Dags för årets upplaga av Open house

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya kunskaper om såväl design som stadens historia. Den 30 september–2 oktober 2022 är det dags för årets upplaga av Open House Stockholm.

Startade i London 1992

Open House Stockholm är en del av det globala nätverket Open House Worldwide. Den första upplagan ägde rum i London 1992. Grundaren Victoria Thornton ville involvera medborgarna i stadens utveckling och minska avståndet mellan arkitekterna och allmänheten. Genom Open House fick Londonborna chansen att uppleva byggnader som vanligtvis inte var tillgängliga, allt för att folkbilda om hur arkitekturen bidrar till att utveckla en stad. Fram tills i dag har Open House etablerats i 35 städer i hela världen och 2016 var det svensk premiär.

Grundare av Open House Stockholm är föreningarna Samhällsbyggarna, Samhällsbyggnadslänken, Stockholms Arkitektförening och Stockholms Byggnadsförening. De delar alla ett stort engagemang för stadens utveckling. Humlegården är stolt partner och i årets upplaga öppnar vi dörrarna för några utvalda fastigheter i Solna strand.

Humlegården deltar i den svenska upplagan

För oss på Humlegården är god arkitektur en viktig del i vår strävan mot hållbara och attraktiva stadsmiljöer med människan i fokus. Genom vår medverkan i Open House vill vi ge besökarna möjlighet att upptäcka några av våra mest spännande fastigheter och de stråk där de är belägna. 

Torg i tiden - upptäck Engelbrektsplan

Följ med på en stadsvandring där vi tillsammans med guiden Mike Anderson får möjlighet att upptäcka Engelbrektsplan och några av byggnaderna intill samt Stockholms gröna lunga, Humlegården. Samling vid stationsuret på Engelbrektsplan 2. Turen tar cirka 60 minuter.

För att delta på de guidade turerna måste du föranmäla dig.

Aktuella tider:

Fredag 30 september 2022
Kl. 15.00
Kl. 17.00

Lördag 1 oktober 2022
Kl. 10.00
Kl. 12.00

Söndag 2 oktober 2022
Kl. 11.00
Kl. 13.00

Tidsresa via tre torg

Följ med på en stadsvandring där vi tillsammans med guiden Mike Anderson upptäcker arkitektur från 1880-talet till 1940-talet på Blasieholmen, vid Berzelii park och Norrmalmstorg. Samling vid bronshästen på Blasieholmstorg 14. Turen tar cirka 60 minuter.

För att delta på de guidade turerna måste du föranmäla dig.

Aktuella tider:

Fredag 30 september 2022
Kl. 13.00

Lördag 1 oktober 2022
Kl. 15.00
Kl. 17.00