Laddar...
TMRW.SE

C/O HUMLEGÅRDEN

Välkommen till Nybrogatan 17.

I ett av Stockholms bästa och mest trivsamma lägen har Humlegården uppfört Nybrogatan 17. Här erbjuds kontorslokaler, signerade den välrenommerade arkitektbyrån 3XN. Det spännande mötet mellan modern arkitektur och omsorgsfullt renoverat 1870-tal gör platsen unik. Fastigheten ligger i ett kvarter fullt av välkända restauranger och butiker, en levande plats från morgon till kväll. Närheten till landmärken såsom Östermalmshallen, Dramaten och Stureplan bidrar till platsens attraktivitet. Hit är det smidigt att ta sig, oavsett var man kommer ifrån.

Välkommen till Nybrogatan 17 – en unik miljö som tilltalar både medarbetare och besökare.


En unik möjlighet

Nybrogatan 17 har uppförts på en kulturhistoriskt intressant plats. Vägg i vägg med de nya kontorslokalerna finner man Astoria, en fastighet från 1874 som under många år huserade en av Stockholms kända premiärbiografer. Astoria har genomgått en omsorgsfull restaurering där det som tidigare var kontor nu omvandlats till bostäder, något som var det ursprungliga ändamålet. Planlösningarna är utformade efter de ursprungliga rumsstrukturerna och med hänsyn taget till de kulturhistoriska värdena.

Där biografen tidigare fanns har Frantzén Group etablerat en restaurang, Brasserie Astoria. Här skapas en mötesplats för stockholmarna som både hyllar lokalens historik och gör den relevant i samtiden. Inne i foajén har många fina detaljer  restaureras, bland annat stucco lustro, karossieripanel, en skulptur, golv i kolmårdsmarmor samt en vacker målning av konstnären Olle Hagdahl. Humlegården har även restaurerat även den välkända neonbelysta baldakinen som markerar entrén.


Närliggande inspiration.

Inspirationen till 3XNs arbete för Nybrogatan 17 och Astoria har hämtats i det omgivande kvarteret. Här är tegel ett vanligt förekommande material, liksom sadeltak och brandgavlar, något som återspeglas i den nya fastigheten. Utmaningen har varit att skapa något nytt som kompletterar det existerande, samtidigt som man respekterar de historiska byggnaderna runt omkring.

  • TMRW.SE

  • TMRW.SE

Ett spännande möte.

Det skiljer över 140 år mellan Astoriahuset och Nybrogatan 17. Här möts modern arkitektur och omsorgsfullt renoverat 1870-tal, vilket gör platsen unik. Mycket energi har därför lagts på skapa ett samspel mellan de båda byggnaderna. Vi lägger stor möda i att samtliga möten och kopplingar mellan den befintliga byggnaden och den nya moderna byggnaden ska kunna avläsas, men inte störa helhetsintrycket. Ett nytt yttertak binder samman den äldre Astoria med Nybrogatan 17. 3XN har även plockat upp detaljer som Astorias horisontella fasadband av listverk mellan våningsplanen, och gjort en modern tolkning av fastighetens reliefverkan. Allt detta skapar en sammanhållande känsla mellan de två byggnadskropparna. 

Björn Frantzén etablerar restaurang i Astoria

Den 15 mars 2021 slår Brasserie Astoria upp portarna. Bakom satsningen står Frantzén Group med stjärnkrögarens Björn Frantzén i spetsen. Ambitionen är att skapa en välkomnande krog med internationell känsla. Restaurangen sträcker sig över 1 200 kvm, uppdelat på bar, matsal, chambre séparée och en vinbar ut mot gatan. Gästerna kan se fram emot en generös à la carte-meny, Plat du Jour samt helgbrunch. I arbetet med restaurangen har Frantzén Group hämtat mycket inspiration från eran då Astoriabiografen öppnade.   

- Vi är oerhört stolta över att Humlegården valt oss som restauratör till lokalerna där anrika Astoriabiografen tidigare låg. Detta är en restaurang som vi planerat länge, vi har bara inte hittar rätt lokal att förverkliga projektet i förrän nu, säger Björn Frantzén, krögare.

För oss på Humlegården är det viktigt att alla delar av upplevelsen är av hög klass. Kombinationen av ett sällsynt bra läge, moderna kontor, omsorgsfullt restaurerade bostäder och en krögare i världsklass gör platsen mycket intressant.

Den nya restaurangen är en del i Frantzén Group, som står bakom flera hyllade restauranger. I Stockholm återfinns trestjärniga destinationen Frantzén, Botanique, Nordiska Kantinen och Bobergs Matsal på Nordiska Kompaniet samt den privata matsalen Studio Frantzén. Bland de internationella etableringarna märks tvåstjärniga Zén i Singapore och Frantzén’s Kitchen i Hong Kong. För mer information och reservation, besök https://www.brasserieastoria.com/”Jag vill att Astoria ska ha en internationell känsla, det ska kännas som en lounge på ett hotell i New York.”

Läs mer om tankarna bakom Brasserie Astoria i en intervju med Björn Frantzén

Bildgalleri

En arbetsplats. Och mycket mer.

Vi vet att ett kontor är mer än bara en arbetsplats. Här ska medarbetare trivas och växa i funktionella och inspirerande miljöer. Kontoret ska stärka företagets attraktionskraft, både som arbetsgivare och samarbetspartner. På Humlegården lägger vi stor vikt vid arkitekturen i våra fastigheter, och Nybrogatan 17 är inget undantag. Här hittar du en inbjudande takterrass som gjord för möten och events, genomtänkta planlösningar som håller över tid, tidlösa material och generösa ljusinsläpp.

TMRW.SE

Välkommen in.

På Nybrogatan 17 möts du av en entré där tegelfasaden övergår i en öppen glasfasad dekorerad med ett vackert reliefmönster. I den välkomnande lobbyn flödar dagsljuset. Här finns ett vackert marmorgolv, väggar täckta av ekpanel och detaljer i mässing. Resultatet är en plats med mycket karaktär som sätter tonen för fastigheten. Rummet bjuder in till informella möten genom den omsorgsfullt möblerade loungemiljön. Ett blickfång som också bidrar till den inbjudande känslan är den trappa som binder samman lobbyn med kontorsplanen och är tänkt att främja mötet mellan människor. Den skulpturala trappan blir också en del av kontoret på varje plan, då trapphusets glasväggar ansluter på ett smakfullt sätt.

  • TMRW.SE

  • TMRW.SE

Framtidens kontor.

På varje våningsplan möts man av kontorsytor med rymd, stora ljusinsläpp i tre väderstreck med fönster från golv till tak och en hög ambition avseende såväl standard som atmosfär. I två av tre väderstreck är fasadfönstren försedda med dekorativa och solljusavskärmande fasadrelifer. En spektakulär lutande glasfasad som vetter mot innergården skapar en härlig rymd och ger karaktär till varje våningsplan. Kontorsplanen är mellan 649-807 kvm.


De bästa förutsättningarna.

De flexibla lokalerna har en genomgående rumshöjd om 2,70 m och anpassas med fördel i övervägande öppen miljö, med mötesrum mot mittkärnan i fastigheten. Stor vikt har lagts vid att skapa de bästa förutsättningarna avseende teknik och flexibilitet för att minimera störande element. Det innebär exempelvis att det inte finns några nedpendlade installationsstråk samt att belysning och kyldon är infällda. Det lugna intrycket förstärks genom att de gedigna ekgolven har golvkanalisation och infällda konvektorer mot fasaden.

  • TMRW.SE

Med utsikt över takåsarna.

Genom hela byggnaden sträcker sig en skulptural trappa. Högst upp når man en gemensam takterrass med fantastisk utsikt över takåsarna och några av Stockholms landmärken. Platsbyggda möbler och mycket grönska ger en ombonad känsla. Här har vi skapat en oas, perfekt för informella möten, lunch eller större sammankomster. En trevlig förlängning av kontorslokalerna.

TMRW.SE

Planritningar & broschyr

Här presenterar vi våra lediga lokaler.
Klicka på ledigt våningsplan för att ta del av detaljerad planritning.

 

Co-working genom etableringen av Convendum

Convendum, marknadsledande inom co-working hyr tre våningsplan med en sammanlagd yta om 2400 kvadratmeter. Genom ett samarbete med Humlegården kommer även de övriga hyresgästerna att få tillgång till Convendums konferenscenter, projektrum och café. Genom uthyrningen tillförs ett koncept som gör Nybrogatan 17 tillgängligt för både små och stora företag. Convendums verksamhet öppnade i augusti 2020.

Välkommen till ett levande kvarter.

Tack vare kombinationen av kontor, bostäder och service är Nybrogatan levande från tidig morgon till sen kväll. Läget är trivsamt. Kvarteret erbjuder all närservice man kan önska, och några av Stockholms bästa shopping- och restaurangstråk. Från Nybrogatan 17 är det bara några steg till Nybroplan som bjuder på ett härligt båtliv, nöje och kultur i form av Kungliga Dramatiska Teatern, Berns Salonger och Chinateatern. Promenera längs Strandvägen, shoppa på Hamngatan, och njut av grönska i Humlegården, Berzelii Park eller ute på Djurgården.

Goda grannar.

Runt hörnet från Nybrogatan 17 ligger Östermalms Saluhall med anor från 1888. Fina råvaror och fantastisk service har gjort saluhallen till en mötesplats för både stockholmare och turister. Östermalms saluhall återinvigdes den 5 mars 2020, efter en omfattande restaurering och utveckling. Den 6 maj 2021 slår Villa Dagmar upp portarna i fastigheten intill. Ett nytt hotell signerat familjen Malmström, som även driver Hotel Diplomat på Strandvägen. Här erbjuds ett högklassigt lifestyle-hotell med 70 rum, spa, gym, blomsterbutik och restaurang 

Kultur, nöje och grönska.

Från Nybrogatan 17 är det bara några steg till Nybroplan som bjuder på ett härligt båtliv, nöje och kultur i form av Kungliga Dramatiska Teatern, Berns Salonger och Chinateatern. Promenera längs Strandvägen, shoppa på Hamngatan, och njut av grönska i Humlegården, Berzelii Park eller ute på Djurgården.


Visa på karta
Stäng kartan

Enkelt att nå.

Det ska vara enkelt att ta sig till och från kontoret. Runt Nybrogatan 17 finns alla kommunikationer du kan önska. Välj mellan buss, tunnelbana och båt, eller ta cykeln till jobbet – i fastigheten har vi ordnat både cykelparkering och omklädningsrum med dusch. Vill du ta bilen hittar du flera parkeringsgarage i närheten.

Humlegården presenterar Nybrogatan 17

Nu har inflyttningen påbörjats i Humlegårdens senaste satsning, Nybrogatan 17. Responsen har varit mycket positiv. - Vi ser större krav på flexibilitet, bra läge och inspirerande sammanhang. Det har varit viktiga ledord i vårt arbete. Nybrogatan 17 är utformat för att möta dessa behov – här finns möjlighet till flexibilitet när lokalbehoven förändras, närmiljön bjuder på många inspirerande platser och läget är sällsynt bra, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Läs mer

Kontakta oss

Katarina Cygnaeus
Uthyrare
katarina.cygnaeus@humlegarden.se
Tel. 070-678 15 49