Restaurang K-märkt öppnar i Solna strand

Pressmeddelande den 2 februari 2018:

Humlegården fortsätter sin satsning på att öka serviceutbudet i Solna strand genom etableringen av den spännande restaurangen K-märkt. Platsen är den nya kontorsfastigheten Grow och öppning sker under våren 2019. K-märkt är en modern lunchrestaurang med nyttig och hållbar mat med fokus på gröna rätter. Både yrkesverksamma och boende i Solna strand är välkomna och de som besökt K-märkt i stan kommer att känna igen sig.

I Solna strand uppför Humlegården Grow, en cirka 25 000 kvm stor kontorsfastighet ritad av arkitekterna Tham & Videgård. Fastigheten står klar under Q2 2019 och den största hyresgästen är Arbetsförmedlingens huvudkontor. Nu står det även klart att K-märkt kommer att öppna en restaurang i fastighetens entréplan.

K-märkt drivs av en trio med gott renommé; kocken Hanna Normark, vinkyparen Jens Dolk samt konditorn Daniel Roos. Tillsammans har de lång erfarenhet och stor kompetens från en rad olika restauranger. K-märkt handlar om fem saker. Att förena volym med kvalitet, att laga god, nyttig och gärna grön mat samt att på ett kreativt och lite udda sätt jobba med hållbarhet. De kallar det WFFW - We Fight Food Waste.

– Den spontana reaktionen för K-märkt på frågan om vi ville öppna en restaurang i Solna strand var nej. Sen åkte jag dit - snabbt insåg jag vårt misstag. Solna strand har vuxit fram och blivit ett spännande företagsområde med en modern och krävande publik. Som city fast utanför stan. Klart vi skall ha en K-märkt här, säger Jens Dolk, delägare K-märkt AB. Och gärna i en byggnad med naturliga material som tegel, kalkstensgolv, massor med ek och enorma fönster. Grows gedigna och kvalitativa utryck passar K-märkt perfekt, säger Jens Dolk.

Med fokus på hållbar matlagning
Restaurangens yta består av rymliga 820 kvm. Öppettiderna är generösa och man kommer att erbjuda frukost, lunch och catering. Restaurangen i Solna strand blir den femte etableringen för K-märkt och den första utanför tullarna.

– K-märkt står för god, hållbar och nyttig matlagning med fokus på gröna rätter - fantastiska sötsaker och riktigt gott bröd. Där dessa saker efterfrågas - där skall också K-märkt finnas. Att ta steget från innerstaden till Solna strand känns därför helt naturligt. Vi ser fram emot att slå på spisarna i vårt kreativa kök i Grow våren 2019, säger Hanna Normark, delägare, K-märkt AB

Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand. Ambitionerna i arbetet med Grow är höga och fastigheten certifieras enligt Miljöbyggnad Guld. En medveten miljö- och hållbarhetsstrategi är även något som utmärker K-märkt i deras arbete med att välja råvaror, skapa menyer och rätter.

– Vi är mycket glada över att välkomna K-märkt som hyresgäst i Solna strand, säger Maria Lidström, Chef Investering och Utveckling på Humlegården. K-märkts matprofil och engagemang för hållbarhetsfrågor känns mycket spännande och kompletterar det befintliga utbudet i området på ett mycket bra sätt, säger Maria Lidström.

Tre välkända profiler bakom konceptet
Hanna Normark är en väletablerad kock och matkreatör med norrländska rötter och erfarenhet av arbete utomlands och som inspireras av världens alla smaker. Jens Dolk är en välkänd vinskribent och inspiratör som har skrivit flera böcker inom mat och vin. Daniel Roos är Nobelkonditorn som vunnit gastronomiska priser och som flera år varit medlem i Svenska Kocklandslaget. K-märkt driver idag restauranger/caféer på fyra adresser i innerstan. Mer info på www.kmarkt.se

För mer info, vänligen kontakta:

Maria Lidström
Chef Investering och Utveckling, Humlegården Fastigheter AB (Publ)
E-mail: maria.lidstrom@humlegarden.se
Tel: 08-678 90 64

Jens Dolk
Delägare, K-märkt
E-mail: jens@kmarkt.se
Tel: 070-269 33 77

För fler bilder, klicka här.
För mer information om Grow, klicka här.Relaterade artiklar

Standard & Poor’s stärker Humlegårdens betyg: BBB+ positive outlook

Humlegårdens rating, BBB+, har bekräftats av Standard & Poor’s som också stärker betyget från stable outlook till positive outlook. Utöver Humlegården har endast ett fastighetsbolag i Europa erhåll...

Läs mer


Humlegården Fastigheter AB (publ) års- och hållbarhetsredovisning 2022

Humlegårdens års- och hållbarhetsredovisning 2022 finns nu tillgänglig på vår hemsida, www.humlegarden.se.

Läs mer


Premiär för Rummel – en ny restaurang i en spektakulär paviljong i Hagastaden

Den 15 mars 2023 öppnar krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson restaurang Rummel– en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning. Restaurangen är belägen i en vacker paviljong...

Läs mer