Humlegården slår upp portarna till bolagets nya kontor i T-House

Pressmeddelande den 26 mars 2024:

För Humlegården är kontoret det självklara navet i verksamheten och T-House vid Engelbrektsplan är bolagets bas. Nu har Humlegårdens kontor återinvigts efter en omsorgsfull renovering och utveckling med syftet att skapa en attraktiv miljö som möter moderna arbetssätt. Satsningen präglas av höga ambitioner – här skapas ett kontor i framkant där inspiration, upplevelse och funktionalitet står i fokus. Slutresultatet har fått ett varmt mottagande från såväl medarbetare som kunder och besökare.  


Fotograf: Emil Fagander

Målsättningen var att skapa ett kontor som både stöttar arbetssättet samt stärker verksamheten och kulturen. Gedigna studier och undersökningar bland medarbetarna har kombinerats med aktuell forskning kring vad som får människor att må bra och trivas i en miljö. Resultatet är flexibla arbetsplatser kombinerade med välutrustade mötes- och konferensrum och inbjudande loungeytor, som kan möta alla de behov man kan tänkas ha under en dag. Från enskilt fokusarbete eller digitala möten till miljöer för kreativa workshops eller större sammankomster. En yta har även dedikerats till Humlegården Labs, ett forum som syftar till att ständigt utveckla Humlegårdens kunderbjudande. Utöver att vara en attraktiv mötes- och arbetsplats för alla medarbetare är kontoret även ett showroom som visar vad Humlegården kan skapa för sina kunder. I samband med inflyttningen på kontoret implementerades även Humlegårdens nya app, som gör det möjligt att boka, betala och låsa upp gemensamma mötesytor och funktioner i huset.

 – Vi vill erbjuda en arbetsmiljö utöver det vanliga, där vi också får möjlighet att möta både våra kunder och samarbetspartners. Vårt kontor ska vara en plats för gemenskap, som ger inspiration och där du kan känna dig produktiv. Vi har tagit avstamp i en genomarbetad strategi och skapat miljöer som kan stödja våra medarbetare oavsett om man vill fokusera enskilt eller jobba tillsammans, såväl fysiskt som digitalt. Vi har satsat på bra teknik och energigivande miljöer som bjuder på olika tempon. Ett attraktivt kontor och en stark kultur ger oss en bra plattform för den fortsatta utvecklingen. Vi vill skapa platser där man vill vara, och dit man vill återvända – det har vi verkligen lyckats åstadkomma här, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården Fastigheter.

Kontor i framkant  
Konceptet som ligger till grund för upplevelsen tar avstamp i idén om att resa och upptäcka nya miljöer. För inredningen står Monica Eskedahl, konceptdesigner och inredare, i samarbete med Humlegården. Både medarbetare och besökare bjuds på en variation av tempo och upplevelser för alla sinnen i en variationsrik och flexibel miljö. Energifyllda och stimulerande miljöer kombineras med rum där man kan ladda batterierna och få nya insikter och inspiration. Hjärtat i lokalen är den gemensamma yta som också möter alla besökare och även är tillgänglig för de övriga hyresgästerna i huset, där en reception kombineras med välkomnande lounge- och arbetsytor. Platsen kan användas för större sammankomster och har utrustats med modern teknik för möten och musik. Mittpunkten i rummet utgörs av en skulptural 3D-printad bardisk som fyller många funktioner. Den har formgivits av designstudion Interesting Times Gang och är baserad på återvunna fiskenät och träspill. Glastaket smyckas av armaturer i en skräddarsydd konstinstallation som för tankarna till stjärnhimlen. I kombination med byggnadens vackra arkitektur skapas en arbets- och mötesplats utöver det vanliga.

Omsorgsfull förvaltning och renovering
T-House har anor från 1910. Arkitekt var Erik Lallerstedt och flera av utsmyckningarna är signerade den välkända skulptören Carl Eldh. I utvecklingen av platsen har Humlegården ett stort fokus på omsorgsfull förvaltning av den vackra miljö som kännetecknar byggnaden. Interiör samt rumsindelningar har bevarats och miljöer som omvandlats under årens lopp har återställts. Renoveringen har inkluderat många typer av specialarbeten som involverat erfarna hantverkare och experter på byggnadsvård, allt med syftet att bevara antikvariska värden, förstärka byggnadens kvaliteter och använda tekniker och material som håller över tid.

Med siktet på service i världsklass
Humlegården vill göra T-House till en dynamisk plats, som med service i världsklass och restauranger av hög kvalitet ska stärka Engelbrektsplan som destination och skapa värde även för kunderna i Humlegårdens övriga fastigheter i närområdet. Nästa steg innefattar de gemensamma ytorna i entréplanet, som står klara efter sommaren. Här erbjuds välutrustade konferens- och mötesrum samt en inbjudande lounge som även kan användas för event.

För mer information, vänligen kontakta:
Madeleine Castenvik Holt
Marknads- och kommunikationschef, Humlegården Fastigheter
E-mail: madeleine.castenvik@humlegarden.se
Tel: 072-058 21 75Relaterade artiklar

Fortsatt ökat förvaltningsresultat när Humlegården summerar det första kvartalet

Den fortsatta turbulensen i omvärlden präglar även årets första kvartal. Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet.   

Läs mer


Bevara för framtiden

Mitt i det som idag kallas Hagalunds arbetsplatsområde återfinns Nya Centralskolan. Ritad av den välrenommerade arkitekten David Lundegårdh och invigd 1902, representerar den gamla skolbyggnaden en...

Läs mer


Åsa Röhs och Lars Hallkvist till Humlegårdens styrelse

I samband med Humlegårdens bolagsstämma i april 2024 valdes Åsa Röhs och Lars Hallkvist in som nya styrelseledamöter. 

Läs mer