Fokus på färg

HeartEarth Lab vill sätta färg på årets mörkaste månad. Med start den 17 november byter därför designstudion vid Engelbrektsplan skepnad. Under temat Circular Colour delar spännande gäster med sig av sina kunskaper om färg i samband med en inspirationskväll i ämnet.

Under hösten etablerade designstudion Heartearth Lab en pop-up vid Engelbrektsplan genom ett samarbete med Humlegården. Bakom Heartearth Lab står den uppmärksammade formgivaren Marie-Louise Hellgren, som fokuserar på projekt med inriktning mot cirkulär ekonomi och upcycling. Studion på Humlegårdsgatan 31 är öppen för allmänheten kl. 12-18 varje tisdag, torsdag och fredag. Den 17 september 2021 inleds en ny utställning som fokuserar på färg, ”Circular colour”.

- Färg och färgning orsakar många av miljöproblemen vi ser idag. Vi vill visa på alternativa, hållbara metoder och tekniker, som ger våra besökare alternativ som är giftfria. Vår ambition är att inspirera till en färgglad inredning som berör, med hjälp av upcycling och cirkularitet, säger Marie-Louise Hellgren.

Vill inspirera kring användning av färger

Den 23 november kl. 18-20 står Marie-Louise och designstudion värd för en inspirationskväll med gäster som tar utgångspunkt i färger på olika sätt. Inredningsdesignern Tina Hellberg berättar mer om arbetet med att färgsätta miljöer och skapa attraktiva rum genom att komponera en bra mix av kulörer. Petra Holmberg, grundare av Slow creations och Japanexpert på Östasiatiska museet, visar sitt unika arbete med naturlig färgning. På plats finns även Auro, producent av ekologisk och cirkulär färg från Byggfabriken, samt Creative Coating som arbetar med hållbara kalk- och lerfärger.

Anmälan

Anmäl dig via e-mail till info@marielouisehellgren.com.
Antalet platser är begränsat. Anmälan är bindande och kostar 220 kronor.Relaterade artiklar

Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Misschiefs gästar Linnégatan 4

Den 10 augusti slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor,...

Läs mer


Centrum för AMP utser Sara Eriksdotter Bjurström till vd

Nu tas nästa steg i uppbyggnaden av Centrum för Affärs- och MedborgarPlats genom utnämningen av Sara Eriksdotter Bjurström till vd.

Läs mer