Nytt kontorshus i Solna strand

Utvecklingen i Solna strand går nu in i en ny fas när Humlegården påbörjar uppförandet av Grow, en kontorsbyggnad vars lokalyta omfattar hela 25 000 kvadratmeter, belägen i den norra delen av stadsdelen.

 

Den nya byggnaden, ritad av Tham & Videgård Arkitekter, kommer att miljöklassas enligt Miljöbyggnad Guld. Byggstart skedde under hösten 2016 och inflyttning sker under 2019. Byggnadens lokalyta är cirka 25 000 kvadratmeter och här kommer Arbetsförmedlingens huvudkontor, med sina 1 200 medarbetare, bli den största hyresgästen.

Då det sedan tidigare finns många stora byggnader i området har arkitekterna varit måna om att bryta ner skalan, och Grow utgörs därför av två huskroppar med utskjutande partier i olika nivåer. Fasaden utgörs av tegel och knyter därmed an till övriga delar av Solna strand. Byggnaden erbjuder förutom kontorslokaler även generösa takterrasser i olika nivåer och ett stort cykelgarage. Grow erbjuder stor flexibilitet och planlösningen har utformats för att främja samarbete och god kommunikation mellan människor. I entréplanet kommer det att etableras en restaurang, öppen för allmänheten, med en uteservering under sommarhalvåret.

 

Läs mer om projektet

Solna strand väcker stor nyfikenhet

En stadsdel håller på att förändras rejält i nordvästra Stockholm. Utvecklingen av Solna Strand är på väg in i en ny fas. – Man ska bli glad när man...

Läs mer