Humlegården skapar graffitikonst i Solna strand

Humlegården Fastigheter tar ytterligare ett steg i utvecklingen av Solna strand genom att skapa en vackrare stadsdel med hjälp av graffitikonst. Två väggar har nu dekorerats av graffitikonstnären Shora Dehnavi.

Humlegården har sett hur graffitin förflyttat sig från förorten in i finrummet och vill nu föra med sig den coola känslan tillbaka till nya stadsdelar. Att låta graffitikonstnären Shora Dehnavi förvandla grå betong till vacker konst kändes självklart för Humlegården. Hon har tidigare dekorerat ett helt trapphus på Hotell Hilton Slussen samt målat en vägg i södra Stockholm för att promota Justin Biebers hit "What do you mean?”. Dessutom är hon ordförande i svenska graffitisällskapet.

David Johansson, fastighetschef på Humlegården inflikar:
– Många har pratat om att göra detta, men vi har gått från ord till handling. Två väggar i Solna strand är dekorerade med Shoras fantastiska konst, på Hemvärnsgatan 16 respektive Solna strandväg 7. Imorgon är det vernissage på restaurang Villa Wera i Solna strand, där Shora själv berättar om konstprojektet och visar en film över hur målningarna har växt fram.

Humlegården är den största fastighetsägaren i Solna strand, som enligt översiktsplanen ska utvecklas till en blandstad. Färdigställandet av det nya parkeringshuset som invigdes sista mars var startskottet för en vidare utveckling, där Humlegården kommer uppföra ett nytt hotell samt kontorsbyggnader om cirka 30 000 kvadratmeter.

För mer information, kontakta:
David Johannsson, fastighetschef. Tel 08-678 92 44. E-post: david.johansson@humlegarden.se

Fotnot:
Vernissagen är torsdag den 28 april kl 16.00 på Restaurang Villa Wera, Vretenvägen 13 i Solna strand.

Bilden: 
Bilden visar konstnären Shora Dehnavi framför en av målningarna på Solna strandväg 7.Relaterade artiklar

Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Misschiefs gästar Linnégatan 4

Den 10 augusti slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor,...

Läs mer


Centrum för AMP utser Sara Eriksdotter Bjurström till vd

Nu tas nästa steg i uppbyggnaden av Centrum för Affärs- och MedborgarPlats genom utnämningen av Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

Läs mer