Humlegården välkomnar stjärnkrögare och Enjoy Bazaar till T-House på Engelbrektsplan

Pressmeddelande den 6 september 2022:

Nu har det nya restaurangkonceptet Enjoy Bazaar slagit upp sina portar på Engelbrektsplan i Stockholm. Bakom den innovativa satsningen, som erbjuder mat för alla smaker, står den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Ett nytt restaurangkoncept
T-House vid Engelbrektsplan är attraktivt beläget intill Humlegården och Kungliga biblioteket, ett stenkast från Stureplan. Här etableras ett nytt och spännande restaurangkoncept – Enjoy Bazaar, skapat av Daniel Höglander och Niclas Jönsson. Den 260 kvm stora lokalen sträcker sig över två våningar och har en tillhörande uteservering i parken strax intill. 

Duon står bakom den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro, restaurangerna på botiquehotellet Villa Dagmar och Black Milk Sushi i Älvsjö med fokus på takeaway. Nu tar de steget vidare med Enjoy Bazaar som är en del av en innovativ plattform som rymmer hela fyra olika matkoncept och uttryck – Black Milk Sushi, Stacks, Boca Sueca och Wake. Black Milk Sushi fyller gapet mellan fine dining-sushi och takeaway-sushi, Stacks erbjuder hamburgare med tillbehör, Boca Sueca består av mexikanska tortillarätter med en svensk twist och Wake serverar hälsosamma rätter. I den nya restaurangen vid Engelbrektsplan har gästerna möjlighet att beställa rätter från alla fyra koncepten genom krögarnas satsning på ett så kallat ghost kitchen, som fokuserar på leveransmåltider där maten tillagas på andra platser än där den serveras.

– Vi är mycket glada över att få välkomna ett innovativt restaurangkoncept med välrenommerade och etablerade krögare till T-House. Vår ambition är att utveckla Engelbrektsplan till en ny målpunkt i city, som är intressant och attraktiv för både de som besöker platsen, bor eller arbetar i området. Enjoy Bazaar kommer att bli ett mycket starkt tillskott som bidrar till upplevelsen av Engelbrektsplan, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

”Vi tilltalades av läget och lokalen kändes bra direkt”
I arbetet med att finna rätt lokal för etableringen har läget och omgivningen varit en viktig utgångspunkt. Här skapas en spännande miljö där man både tar tillvara på lokalens karaktär och samtidigt adderar en modernitet genom den specialritade inredningen. Restauratörerna har ett samarbete med Stora Enso, som syftar till att utveckla återvinningsbara produkter – allt från mat till bestick och inredning. Ambitionen är att skapa Sveriges första helt återvinningsbara restaurang.

– T-House ligger väldigt centralt och platsen är både anrik och väletablerad, det är många som bor och arbetar i området. Vi tilltalades av läget och lokalen kändes bra direkt. Restaurangen är en viktig del i vår nya satsning, som tar utgångspunkt i en idé om att erbjuda nya kulinariska upplevelser och sammankoppla detta med branschförändrande hållbarhetsprodukter. Parallellt med restaurangen är det digitala lagret en central del av upplevelsen och Enjoy Bazaar kommer att fungera som en digital samlingsplats för alla koncept, säger Daniel Höglander.

Om krögarna
Sedan 2015 driver Daniel Höglander och Niclas Jönsson den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro. I samma fastighet driver de även Rinos Bodega som är en enklare restaurang med vällagad folklig cusine. I juni 2020 öppnade duon Black Milk Sushi i Älvsjö, som blev en succé och deras tolkning av sushi hyllades av matkritiker. De driver även restaurangerna på boutiquehotellet Villa Dagmar, som öppnade våren 2021.

Kelp chair
Kelp chair är en 3D-printad stol av återvunna fisknät och träfiber, designad för Enjoy Bazaar av den Stockholmsbaserade designstudion Interesting Times Gang.

Samarbetspartners i projektet: Millimeter arkitekter (arkitekter).
Humlegården Fastigheter: Anna Winbergh (marknadsområdeschef) och Jens Folkesson (Affärsutvecklare).

Fotograf: Emil FaganderRelaterade artiklar

En ny destination för mat och dryck i Hagastaden

Restaurang Rummel är Hagastadens nya landmärke. I den spektakulära byggnaden serveras en modern meny med fokus på små rätter och stora smaker.

Läs mer


Vårt hjärta klappar för Stockholm

Nu är ett uppskattat inslag i staden äntligen tillbaka! För att lysa upp tillvaron under årets mörka månader har vi på Humlegården tagit initiativ till ett strålande hjärta, som uppförts på...

Läs mer


Humlegården presenterar stabilt resultat efter tredje kvartalet

Humlegården bibehåller en robust finansiell position och en fortsatt positiv utveckling av resultatet när det tredje kvartalet summeras.  

Läs mer