CAIA Cosmetics vinner Sveriges Snyggaste Kontor 2022

Pressmeddelande den 25 november 2022:

Ambitionerna var höga när CAIA Cosmetics flyttade till Humlegårdens fastighet på Biblioteksgatan 29 och slutresultatet liknar inget annat. Nu har kontoret utsetts till vinnare av utmärkelsen Sveriges Snyggaste Kontor 2022.

Tävlingen avgjordes i samband med Stora Kontorsdagen på Grand Hôtel i Stockholm den 24 november 2022. CAIA Cosmetics kontor sträcker sig över cirka 700 kvm, med utsikt över Humlegården och Engelbrektsplan. I lokalerna finns förutom flexibla arbetsplatser, mötesrum och gemensam lounge även en studio om 150 kvm som används för fotograferingar och event.

Målsättningen var att skapa en kreativ plats utöver det vanliga, där kontoret är en förlängning av varumärket. CAIA Cosmetics ville att kontoret skulle ha en internationell känsla och ambitionen har varit att skapa något helt nytt, som utmanar den traditionella synen på kontoret. 

– Det är otroligt kul och hedrande att vinna det här priset. Speciellt eftersom att vi verkligen lagt ner hela vår själ i att göra kontoret till en speciell plats för kreativitet, trivsel men utan att ge avkall på det praktiska. Jag är väldigt glad att vi fick göra det här med Humlegården och CJ Studio eftersom att de verkligen förstod att vi ville åstadkomma något i världsklass. Att vi vann det här priset är ett tecken på att vi lyckades, säger Jesper Matsch, medgrundare CAIA Cosmetics

Familjen, Inspiratören och Proffset viktiga ledord
För inredningen står CJ Studio, grundat av Charlotta Skog och Jonna Flordal. Inspirationen summeras i tre ledord. Familjen syftar till att kontoret ska kännas generöst, personligt, drömmigt, mjukt och bjuda på det lilla extra. Inspiratören representerar stark formgivning, humor, att våga sticka ut och använda inslag som är lite oväntade. Proffset innebär att produkten, kvalitén och kunskapen ska vara närvarande genom hela inredningen. Det ska vara okomplicerat, självsäkert och enkelt.

 Vi är mycket stolta över utmärkelsen, CAIA Cosmetics vinner i en tuff konkurrens med många fina bidrag. Kontoret är ett mycket bra exempel på hur man kan skapa en inspirerande och funktionell arbetsplats, där man verkligen kliver in i varumärkets universum, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården.

Läs mer om CAIA:s kontor, tankarna bakom konceptet och valet av plats här

Samarbetspartners i projektet: 
CJ Studio (inredning), Metrolit (byggentreprenad), Lindelöfs (möbler). Humlegården Fastigheter:
 Katarina Cygnaeus (uthyrning), Ove Neuman (byggprojektledning) och Anna Winbergh (marknadsområdeschef).

Fotograf: Emil FaganderRelaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2023

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 

Läs mer


Humlegården välkomnar restaurangerna ART och Din-Din Club till Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station,...

Läs mer