Humlegården Fastigheter | Greenhouse Solna strand
Menu

Välkommen till
Greenhouse
Solna strand

Lediga lokaler Kontakta oss

En snoozning från
T-Centralen.

Endast 9 minuter från T-Centralen ligger Greenhouse Solna Strand – arbetsplatsen som vill göra ditt liv lite enklare. Moderna kontor, mötesrum i olika storlekar, grönskande takterrasser, restaurang & café och generösa träningsmöjligheter ger dig arbetsro, energi och de absolut bästa förutsättningarna för att trivas och må bra. På jobbet, på fritiden och tiden däremellan. Och just det ja, en snoozning är alltid 9 minuter. Vilket sammanträffande.

I hyran ingår.

Gemensam reception där vår Community Manager välkomnar era medarbetare och besökare.
En genomtänkt mix av sju gemensamma mötes- och konferensrum med plats för 2-24 personer samt fem fokusrum för digitala möten eller enskilt arbete.
Cinema – en avslappnad och mysig lokal med sköna fåtöljer och bord, perfekt för upp till 30 personer.
Hörsal för 135 personer.
Välutrustat gym, yogarum och omklädningsrum med bastu, duschar och förvaringsskåp.
Gemensamma arbetsplatser och lounge.
Cykelrum med verkstad.
Gemensam takterrass och grönskande innergård.
Appstyrd access med bokningstjänster.

Finns i huset

Bistro.
Garaget erbjuder ca 130 platser och laddstationer för elbilar. Garageplats från 2 700 kr. Utomhusparkering finns också.
Receptionscafé med catering till ert kontor, samt varuautomater för mat och dryck 24/7.

Helt enkelt en plats där man trivs.

När du kliver in i Greenhouse är det första du möts av en öppen och inbjudande miljö som bjuder på grönska och värme. I samma stund välkomnas du av personalen i vår reception. Just det personliga bemötandet och att känna sig bekväm är två grundstenar som genomsyrar hela Greenhouse. Minst lika viktiga som alla tegelstenar som bär upp och pryder vår vackra byggnad.

Fakta om Greenhouse

 • Lokaler mellan 700 – 17 000 kvm
 • Precis vid T-banan
 • Välkomnande reception
 • Kontor för arbetsro och samarbete
 • Gemensamma arbetsytor, mötesrum i olika storlekar och loungemiljöer
 • Hörsal för 135 personer
 • Biograf för 30 personer
 • Grön takterrass och innergård
 • Generösa träningsmöjligheter
 • Parkeringsgarage med 136 platser och laddstationer för elbilar
 • Cykelrum med mekstation och tillhörande omklädningsrum med torkskåp
 • Stort fokus på hållbarhet och återbruk
 • Miljöcertifieras enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good
 • Inflyttning från 2024

Här får man saker gjort.

Oavsett vem man är så har dygnet bara 24 timmar. Och under dessa ska det klämmas in arbetstid, restid, fritid, familjetid, sovtid och allt det där man aldrig har tid till. Ett sätt att få ihop pusslet är att göra det lättare att få saker gjorda. På Greenhouse handlar det om att erbjuda kontor med arbetsro, träningsmöjligheter i huset, cykelgarage med omklädningsrum, eller det faktum att vi ligger endast 9 minuter med tunnelbanan från T-Centralen. Saker som förhoppningsvis gör att din arbetsdag (och resten av dagen) både blir mer effektiv och trevligare. För allt hänger ju ihop.

Modernt, flexibelt och framtidssäkrat.

På Greenhouse finns de absolut bästa förutsättningarna för att ditt företag ska kunna trivas och växa tillsammans. Med stora sammanhängande ytor kan vi erbjuda upp till 280 personer på samma våningsplan. Här finns flexibla moderna mötesrum, utformade för att möta dina behov på bästa sätt – oavsett om mötet är fysiskt eller digitalt. Du hittar också ett brett utbud av välutrustade möteslokaler och arbetsytor som du kan boka när ni behöver några extra arbetsplatser eller tillgång till ett större konferensrum. För de största evenemangen har vi en fullt utrustad hörsal för 135 personer och en biograf för 30 personer.

 • Kontor för arbetsro och samarbete
 • Mindre arbetsrum för digitala möten
 • Moderna mötesrum för 4–24 personer
 • Fullt utrustad hörsal för 135 personer
 • Biograf för 30 personer

Vad vi erbjuder är en sak.
Frågan är vad ni behöver?

Idag talar man ofta om vikten av att fläta samman den sociala, digitala och fysiska miljön på ett bra sätt. Att ha en tydlig strategi för kontorets roll är viktigare än någonsin. Från arbetssätt och digitala verktyg till den fysiska miljön och kulturen. Vad behöver ni för att vardagen ska fungera så smidigt som möjligt? För att du ska kunna erbjuda era medarbetare den optimala arbets- och mötesplatsen? Tillsammans med våra utvalda samarbetspartners ser vi till att hitta lösningar för just era behov.

Andas in…

Behovet av puls och energi är viktigt – liksom platser för stilla avkoppling, reflektion och fokus. Vi behöver även grönska och ljus för att trivas och må bra. Därför har vi lagt stor energi på att skapa gröna oaser och platser med olika tempo och energi. Material och inredning har valts med omsorg och med stort fokus på hållbarhet, för att skapa en välkomnande och trivsam miljö. Ett exempel är vår lummiga innergård och gröna takterrass, som bjuder på ett härligt miljöombyte under dagen. Dessa kan även användas för event och mingel.

...andas ut.

På Greenhouse finns också ett gym, omklädningsrum och bastu samt en studio för exempelvis yoga och meditation som kan nyttjas av alla i huset. Strax utanför huset hittar du också ett utegym, och längs med närliggande Bällstaån finns fina stråk för löpning och promenader – eller varför inte en kajaktur på lunchen?

Dåtid och framtid i perfekt harmoni.

Klimatsmarta lösningar och återbruk

I arbetet med Greenhouse har vi ett stort fokus på hållbarhet – från klimatsmart teknik till återbruk och kloka materialval.

Återbruk

Ett exempel är belysningsarmaturerna som har byggts om och omvandlats till modern närvaro- och dagsljusstyrda LED-armaturer. Vi har även restaurerat och återanvänt flera glaspartier.

Energi

I stora fastigheter är energianvändningen en viktig fråga. Här installerar vi solceller på taket, vars elproduktion gör att vi täcker 30 procent av fastighetens förbrukning av el för gemensamma funktioner. Närvaro- och temperaturstyrd ventilation gör att inomhusklimatet anpassas efter hur ytorna används.

Ekologi

Sedumtak hanterar dagvatten och bidrar till den biologiska mångfalden. Träd som avverkats används i en ved-depå som skapar en skyddad plats för småfåglar och insekter. Kännetecknande för Greenhouse är förstås den ständiga närvaron av grönska runtom i huset. Genom att samla in regnvatten för bevattning av växter och planteringar minskas vattenförbrukningen.

Materialval

Den karaktäristiska tegelarkitekturen löper som en röd tråd genom fastigheten och kombineras med omsorgsfullt inredda miljöer, som även de präglas av vårt fokus på hållbara val och lösningar. Ett exempel återfinns på kontorsplanen, där vi använder mattor som är Cradle-to-Cradle certifierade, vilket innebär att de kan återvinnas.

Alla vägar bär till Greenhouse.

Tja, kanske inte riktigt alla. Men att ta sig till och från Greenhouse är både enkelt och smidigt, oavsett hur du reser. Beläget alldeles vid tunnelbanestationen Solna Strand tar det endast 9 minuter till T-Centralen (lika länge som den perfekta koktiden för spaghetti). I närområdet finns även pendeltåg, fjärrtåg och flera busslinjer. Självklart är även parkeringsmöjligheterna goda, oavsett om du kör bil eller cyklar.

Pendla klimatsmart.

Fler och fler väljer att cykelpendla till jobbet. Därför har vi sett till att du som gör det har riktigt bra parkeringsmöjligheter och omklädningsrum med dusch. I huset finns även en servicestation för enklare reparationer och cykeltvätt. Och för dig som har elcykel erbjuder vi även laddstationer med lås. På tal om elfordon så har alla våra kunder möjlighet att helt utan kostnad pendla med elhybridbåten Movitz. Färjan tar dig mellan Stockholms city och Solna strand på ett smidigt och miljövänligt sätt. Här kan du läsa mer och ta del av tidtabellen.

Upptäck Solna strand.

Visste du att över 10 000 personer arbetar i Solna strand? Här finns såväl myndigheter och stora huvudkontor som mindre företag. I Solna strand har du tillgång till närservice och ett stort och varierat utbud av restauranger som erbjuder något för alla smaker. Från affärslunch till fräsch take-away. Fyrstjärniga Grow Hotel erbjuder 176 rum samt studios för long-stay. Här finns även en trevlig bar och restaurang samt en stor uteservering sommartid. En kort promenad tar dig till närliggande Sundbyberg Centrum med ett brett utbud av butiker och service. Bromma Blocks galleria och handelsplats ligger på behändigt bilavstånd endast ett par minuter härifrån.

Lediga lokaler

Här nedan presenterar vi våra lediga lokaler. Klicka här för att ta del av detaljerad planritning. Kontakta Désirée Walkenström för mer information.Kontakta oss så
berättar vi mer!