Wolt Market etablerar butik i Solna strand

Pressmeddelande den 5 april 2022:

Wolt Market har tecknat avtal med Humlegården Fastigheter för den första etableringen av Wolt Market i Sverige. Platsen är Solna strand, där bolaget hyr lokaler om 500 kvm. Wolt Market är en så kallad dark store, en fysisk butik för e-handel, där livsmedel beställs via appen och varorna levereras inom 30 minuter. Premiären äger rum den 5 april 2022.

Den första etableringen i Sverige
Wolt har under de senaste fem åren varit ett av de snabbast växande företagen i Europa och under 2022 ger bolaget sig in i kampen om snabba livsmedelsleveranser genom att lansera en ny kedja av virtuella butiker i Sverige – Wolt Market. Under 2022 väntas Wolt Market öppna i minst tio städer i Sverige. Nu slår portarna upp för den första etableringen som sker i Humlegårdens fastighet på Vretenvägen 13 i Solna strand.

– Vi är mycket förväntansfulla och ivriga att få öppna Sveriges första Wolt Market. Solna strand är den perfekta platsen att utgå från för att snabbt kunna leverera beställningar från vårt breda sortiment till en stor del av Stockholm, och på så sätt förenkla våra kunders vardag, säger Johan Grönvall, vd Wolt Market.

Innovativt koncept som stärker serviceutbudet
Fördelarna med Wolt Markets e-handel är många. Kunderna får tillgång till ett brett produktutbud och kan välja bland tusentals artiklar i Wolts app. Leveransen sker snabbt – oavsett om det är livsmedel, blommor eller andra produkter såsom hygienartiklar levereras de direkt till kunden inom cirka 30 minuter.

I Solna strand finns idag flera högkvalitativa restauranger såsom K-Märkt, Restaurang S och Villa Wera samt fyrstjärniga Grow Hotel, tillgång till närservice och goda träningsmöjligheter. Kommunikationsläget är utmärkt, med närhet till både tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och flera busslinjer. Wolt Market blir ett starkt tillskott i området.

– Wolt Market är ett innovativt koncept och utvecklingen inom det här området går mycket snabbt. Vi är glada över att Wolt Market valde Solna strand och Humlegården för den första butiken i Sverige och ser fram emot det fortsatta samarbetet. Genom etableringen stärker vi serviceutbudet i Solna strand och våra kunder i området får tillgång till en ny typ av tjänst som förenklar vardagen, säger Peter Lind, fastighetschef Humlegården.

Om Wolt
Wolt är en leveransplattform som gör det enkelt att upptäcka och få den godaste maten och de bästa produkterna levererade från lokala restauranger och butiker direkt till hemmet eller kontoret. Wolt samarbetar med över 65 000 restaurang- och handelspartners samt med över 135 000 kurirpartners i 23 länder och i mer än 250 städer. Wolt grundades i Helsingfors i Finland 2014 och har idag över 5 000 anställda. Bolaget leds av VD Miki Kuusi som också är en av medgrundarna.

Samarbetspartners i projektet: xNomad (rådgivare)
Humlegården Fastigheter: Anneli Aspe (uthyrning)och John Forselius (Affärsområdeschef).Relaterade artiklar

Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 

Läs mer


Humlegården välkomnar restaurangerna ART och Din-Din Club till Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station,...

Läs mer


Så skapar du en attraktiv arbetsplats

Många funderar över vad som behövs för att skapa en attraktiv arbetsplats som möter dagens behov och blir en naturlig samlingsplats för alla medarbetare. Vi tror oss veta svaret! Här delar Fredrik...

Läs mer