Humlegården välkomnar Bolon till T-House

Pressmeddelande den 7 februari 2017:

Det välkända designföretaget Bolon har valt att etablera ett showroom i Humlegårdens lokaler på Birger Jarlsgatan 32A. Fastigheten, som också går under namnet T-House, är ett av Stockholms landmärken. Uthyrningen avser lokaler om cirka 360 kvadratmeter. Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017. Verksamheten öppnar tillfälligt den 7 februari 2017 i samband med Stockholm Design Week.

Bolon är ett svenskt designföretag som specialiserat sig på innovativa golvlösningar och kreativa interiörer. Såväl design som produktion sker i Ulricehamn. Bolaget drivs av systrarna Annica och Marie Eklund som är ägare i tredje generationen. Bland kunderna återfinns många välkända varumärken såsom Armani, Google, Adidas och Mercedes. De har också genomfört flera designsamarbeten, bland annat med den franske arkitekten Jean Nouvel.

Lokalen tillträddes den 1 november 2016. Bolon anlitade arkitekturbyrån Codesign för uppdraget att utforma lokalerna och anpassningarna har genomförts i samarbete med Humlegården. Den 7 februari 2017, i samband med Stockholm Design Week, öppnar lokalen tillfälligt med utställningen "Innovators at Heart", kurerad av Form Us With Love tillsammans med stylister från Oddbirds. Bolons nya showroom, som går under namnet Bolon Lab Store, planerar att öppna i början av sommaren 2017.

– Etableringen av Bolon kommer att bidra positivt till gatumiljön och skapa ett intressant blickfång, säger Peter Lind, Fastighetschef på Humlegården. T-House är en fastighet med mycket karaktär, och vi tror att Bolons starka formkänsla och spännande innovationsfokus kommer att gifta sig väl med denna byggnad från det tidiga 1900-talet, säger Peter Lind.

T-House uppfördes 1907-1910 på uppdrag av Svenska Livförsäkringsanstalten Trygg. Byggnaden är mycket karaktäristisk för arkitekten Erik Lallerstedt (1864-1955) med sina stora lugna ytor, sparsamma dekorering och ett stort dominant yttertak. Många av fastighetens utsmyckningar, både exteriöra och interiöra, är skapade av den kända skulptören och bildhuggaren Carl Eld (1873-1954). Den stora entréhallen, som är klädd i marmor och glaserat kakel, bjuder på många fina detaljer.

Namnet T-House har funnits med ända sedan husets uppförande, då professor Lallerstedt själv kallade fastigheten "Trygg-House" och bokstaven "T" går igen i dekor såväl invändigt som utvändigt.

Idag huserar fastigheten kontor, butiker och ett fåtal bostadslägenheter på en yta om totalt 12 000 kvadratmeter. T-House nominerades till ROT-priset 2008, en utmärkelse som instiftades av Stockholms Byggmästareförening år 1990 och tillkom för att främja ombyggnation i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta:

Peter Lind, Fastighetschef, Humlegården Fastigheter AB
Tel: 070-524 83 85
E-post: peter.lind@humlegarden.se

Alexandra Perez, PR & Marketing Officer, Bolon
Tel: 070-221 57 57
E-post: alexandra.perez@bolon.com  Relaterade artiklar

Substansvärde per 2017-12-31

Beräknat substansvärde per 31 december 2017 uppgick till 16 624 kronor per aktie. Värdet innebär en ökning med 21 procent för 2017. Bokslutskommuniké för perioden januari – december 2017 kommer att...

Läs mer


Detaljerna bakom Astoriahusets förvandling

På Nybrogatan 15-17 i Stockholm sker just nu en omfattande restaurering av den del av fastigheten som varit entré till den gamla biografen Astoria, samtidigt som kvarteret också får ett nytillskott...

Läs mer


Humlegården har slutfört förvärvet av två fastigheter från Länsförsäkringar Liv

Humlegården Fastigheter AB (publ) offentliggjorde den 8 december 2017 att Humlegården ingått avtal med Länsförsäkringar Liv Försäkringsaktiebolag (publ) om förvärv av två bolag som äger fastigheter...

Läs mer