Humlegården deltar i Earth Hour

2007 tog WWF initiativ till en enkel symbolhandling för klimatet, som innebär att alla lampor släcks under en timme den sista lördagen i mars – Earth Hour. I dag är det världens största klimatmanifestation med miljontals deltagare över hela jorden.

Årets tema: Är du med? Släck för vår enda planet för att fortsatt sätta fokus på planeten, klimatförändringarna och den biologiska mångfalden.

Lördagen den 27 mars kl. 20.30-21.30 ställer vi oss bakom Earth Hour genom att släcka ned belysningen på vårt huvudkontor i T-House vid Engelbrektsplan i Stockholm (vilket vi i möjligaste mån alltid gör). Delta gärna ni som har möjlighet, genom att göra detsamma i era lokaler.

I samband med vårt deltagande i Earth Hour vill vi i år uppmärksamma det samverkansprojekt som vi deltar i tillsammans med Östermalms stadsdelsförvaltning med syfte att minska effekterna av skyfall i staden. Ett skyfallsmagasin kommer att byggas under Linnéplanteringen och angränsande grusytor för att fördröja regnvatten och därigenom minska flödet genom parken vilket bidrar till skydd för växter, djur och fastigheter. Som fastighetsägare är vi en del av staden och vi vill bidra till utvecklingen av de platser där vi är verksamma. Humlegården ser även sitt deltagande i projektet som ett sätt att bidra till FN:s Globala mål för hållbar utveckling, som bolaget valt att se som en viktig ledstjärna för hållbarhetsarbetet.

Följ länken för att läsa mer om Earth HourRelaterade artiklar

Jonas Rosman till Humlegårdens styrelse

I samband med Humlegårdens bolagsstämma i mars 2021 utsågs Jonas Rosman till ny styrelseledamot.

Läs mer


Premiär för Humlegårdens podcast

I vår nya podcast ”Miljöer att växa i” vill vi bjuda på inspirerande samtal om ämnen vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling. Nu kan du ta del av det första avsnittet, som...

Läs mer


Nu öppnar Brasserie Astoria på Nybrogatan

Stjärnkrögaren Björn Frantzén letade länge efter rätt lokal för sin idé, ett brasserie av internationellt snitt. Hösten 2018 inleddes arbetet med Brasserie Astoria, som fått sitt namn efter den...

Läs mer