Fastighet Aprikosen 3

Aprikosen 3 utgörs av en byggnad som består av en högdel och en lågdel. Byggnaden rymmer främst kontorslokaler men även butiks- och lagerlokaler. Dessutom är en välbesökt och populär restaurang belägen i huset. Den totala uthyrningsbara arean är ca 21 669 kvadratmeter. Fastigheten har under de senaste åren genomgått en betydande renovering vilket skapat en mycket trevlig och modern kontorsfastighet.

  • Fastigheten på Hemvärnsgatan 11-17 i Solna

Fakta om fastigheten


Adress: Hemvärnsgatan 11-17

Kommun: Solna

Område: Solna strand

Lokalarea: 21 544 kvm

Byggnadsår: 1972

Ombyggnadsår: 1996, 2004-2007

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Historik

Från början uppfördes lågdelen för industrisyften men har över tiden konverterats till en modern kontorsbyggnad. Humlegården förvärvade fastigheten i januari 2008.

Lokaler

Funktionella lokaler som är mycket flexibla i sin utformning. Öppna lösningar kan enkelt kombineras med rumslösningar. Ett helt våningsplan rymmer ca 140 arbetsplatser.

Miljöcertifiering

Fastigheten är Breeam In Use-certifierad

Kommunikationer

Mycket bra kommunikationsläge med Solna strands tunnelbanestation endast någon minut från fastigheten. Till Sundbyberg, där pendeltåg, tvärbana och fjärrtåg avgår, tar det cirka 10 minuter att promenera. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Parkering

I garaget finns det plats för ca 230 bilar och det finns även ca 150 parkeringsplatser tillhörande fastigheten.

Service

Servicegraden i Solna strand är hög. Här finns det ett stort antal lunchrestauranger, varav en av områdets bästa är belägen i fastigheten. Här finns även pressbyrån, bageri samt olika former av träningsmöjligheter. I Solna centrum och Sundbybergs centrum finns ett mycket stort utbud av butiker och övrig service.

Läge och omgivning

Fastigheten är belägen i Solna strand, norr om Stockholm. Här skapas en stadsdel med ett betydligt större serviceutbud än tidigare. Området har expanderat snabbt under senare år och idag räknar man med att drygt 10 000 människor arbetar här.