Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Pressmeddelande den 21 september 2023:

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 


Hovslagargatan 3, Fotograf: Åke Eson Lindman

Humlegårdens samarbete med Cederquist inleddes redan 2007, då den affärsjuridiska advokatbyrån valde att etablera sitt huvudkontor på Blasieholmen. Fastigheten är belägen i anrika kvarter med närhet till såväl stadspuls som vatten och grönska. På kontoret på Hovslagargatan 3 samlas idag över 160 medarbetare i karaktärsfulla lokaler, som efter utökningen omfattar cirka 3 900 kvm. Kontorsytorna kommer att moderniseras med målet att skapa en trivsam och attraktiv miljö som möter moderna arbetssätt. Ambitionen är att genomföra arbetet i enlighet med Humlegårdens cirkulära principer, som syftar till att uppnå en minskad klimatpåverkan.

 – Vi fortsätter växa och är glada över att vi har möjlighet att göra det i lokalerna på Blasieholmen som har blivit en del av Cederquists kultur och vår identitet. För oss är det viktigt att erbjuda en modern och samtidigt personlig arbetsplats där vi kan fortsätta arbeta på ett effektivt sätt och utvecklas tillsammans. Det här känns som ett roligt och naturligt nästa steg i vårt erbjudande till både kunder och medarbetare, säger Tone Myhre-Jensen, Managing Partner på Cederquist.    

– Vi har haft ett gott samarbete med Cederquist under många år och är mycket glada över att vi nu får förnyat förtroende. De har en inspirerande syn på kontorets roll, som vi ser fram emot att få vara med och förverkliga. Vi ser ett ständigt intresse för våra lokaler på Blasieholmen, där det unika läget och fastigheternas karaktär bildar en fin fond för bolag som söker ett intressant sammanhang och en stilfull miljö, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården Fastigheter.

Samarbetspartners i projektet: Strategisk Arkitektur (arkitekter), Case Projekt (byggprojektledning) och Avanti (rådgivare).
Humlegården Fastigheter: Katja Hansen (Affärsområdesansvarig).

För mer information, vänligen kontakta:
Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef
E-mail: madeleine.castenvik@humlegarden.se
Tel: 072-058 21 75

 Relaterade artiklar

En ny destination för mat och dryck i Hagastaden

Restaurang Rummel är Hagastadens nya landmärke. I den spektakulära byggnaden serveras en modern meny med fokus på små rätter och stora smaker.

Läs mer


Vårt hjärta klappar för Stockholm

Nu är ett uppskattat inslag i staden äntligen tillbaka! För att lysa upp tillvaron under årets mörka månader har vi på Humlegården tagit initiativ till ett strålande hjärta, som uppförts på...

Läs mer


Humlegården presenterar stabilt resultat efter tredje kvartalet

Humlegården bibehåller en robust finansiell position och en fortsatt positiv utveckling av resultatet när det tredje kvartalet summeras.  

Läs mer