klimatförändringarna på allvar och att vi också måste göra något åt det.

För mer information:
Vill du veta mer om hur vi på Humlegården Fastigheter arbetar för en hållbarare framtid kontakta gärna vår hållbarhetschef Rebecka Yrlid på tel. 08-678 92 89 eller via e-post rebecka.yrlid@humlegarden.seRelaterade artiklar

Därför ger hållbar finansiering en dubbel vinst

Gröna obligationer sänker räntekostnaden för Humlegården. Arbetet med gröna obligationer ökar dessutom värdet på fastigheterna. – Jag är säker på att vi inom ett par år kan finansiera oss till 100...

Läs mer


Res miljövänligt med elhybridbåten Movitz

Vi erbjuder ett smidigt och miljövänligt alternativ för dig som pendlar mellan Stockholm och Solna strand. Genom vårt samarbete med rederiet Green City Ferries reser Humlegårdens hyresgäster gratis...

Läs mer


Humlegården förbättrar kommunikationer med egen elbusslinje

Stockholm växer och inom några år kommer staden ha en miljon invånare. När tillväxttakten är hög och nya områden växer fram ställs tuffare krav på kollektivtrafiken. En egen busslinje blev svaret n...

Läs mer