Jens Folkesson ny projektchef på Humlegården Fastigheter

Pressmeddelande den 29 september 2016:

Humlegårdens projektvolym ökar kraftigt, och man har därför beslutat sig för att förstärka organisationen på avdelningen för Investering och Utveckling. Det senaste tillskottet hämtas från de egna leden. Jens Folkesson, idag marknadsområdeschef, tillträder rollen som projektchef med start den 1 november 2016. Jens kommer framförallt att fokusera på uppförandet av Grow Hotel i Solna strand.

Jens Folkesson har arbetat på Humlegården sedan 2008, inledningsvis med fokus på uthyrning och sedan 2010 som marknadsområdeschef där han idag ansvarar för över 200 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta i Stockholm. Jens har under sin tid på Humlegården varit involverad i flertalet transaktioner och projekt, som ett led i Humlegårdens strategi att skapa ett nära samarbete mellan förvaltningen av det befintliga beståndet och utvecklingsprojekten.

Jens har en kandidatexamen i företagsekonomi med inriktning på bygg- och fastighet, från Högskolan i Halmstad. Han är också en del av fastighetsbranschens talangprogram Novare, där 40 utvalda personer deltar i ett utvecklingsprogram med inriktning på framtida ledare och nyckelpersoner.

– Jens har stor erfarenhet från flera delar inom vår bransch, och en gedigen förståelse för vår affär och kundrelationens betydelse, vilket är en kompetens vi tycker passar rollen som projektchef mycket väl, säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling, Humlegården Fastigheter AB. Han för även med sig en spetskompetens inom förvaltning, något som vi ser som en stor fördel att ha med oss i våra projekt, säger Maria Lidström.


Ökande projektvolym skapar behov av förstärkt organisation

Humlegården har ett flertal stora projekt på gång. De fyra största pågående satsningarna i projektportföljen innebär investeringar som uppgår till cirka 2 miljarder kronor under de kommande 2-3 åren. Enbart i dessa projekt tillförs cirka 55 000 kvadratmeter bruttoarea.

Jens Folkesson kommer att ansvara för uppförandet av Grow Hotel i Solna strand, som med sina 170 rum och studios, lounge och högklassig restaurang i Aveqias regi, kommer att tillföra såväl service som en trevlig mötesplats i området. Det första spadtaget togs i början av september, och invigning sker under sensommaren 2018.

Under hösten inleds även bygget av kontorsfastigheterna med namnet Grow som även de uppförs i Solna strand, strax intill det nya hotellet och fastigheten Stora Blå. Arbetsförmedlingens huvudkontor hyr 18 000 av fastighetens totala 25 000 kvadratmeter och är därmed den största hyresgästen. Inflyttning sker 2019. Bland Humlegårdens större projekt återfinns också utvecklingen av industrifastigheten Dykaren 10 på Kungsholmen i Stockholm där man återskapar volymerna och karaktären från det tidiga 1900-talet och bygger toppmoderna kontor för den kommande hyresgästen Nordnet.

Rekryteringen av en ny marknadsområdeschef inleds omgående.

För mer information, vänligen kontakta:

Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling, Humlegården Fastigheter AB
Tel: 070-678 06 98
E-post: maria.lidstrom@humlegarden.seRelaterade artiklar

Prisbelönt textilkonst på Misschiefs Takeover

Maja Michaelsdotter Eriksson har lyfts fram som en hantverksskicklig konstnär, en orädd inspiratör och kraftfull förnyare inom det textila konsthantverket. Nu är hon dubbelt aktuell, både genom sin...

Läs mer


Open House

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


En pionjär och inspiratör inom hållbarhet flyttar in

Hur kan design bidra till en mer hållbar framtid? Det är frågan som driver formgivaren Marie-Louise Hellgren i hennes arbete. I höst flyttar hon sin studio till Humlegårdens kvarter vid...

Läs mer