Humlegården välkomnar Brunswick Real Estate

Pressmeddelande den 27 mars 2023:

Den nordiska fastighetsinvesteraren Brunswick ville skapa en dynamisk mötesplats där såväl medarbetare som samarbetspartners och intressenter kan samlas – House of Brunswick. Valet föll på Humlegården Fastigheter och en karaktärsfull lokal om cirka 1 600 kvm på Brunnsgatan 2 i Stockholm.  


Fotograf: Lars Clason

I mötet mellan Brunnsgatan och Birger Jarlsgatan återfinns en karaktärsfull byggnad med anor från tidigt 1900-tal. Här har Brunswick Real Estate valt att teckna avtal avseende lokaler om cirka 1 600 kvm som sträcker sig över tre plan och omfattar moderna kontorsytor, rum för möten och en yta dedikerad för wellness och träning. Hjärtat i lokalen utgörs av en stor ljusgård som med sin höga rumshöjd, ett välvt glastak och en sammanlänkande gradängtrappa blir den naturliga mötes- och samlingsplatsen. 

Skapar House of Brunswick
Brunswick Real Estate är en nordisk investerare och kapitalförvaltare med fokus på fastigheter. I portföljen ingår bland annat sju fastighetsbolag. Utöver huvudkontoret i Stockholm har bolaget även verksamhet i Finland och Danmark. Ambitionen med det nya kontoret på Brunnsgatan är att skapa en plats där alla bolag i koncernen kan samlas vid behov, House of Brunswick. Här vill man stå värd för möten, utbildningar och workshops för såväl medarbetare som samarbetspartners och intressenter.   

I jakten på den perfekta platsen för satsningen sökte man lokaler med karaktär, ett utmärkt läge och en kombination av tillgängliga, välkomnande ytor för besökare samt moderna och flexibla kontor. Tillträdet sker i december 2023 och bolaget har höga ambitioner i arbetet med utformningen av lokalen, som sker med fokus på hållbarhet, kvalitet och långsiktighet.   

 – Den här flytten är viktig för oss. Vår grundliga behovsanalys visar att kontoret är en viktig och uppskattad plats för våra medarbetare. Dessutom vill vi kunna samla alla kollegor och partners till Brunswick under helt nya former för att stärka befintliga och skapa nya samarbeten. På Brunnsgatan får vi det bästa av båda, säger Patrik Andersson vd på Brunswick Real Estate.    

– Vi är mycket glada över att Brunswick valt denna fantastiska plats för sin satsning. Det är ett spännande bolag vars ambition med den nya etableringen understryker kontorets viktiga roll som samlingsplats. Vi ser fram emot att få bidra på resan, säger John Forselius, Asset Manager på Humlegården Fastigheter. 

Samarbetspartners i projektet: Codesign, Strategisk Arkitektur och FOJAB (arkitekter), Öhmans Bygg (byggentreprenad) och Avanti Partners (rådgivare).
Humlegården Fastigheter: Katarina Cygnaeus (uthyrning), Bijan Mobaraki (byggprojektledning) och Anna Winbergh (kund- och affärsområdesansvarig).  

För mer information, vänligen kontakta:
Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef 
E-mail: madeleine.castenvik@humlegarden.se
Tel: 072-058 21 75

 Relaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2023

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Cederquist förlänger hyreskontraktet och utökar samtidigt sina lokaler hos Humlegården

Advokatfirman Cederquist har valt att förlänga hyreskontraktet avseende kontor på Hovslagargatan 3 i Stockholm. Bolaget kommer även att utöka lokalerna, som nu sträcker sig över cirka 3 900 kvm. 

Läs mer


Humlegården välkomnar restaurangerna ART och Din-Din Club till Norra Station

Under våren 2024 får Stockholms krogscen två nytillskott i Hagastaden. De populära Stockholmskrogarna Restaurang ART och Din-Din Club öppnar nya verksamheter i Humlegårdens satsning Norra Station,...

Läs mer