Earth Hour dygnet runt

Kontorsfastigheter står för cirka fem procent av utsläppen av växthusgaser i Sverige, och klimatpåverkan är sedan länge en högt prioriterad ledningsfråga som genomsyrar Humlegårdens dagliga arbete.

 

61 procent under branschsnittet

Om alla företag skulle minska sin elanvändning med 20-25 procent, vilket Humlegården har visat är möjligt, skulle man spara cirka 3,5 TWh. Det motsvarar årsproduktionen vid ett större vattenkraftverk. Genom ständig bevakning och optimering av energisystemen i varje fastighet har Humlegården idag en energiförbrukning för uppvärmning som ligger 61% under branschsnittet.

– Vi erbjuder våra hyresgäster elbesparings-appen Green Fingerprint, där de kan följa sin elförbrukning i realtid. Appen inspirerar till beteendeförändringar som leder till minskad energianvändning, berättar hållbarhetschef Rebecka Yrlid.

 

Planterar 750 träd på Borneo

Tillsammans har Humlegårdens Green Fingerprint-anslutna kunder sparat 23 720 kWh, en ökning med 21 procent jämfört med året innan. Via appen har kunderna även kunnat rösta vart pengarna ska gå och i år valde man ett regnskogsprojekt i samarbete med Världsnaturfonden WWF. Regnskogarna binder stora mängder växthusgaser och hjälper därmed till att bromsa den globala klimatförändringen. Kundernas totala elbesparing motsvarar ett värde av 18 722 kr och Humlegården skjuter till samma belopp, vilket innebär en återplantering av 750 nya träd på Borneo.

 

Gör elbesparingen synlig och mätbar

Humlegården kommer att vidareutveckla Green Fingerprint-appen under våren och skapa ytterligare funktionalitet. Den ska bland annat bli mer interaktiv och bättre lära sig kundernas behov.

– Vi vill att el ska bli synlig och begriplig och kommer att skapa personifiering så att appen blir specifik för varje företag. Den kommer att kunna ge konkreta förslag på förbättringar kopplade till kundernas mål, berättar Rebecka Yrlid.

 

Earth Hour, en bra start

Ett bra sätt att börja sin resa mot en permanent beteendeförändring, är att delta i en av världens största miljömanifestationer, Earth Hour, som är initierad av WWF. Genom att släcka ljuset klockan 20:30-21:30 nu på lördag den 19 mars får vi chansen att visa att vi tar klimatförändringarna på allvar och att vi också måste göra något åt det.

För mer information:
Vill du veta mer om hur vi på Humlegården Fastigheter arbetar för en hållbarare framtid kontakta gärna vår hållbarhetschef Rebecka Yrlid på tel. 08-678 92 89 eller via e-post rebecka.yrlid@humlegarden.seRelaterade artiklar

Nya tekniken som pressar ner elförbrukningen

Resurseffektivitet är en central fråga i arbetet med att förvalta en fastighet. Humlegården funderade över hur man kunde hjälpa sina hyresgäster i arbetet med att sänka energiförbrukningen i...

Läs mer


Humlegårdens hållbarhetsarbete

Vi på Humlegården vill sprida kunskap och medvetenhet om hur vi alla kan bidra till ett mer hållbart samhälle. Detta är ett arbete vi alla måste vara delaktiga i och vårt bidrag i denna fråga utgår...

Läs mer


Humlegårdens elbuss får ny körsträcka

Med anledning av att Karlbergs pendeltågsstation stängs och Citybanan öppnar sin nya station vid Odenplan får elbussen en ny körsträcka.

Läs mer