Chef för Hållbar utveckling

Vi på Humlegården har höga ambitioner i vårt hållbarhetsarbete. Genom att vara en långsiktig fastighetsägare har vi möjlighet att arbeta med och påverka många dimensioner av hållbarhetsfrågan, i såväl befintliga fastigheter som i vår nyproduktion. Vårt mål är att bli klimatneutrala i vår förvaltning men också att summan av alla våra insatser ska leda till långsiktig och hållbar lönsamhet. Nu söker vi en Chef för hållbar utveckling som vill vara med och driva och utveckla vårt hållbarhetsarbete. Välkommen till ett fastighetsbolag som växer och som gör stora satsningar för att vara resurseffektiva, klimatsmarta och innovativa. Tillsammans med dig gör vi skillnad.

Din roll

Som chef för hållbar utveckling ansvarar du för att strategiskt utveckla, driva och rapportera vårt hållbarhetsarbete. Du är ordförande i vårt hållbarhetsråd där våra visioner, mål och program för hållbarhetsarbetet fastställs och följs upp. Som ordförande i hållbarhetsrådet rapporterar du regelbundet till företagsledningen och bidrar med din kompetens i frågor som berör det strategiska hållbarhetsarbetet över hela organisationen.

Inom organisationen arbetar du för att öka medvetenheten och att kopplingen mellan hållbarhet och långsiktig lönsamhet är tydlig och självklar för alla medarbetare. Du ansvarar för omvärldsbevakning, att vi ligger i framkant och följer utvecklingen samtidigt som du är företagets talesperson i olika externa forum. I det externa perspektivet arbetar du för att förklara och hitta affärsmöjligheter gentemot våra kunder samt öka värdeskapandet för våra andra intressenter. Vi vill också att du utformar vår agenda för år 2030 och att vi tillsammans bygger in både social och ekonomisk hållbarhet i vårt varumärke. Det är du som ser till att vi är långsiktigt hållbara.

Din profil

För att bli lyckosam i rollen är det viktigt att du förstår de strategiska utmaningarna kopplade till olika hållbarhetsfrågor som näringslivet står inför. Vi söker dig som har universitetsutbildning samt flera års erfarenhet från en liknande roll, gärna inom fastighetsbranschen. Du har arbetat med hållbarhetsredovisning, kan Global Reporting Initiative och har en god förståelse för UN Sustainable Development Goals. Vidare ser vi att du är en naturlig ledare med erfarenhet av att arbeta med förändrings- och förbättringsprocesser.

Som person ser vi att du är affärsmässig och motiveras av att driva förändring och utveckling. Eftersom vi erbjuder stora mandat att själv komma med idéer och förslag ser vi gärna att du är initiativtagande och modig. Rollen innebär flera kontaktytor såväl internt som externt och därför söker vi dig som är kommunikativ och tycker om att tala inför en grupp. Vi värdesätter samarbete högt och söker efter en person som känner engagemang för både de stora frågorna som detaljerna.

Ansök redan idag

Vill du arbeta i en roll där du direkt får påverka och göra skillnad för vår miljö och stadens utveckling? Ansök senast den 13 april 2018. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Hanna Liedberg tel. 0702 - 92 81 67.

Varmt välkommen med din ansökan!