Där det tidigare fanns en biograf etableras en ny restaurang i två plan i regi av Björn Frantzén. Krögaren belönades, som första svenska restaurang, med tre stjärnor i Guide Michelin tidigare i år. I Astoria kommer den gastronomiska upplevelsen att präglas av tillgänglighet och umgänge och luta åt ett livfullt, internationellt brasseri med generösa öppettider.
- Vi är oerhört stolta över att Humlegården valt oss som restauratör till lokalerna där anrika Astoriabiografen tidigare låg. Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittar rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén, krögare.
För oss på Humlegården är det viktigt att alla delar av upplevelsen är av hög klass. Kombinationen av ett sällsynt bra läge, moderna kontor, omsorgsfullt restaurerade bostäder och en krögare i världsklass gör platsen mycket intressant.
Den nya restaurangen är en del i Frantzén Group, som står bakom flera av Stockholms välkända restauranger - den hyllade destinationen Frantzén, gastropuben The Flying Elk, cocktailbaren Corner Club och vinbaren Gaston. Frantzén står även bakom tre restauranger på Nordiska Kompaniet; salladsbaren Botanique, Nordiska Kantinen och Bobergs Matsal. Dessutom driver man den privata matsalen Studio Frantzén. Även internationella satsningar pågår, däribland Frantzéns Kitchen i Hong Kong. Inom kort öppnar även restaurang Zén i Singapore.