Fastighet Käpplingeholmen 3

Den totala uthyrningsbara arean är cirka 3 729 kvadratmeter och består av kontorslokaler. Fasaderna är i slät- och sprutputs med rusticeringar och ristningar. Entrén har golv av mönsterlagda keramiska plattor och en gjutjärnstrappa belagd med kalksten. Den äldre mönstermålningen är rekonstruerad och framhäver nu de ursprungliga rundbågarkaderna, väggpilastrarna och stuckdekoren.

  • Fastigheten på Nybrokajen 5, Teatergatan 1 i Stockholm

Fakta om fastigheten


Adress: Nybrokajen 5, Teatergatan 1

Kommun: Stockholm

Område: Stockholm city

Lokalarea: 3 729 kvm

Byggnadsår: 1880-1881

Ombyggnadsår: 1938-1940, 1973-1974

Ursprunglig arkitekt: A E Melander

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Lokaler

Kontorslokalerna i huset har en blandad planlösning där det finns möjlighet för såväl kontorsrum som öppna gemensamma ytor. Fastigheten har en modern teknisk försörjning. De fina fönsterpartierna, som vetter mot Nybroviken, ger både ett behagligt dagsljus och en strålande utsikt.

Historia om fastigheten

Fastigheten uppfördes 1880-81 av W A Ekengren, arkitekt var A E Melander. Byggnaden var ursprungligen avsedd för bostäder, men under perioden 1938-40 konverterades den till kontorshus varvid huset även försågs med centralvärme. 1973-74 genomfördes en modernisering vilken förstörde den ursprungliga estetiska kvaliteten men som återställdes i samband med Humlegårdens förvärv av huset 1997. Kända hyresgäster har under åren bland annat varit Sven Hedin som efterlämnat ett outplånligt avtryck från sin käpp på entrédörren. Under SAF:s tid som ägare av fastigheten genomfördes ett stort antal förhandlingar mellan arbetsmarknadens parter i detta hus.

Kommunikationer

Kommunikationerna till Blasieholmen är goda. Kungsträdgårdens tunnelbanestation ligger någon minut bort och flera busslinjer trafikerar området. Det går också utmärkt att promenera till Centralstationen där pendeltåg, fjärrtåg, tunnelbana, flygbussar och Arlanda Express avgår.

Parkering

Ett fåtal platser finns i fastigheten bredvid.

Service

Från Blasieholmen, där fastigheten ligger, är det mycket nära till all form av shopping och service. På Blasieholmen finns ett flertal bra restauranger som serverar lunch och middag. Lydmar Hotel och Grand Hotel ligger alldeles intill.

Läge och omgivning

Fastigheten har ett extraordinärt läge vid Nybroviken med närhet till finansdistriktet i Stockholms gyllene triangel. Utanför byggnaden angör skärgårdsbåtarna. I närheten finns grönskan på Skeppsholmen och flera vackra promenadstråk längs Stockholms vatten bidrar till det trivsamma läget.