Humlegården välkomnar Bolon till T-House

Pressmeddelande den 7 februari 2017:

Det välkända designföretaget Bolon har valt att etablera ett showroom i Humlegårdens lokaler på Birger Jarlsgatan 32A. Fastigheten, som också går under namnet T-House, är ett av Stockholms landmärken. Uthyrningen avser lokaler om cirka 360 kvadratmeter. Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017. Verksamheten öppnar tillfälligt den 7 februari 2017 i samband med Stockholm Design Week.

Bolon är ett svenskt designföretag som specialiserat sig på innovativa golvlösningar och kreativa interiörer. Såväl design som produktion sker i Ulricehamn. Bolaget drivs av systrarna Annica och Marie Eklund som är ägare i tredje generationen. Bland kunderna återfinns många välkända varumärken såsom Armani, Google, Adidas och Mercedes. De har också genomfört flera designsamarbeten, bland annat med den franske arkitekten Jean Nouvel.

Lokalen tillträddes den 1 november 2016. Bolon anlitade arkitekturbyrån Codesign för uppdraget att utforma lokalerna och anpassningarna har genomförts i samarbete med Humlegården. Den 7 februari 2017, i samband med Stockholm Design Week, öppnar lokalen tillfälligt med utställningen "Innovators at Heart", kurerad av Form Us With Love tillsammans med stylister från Oddbirds. Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017.

– Etableringen av Bolon kommer att bidra positivt till gatumiljön och skapa ett intressant blickfång, säger Peter Lind, Fastighetschef på Humlegården. T-House är en fastighet med mycket karaktär, och vi tror att Bolons starka formkänsla och spännande innovationsfokus kommer att gifta sig väl med denna byggnad från det tidiga 1900-talet, säger Peter Lind.

T-House uppfördes 1907-1910 på uppdrag av Svenska Livförsäkringsanstalten Trygg. Byggnaden är mycket karaktäristisk för arkitekten Erik Lallerstedt (1864-1955) med sina stora lugna ytor, sparsamma dekorering och ett stort dominant yttertak. Många av fastighetens utsmyckningar, både exteriöra och interiöra, är skapade av den kända skulptören och bildhuggaren Carl Eld (1873-1954). Den stora entréhallen, som är klädd i marmor och glaserat kakel, bjuder på många fina detaljer.

Namnet T-House har funnits med ända sedan husets uppförande, då professor Lallerstedt själv kallade fastigheten "Trygg-House" och bokstaven "T" går igen i dekor såväl invändigt som utvändigt.

Idag huserar fastigheten kontor, butiker och ett fåtal bostadslägenheter på en yta om totalt 12 000 kvadratmeter. T-House nominerades till ROT-priset 2008, en utmärkelse som instiftades av Stockholms Byggmästareförening år 1990 och tillkom för att främja ombyggnation i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Lind, Fastighetschef, Humlegården Fastigheter AB
Tel: 070-524 83 85
E-post: peter.lind@humlegarden.se

Alexandra Perez, PR & Marketing Officer, Bolon
Tel: 070-221 57 57
E-post: alexandra.perez@bolon.com  Relaterade artiklar

Fortsatt stabil utveckling för Humlegården

Humlegården visar en fortsatt positiv utveckling under det tredje kvartalet. Pandemin har haft relativt begränsad effekt på resultatet under denna period, detta tack vare en bred och kreditvärdig...

Läs mer


Humlegården välkomnar flera nya kunder till Solna strand

Goda kommunikationer och attraktiva kontorslokaler gör Solna strand till en stark kandidat när bolag letar nya kontorslokaler. De senaste månaderna har Humlegården tecknat avtal med flertalet nya...

Läs mer


Digitala nycklar ska göra kundresan smidigare

Humlegården är en av initiativtagarna till Accessy, en tjänst som gör det möjligt att hantera lås och access till olika tjänster på ett enkelt och säkert sätt genom mobiltelefonen. Satsningen syfta...

Läs mer