Den 15 mars 2021 slår Brasserie Astoria upp portarna. Bakom satsningen står Frantzén Group med stjärnkrögarens Björn Frantzén i spetsen. Ambitionen är att skapa en välkomnande krog med internationell känsla. Restaurangen sträcker sig över 1 200 kvm, uppdelat på bar, matsal, chambre séparée och en vinbar ut mot gatan. Gästerna kan se fram emot en generös à la carte-meny, Plat du Jour samt helgbrunch. I arbetet med restaurangen har Frantzén Group hämtat mycket inspiration från eran då Astoriabiografen öppnade.
- Vi är oerhört stolta över att Humlegården valt oss som restauratör till lokalerna där anrika Astoriabiografen tidigare låg. Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittar rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén, krögare.
För oss på Humlegården är det viktigt att alla delar av upplevelsen är av hög klass. Kombinationen av ett sällsynt bra läge, moderna kontor, omsorgsfullt restaurerade bostäder och en krögare i världsklass gör platsen mycket intressant.
Den nya restaurangen är en del i Frantzén Group, som står bakom flera hyllade restauranger. I Stockholm återfinns trestjärniga destinationen Frantzén, Botanique, Nordiska Kantinen och Bobergs Matsal på Nordiska Kompaniet samt den privata matsalen Studio Frantzén. Bland de internationella etableringarna märks tvåstjärniga Zén i Singapore och Frantzén’s Kitchen i Hong Kong. För mer information och reservation, besök https://www.brasserieastoria.com/
”Jag vill att Astoria ska ha en internationell känsla, det ska kännas som en lounge på ett hotell i New York.”
Läs mer om tankarna bakom Brasserie Astoria i en intervju med Björn Frantzén