Humlegården Fastigheter | Greenhouse Solna strand
Menu

Välkommen till
Greenhouse
Solna strand

En plats för dig och alla delar av din dag.

Välkommen till Greenhouse Solna strand. Här skapas en dynamisk miljö som möter alla de olika behov man kan tänkas ha under en dag. Från puls och energi till avkoppling och fokus. Här finns flexibla lokaler som är anpassade för moderna arbetssätt, service utöver det vanliga och ett intressant sammanhang. Hälsosamma, gröna miljöer och goda träningsmöjligheter. Kort sagt en plats som får både människor och företag att växa.

Vi förenklar din vardag.

På entréplanet möts du och dina besökare av vår Community Manager, som är husets sociala nav och har hand om all den service som erbjuds. Utöver kontoren erbjuder Greenhouse flera olika typer av miljöer för möten och event, såsom lounge, mötes- och konferensrum, hörsal och coworking. Fika, lunch eller middag? Detta bokas enkelt genom vår Community Manager eller vår app. Greenhouse Solna strand erbjuder även flera smarta tjänster såsom kemtvättsinlämning och lånecyklar. Det finns även paketskåp som förenklar vardagslogistiken när du ska hämta upp leveranser från nätbutiker.

Vad behöver du och din verksamhet för att er vardag ska fungera så smidigt som möjligt? För att ni ska ge era medarbetare bästa möjliga arbetsplats? Tillsammans med våra noga utvalda samarbetspartners kan vi finns lösningar för just era behov.

Fakta om
Greenhouse
Solna strand.

 • Lokaler om upp till 20 000 kvm
 • Inflyttning från Q4 2023
 • 100 meter till T-banan
 • Gemensamma arbetsytor, mötesrum och loungemiljöer
 • Grön takterrass och innergård
 • Hörsal för 135 personer
 • Community Manager
 • Gym, wellness, omklädningsrum och bastu
 • Parkeringsgarage med 136 platser och laddstationer för elbilar
 • Cykelrum med mekstation och tillhörande omklädningsrum med torkskåp
 • Stort fokus på hållbarhet och återbruk
 • Miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good

Fokus på flexibilitet
och moderna arbetssätt.

Vi vet att en arbetsdag består av både digitala och fysiska möten, gärna i en salig blandning, och den miljö du möts av i Greenhouse har skapats med just detta i åtanke. Här finns flexibla mötesrum, utformade för att möta dina behov på bästa sätt - oavsett om mötet är fysiskt eller digitalt. Greenhouse erbjuder brett utbud av välutrustade möteslokaler och coworkingytor som du på ett enkelt och smidigt sätt kan boka för de tillfällen då ni behöver några extra arbetsplatser eller tillgång till ett större konferensrum. Tillsammans kartlägger vi era behov och önskemål, för att er arbetsplats ska bli en attraktiv miljö där medarbetare trivs och där lokalerna stödjer ert arbetssätt på bästa möjliga sätt.

 • Mindre arbetsrum för digitala möte
 • Moderna mötesrum för 4–24 personer
 • Fullt utrustad hörsal för 135 personer
 • Biograf för 30 personer, perfekt för presentationer och filmvisningar i en intim miljö

Framtidssäkrade kontor.

Greenhouse bjuder på en välkomnande miljö och vår ambition är att skapa en föränderlig mötesplats för nya bekantskaper och intryck. En plats för både trivsel och tillväxt i vid bemärkelse, helt enkelt. Vårt mål är att ge dig och din verksamhet de bästa möjliga förutsättningarna, att leverera en kundupplevelse utöver det vanliga och ett värde som går bortom kvadratmeter. Vi lyssnar vi in era behov och kombinerar det med vår långa erfarenhet av att skapa attraktiva och funktionella miljöer med ett tydligt fokus på hållbarhet.

Idag talar man ofta om vikten av att fläta samman den sociala, digitala och fysiska miljön på ett bra sätt. Det är viktigare än någonsin att ha en tydlig strategi för kontorets roll. Från arbetssätt och digitala verktyg till den fysiska miljön och kulturen. Vi kan bistå er med experthjälp som ger er underlag för hur ni skapar en optimal arbets- och mötesplats.

Gröna oaser.

Behovet av puls och energi är viktigt – liksom platser för stilla avkoppling, reflektion och fokus. Vi behöver även grönska och ljus för att trivas och må bra. Därför har vi lagt stor energi på att skapa gröna oaser och platser med olika tempo och energi. Material och inredning har valts med omsorg och med stort fokus på hållbarhet, för att skapa en välkomnande och trivsam miljö. Ett exempel är vår lummiga innergård och gröna takterrass, som bjuder på ett härligt miljöombyte under dagen. Dessa kan även användas för event och mingel.

Ta ett djupt andetag

I Greenhouse finns ett gym, omklädningsrum och bastu samt en studio för exempelvis yoga och meditation som kan nyttjas av alla kunder i huset. Det finns även flera träningsanläggningar i närheten liksom utegym. Längs med närliggande Bällstaån finns fina stråk för löpning och promenader – eller varför inte en kajaktur på lunchen?

Klimatsmarta lösningar och återbruk.

Klimatsmarta lösningar och återbruk

I arbetet med Greenhouse har vi ett stort fokus på hållbarhet – från klimatsmart teknik till återbruk och kloka materialval.

Återbruk

Ett exempel är belysningsarmaturerna som har byggts om och omvandlats till modern närvaro- och dagsljusstyrda LED-armaturer. Vi har även restaurerat och återanvänds flera glaspartier.

Energi

I stora fastigheter är energianvändningen en viktig fråga. Här installerar vi solceller på taket, vars elproduktion gör att vi minskar fastighetens elförbrukning med nästan 30 procent. Närvaro- och temperaturstyrd ventilation gör att inomhusklimatet anpassas efter hur ytorna används.

Ekologi

Sedumtak hanterar dagvatten och bidrar till den biologiska mångfalden. Träd som avverkats används i en ved-depå som skapar en skyddad plats för småfåglar och insekter. Kännetecknande för Greenhouse är förstås den ständiga närvaron av grönska runtom i huset. Genom att samla in regnvatten för bevattning av växter och planteringar minskas vattenförbrukningen.

Materialval

Den karaktäristiska tegelarkitekturen löper som en röd tråd genom fastigheten och kombineras med omsorgsfullt inredda miljöer, som även de präglas av vårt fokus på hållbara val och lösningar. Ett exempel återfinns på kontorsplanen, där vi använder mattor som är Cradle-to-Cradle certifierade, vilket innebär att de kan återvinnas.

Utmärkt läge

Solna strand är enkelt att nå, oavsett hur du reser. Geenhouse Solna strand är beläget strax intill tunnelbanestationen och det tar endast tio minuter till T-centralen. I närområdet finns även pendeltåg, fjärrtåg och flera busslinjer. Självklart är även parkeringsmöjligheterna goda, oavsett om du kör bil eller cyklar.

Pendla klimatsmart.

Intresset för cykelpendling ökar ständigt. Det har vi tagit fasta på. Här har vi därför sett till att du har riktigt bra parkeringsmöjligheter och omklädningsrum med dusch. I huset finns även en servicestation för enklare reparationer och cykeltvätt. För dig som kör elcykel erbjuder vi även laddstationer med lås. Alla våra kunder har även möjlighet att pendla med elhybridbåten Movits, helt utan kostnad. Färjan tar dig mellan Stockholms city och Solna strand på ett smidigt och miljövänligt sätt. Här kan du läsa mer och ta del av tidtabellen.

Upptäck Solna strand.

Visste du att över 10 000 personer arbetar i Solna strand? Här finns såväl myndigheter och stora huvudkontor som mindre företag. I Solna strand har du tillgång till närservice och ett stort och varierat utbud av restauranger som erbjuder något för alla smaker. Från affärslunch till fräsch take-away. Fyrstjärniga Grow Hotel erbjuder 176 rum samt studios för long-stay. Här finns även en trevlig bar och restaurang samt en stor uteservering sommartid. En kort promenad tar dig till närliggande Sundbyberg Centrum med ett brett utbud av butiker och service. Bromma Blocks ligger på behändigt bilavstånd ett par minuter härifrån.

Planritningar och broschyr

Här presenterar vi våra lediga lokaler. Klicka på ledigt våningsplan för att ta del av detaljerad planritning. Om du inte hittar det du söker kan du se fler av våra lediga lokaler i Solna strand här.Kontakta oss så
berättar vi mer!