Laddar...

Norra Station

En station för nya möten

Upptäck Norra Station

Välkommen till ett spännande kvarter, där mötet mellan människor står i centrum. Här erbjuds attraktiva kontorslokaler som stöttar framtidens arbetssätt, service som förenklar vardagen och ett spännande utbud av mat och dryck. Precis som Norra Station en gång var en knutpunkt vill vi skapa en ny nod i kvarteret. Kom gärna förbi, här finns mycket att upptäcka.

Norra Station

Området Där Vasastaden
möter Hagastaden.

Du hittar Norra Station mitt i stadspulsen i kvarteret där den anrika Vasastaden och den framväxande Hagastaden möts.

Utvecklingen av Hagastaden är ett av Sveriges största stadsutvecklingsprojekt. Den nya stadsdelen ska vara klar år 2030 och då kommer här att finnas en ny tunnelbanestation Torsplan som öppnar 2028, 6 000 nya bostader och 50 000 arbetsplatser.

Strax intill Norra Station etableras den nya Norra Stationsparken – en av Stockholms största parksatsningar. En grön oas med ett modernt parktorg där det finns plats för torghandel, marknader och andra mindre evenemang. Parken beräknas vara färdig år 2024.

Moderna kontor En dynamisk miljö.
För det nya arbetslivet.

Vi på Humlegården vill göra Norra Station till en ny destination och ett levande kvarter som rymmer kontor, restauranger, service och konst. Platsen har de senaste åren genomgått en omfattande omdaning och här finns idag attraktiva kontorslokaler, anpassade för moderna arbetssätt. Lokalerna är också byggda med hållbarhet i fokus och har certifierats enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good.

Uppe på taken finns tre grönskande terrasser om totalt 2 000 kvm, som bjuder på en mäktig utsikt över takåsarna och i stadsrummet skapar mötet mellan Vasastaden och Hagastaden en härligt dynamisk och urban miljö som är full av energi.

Liv och rörelse.
24-7.

För oss på Humlegården är det inte bara själva kontorslokalerna som är viktiga, utan även vad som finns runtomkring. Vi vill att människorna som arbetar i våra lokaler ska trivas i kvarteret, och att det ska locka besökare från andra delar av staden. Kvarteret där Norra Station tar form har ett stort utbud av både restauranger, caféer och hotell, vilket gör det levande under dygnets alla timmar. Alldeles i närheten ligger Stockholm Gallery District med ett kluster av gallerier av internationell standard.

Självklart hittar man även gott om gym och andra träningsmöjligheter i kvarteret. Det är också nära till Hagaparken och Brunnsviken. För den som cykelpendlar finns inomhusparkering med laddningsmöjligheter för el-cykel i Norra Station, och omklädningsrum och dusch i nära anslutning till kontoren.

Mat & dryck.

Tillsammans med utvalda aktörer gör vi kvarteret Norra Station till en ny destination för mat och dryck i Stockholm.

Rummel – en modern kvarterskrog

Våren 2023 öppnades portarna till Rummel, en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning. Restaurangen, som fått ett mycket varmt välkomnande, är belägen i en vacker paviljong på Norra Stationsgatan. Bakom satsningen står de välkända krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson. Rummel ska vara en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg, och vi vågar lova att både miljön och maten bjuder på en härlig upplevelse!

Läs mer

Konst sätter tonen på Restaurang ART

Restaurang ART är redan idag en välkänd krog belägen på Döbelnsgatan i Stockholm, som i april 2024 flyttar till Norra Stationsgatan 65. Grundaren Roy Bråthen har hämtat inspiration från speakeasys, hemliga krogar, i New York och Berlin. Meny består av sharing-rätter och erbjuder något för alla.

Läs mer

Streetfood rörelsen Din-Din Club intar Norra Station

Ytterligare ett nytillskott i kvarteret är populära Din-Din Club. Här serveras streetfood i form av asiatiska rätter med en twist och på menyn hittar man bowls, ramen och rolls. Restaurangen öppnar i januari 2024 på Norra Stationsgatan 61.

Läs mer

Aktuellt

Upptäck våra
kvarter.

The Gentle Giants tar plats i Norra Station

Konsten är ständigt närvarande i dessa galleritäta kvarter. För oss på Humlegården är konst och kultur en viktig del i upplevelsen av en plats. Därför gav vi konstnären Alexandra Karpilovski i uppdrag att uppföra tre platsspecifika väggmålningar i vår fastighet Bilpalatset. Här delar hon sina tankar bakom väggmålningarna, som fått titeln ”The Gentle Giants”.

Läs mer

Ny konstscen presenterar spännande kreatörer och unika objekt

På Norra Stationsgatan 61 finns en av Stockholms mest spännande konstsatsningar. Misschiefs, grundat av Paola Bjäringer, är både en plats och en metod för att ge utrymme åt kvinnliga och ickebinära konstnärer och erbjuda kostnadsfria ateljéplatser och utställningsytor. Från måleri och fotografi, till mode, poesi, performance och dans – här finns mycket att upptäcka!

Läs mer

Podcast: En ny stadsdel växer fram

Hagstaden är ett av Stockholms största och viktigaste stadsutvecklingsprojekt. Utvecklingen går fort och redan idag finns det mycket att upptäcka i form av urbana stadskvarter som lockat många företag och boende. I Humlegårdens podcast ”Miljöer att växa i” har vi djupdykt i denna spännande stadsdel och i samtalet deltar bland andra Stockholms stadsarkitekt Torleif Falk.

Lyssna mer

Goda kommunikationer Enkelt att nå.
Oavsett hur du reser.

Hagastaden kommer inom några år att vara det näst största kontorsarbetsplats-området inom Stockholm. Så naturligtvis är kommunikationerna hit väldigt goda och välplanerade. Under 2020 påbörjas utbyggnaden av den Gröna linjen som sträcker sig från Odenplan till Arenastaden. Byggtiden beräknas ta cirka åtta år.

6 min → S:t Eriksplans tunnelbana

2 min → nya tunnelbanestationen i Hagastaden

4 min → Citybanan

12 min → Arlanda Express

10 min → Bromma flygplats med bil

25 min → Arlanda flygplats med bil

Fakta Kort om
Norra Station

  • Nyrenoverade och flexibla kontor för moderna arbetssätt.
  • Utmärkt läge i mötet mellan Vasastaden och Hagastaden.
  • Ett levande kvarter från tidig morgon till sen kväll.
  • Fyra takterrasser om 2 000 kvm.
  • Hållbarhetscertifierat enligt BREEAM In-Use, nivå Very Good.
  • Närhet till Norra Stationsparken.
  • Alla typer av kommunikationer i närområdet.
  • Omsorgsfull förvaltning som förenklar vardagen.

Kvarteret Välkänd plats
i ny tappning.

Humlegården har utvecklat kvarteret till en modern mötesplats med attraktiva kontor, som klarar både dagens och framtidens höga krav.

De toppmoderna kontorslokalerna är utformade för att skapa bästa möjliga förutsättningar i arbetet med att skapa ett attraktivt kontor som stödjer verksamheten, ger innovationskraft och främjar hälsa och välmående. Kvarteret Norra Station består av fyra delar:

H38

Den lägre byggnaden på Hälsingegatan 38 byggdes år 1998–2001 och har uppgraderats för att möta moderna önskemål och framtidens arbetssätt.

H40

Den höga byggnaden på Hälsingegatan 40 uppfördes 1960–1964 och är typisk för sin tid. Här bjuds på kontorsarkitektur med amerikanska förtecken. Byggnaden är grönklassad enligt Stadsmuseets kulturhistoriska klassificeringar och har nyligen genomgått en omsorgsfull restaurering.

Paviljongen

Där Norra Stationsgatan och Dalagatan möts har Humlegården uppfört en ny byggnad där restaurangen Rummel slagit upp sina portar. Paviljongen består av trä och glas och bjuder på en spännande form med ett modernt uttryck, signerat arkitekterna Henning Larsen. Den sträcker sig över 375 kvm och består av två våningsplan. Strax intill kommer det i framtiden att skapas ett torg, som ska bli en välkomnande plats där mötet mellan människor står i centrum.

Bilpalatset

Bilpalatset uppfördes 1930 av familjen Philipson och användes ursprungligen bland annat för bilförsäljning, service och parkering. Idag rymmer fastigheten flexibla kontor, café samt Norra Station Kontor & Möten.

Lediga lokaler.

Är du intresserad av lokaler i Hagastaden? Här kan du ta del av vårt aktuella utbud i områdetKontakt Flytta in hos oss.
Och väx så det knakar.

Vill du veta mer om Norra Station
och Humlegården Fastigheter?

Hör av dig till:
Anneli Aspe, Uthyrning
E-mail: Anneli Aspe
Tel: 0739-16 10 80

Anneli Aspe