Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Pressmeddelande den 8 juli 2024:

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  


Fotograf: Jonas Malmström

DNB är en av de ledande nordiska aktörerna inom bank, finans och försäkring. Nu står det klart att den svenska filialens huvudkontor lämnar Regeringsgatan och flyttar till Hamngatan 15 och lokaler om cirka 8 300 kvm i fastigheten Styrpinnen 19 och anliggande lokaler i grannfastigheten Styrpinnen 22. Inflyttning sker under 2027.

Det nya kontoret kommer att ha en central roll i verksamheten. DNB har expanderat kraftigt i Sverige de senaste åren och den fortsatta tillväxtresan är en viktig anledning till satsningen på kontoret. Humlegårdens fastighet har ett mycket centralt läge vid Norrmalmstorg och Kungsträdgården vilket ökar tillgängligheten för såväl kunder som medarbetare och ger DNB möjlighet att ta plats i stadsrummet.

Ambitionerna med de nya lokalerna är att stärka varumärket genom att skapa välkomnande och representativa ytor för kunder och besökare samt en attraktiv arbetsmiljö för bolagets cirka 500 medarbetare. I satsningen skapas stora ytor för event, föreläsningar och större sammankomster. I arbetet med utvecklingen av lokalerna kommer Humlegårdens cirkulära principer att implementeras, som syftar till att uppnå en minskad klimatpåverkan.

Att hitta ett nytt kontor som vi verkligen kan göra till vårt genom att skapa flexibla, kreativa lösningar och en inspirerande arbetsmiljö har varit i fokus, något vi verkligen funnit på Hamngatan 15. Hållbarhet är självfallet centralt för oss, ett kontor med lågt klimatavtryck genom smarta cirkulära lösningar är helt i linje med vår affärsstrategi. Vi är väldigt glada över vårt samarbete med Humlegården och ser fram emot att välkomna både medarbetare, kunder och samarbetspartners till Hamngatan, säger Elisabeth Beskow, Vd på DNB Sverige.

Tar plats i anrika kvarter i Stockholms finanscentrum
Läget vid Norrmalmstorg är ett av Stockholms bästa. Denna anrika plats har fungerat som stadens finanscentrum sedan förra sekelskiftet och många bank- och finansverksamheter har än idag säte i kvarteren. Byggnaden som nu blir hemvist för DNB uppfördes 1881 och är för många stockholmare känd som MEA-huset, Militär Ekiperingsaktiebolaget, som senare blev ett modevaruhus med en central roll i stadens handel i över hundra år.

Vi är mycket glada över att få hälsa DNB välkomna till Hamngatan 15. Att vi befinner oss i hjärtat av Stockholms finanscenter gör förstås att etableringen känns som en perfekt matchning. Vi är stolta över att tillsammans med DNB få bidra till att förverkliga deras ambitioner att skapa ett kontor som blir en dynamisk arena för bankens medarbetare och kunder, säger Anneli Jansson, Vd på Humlegården Fastigheter.

För mer information, vänligen kontakta:

Anneli Jansson
Vd, Humlegården Fastigheter

anneli.jansson@humlegarden.se
08-678 92 01

Madeleine Castenvik Holt
Marknad- och kommunikationschef, Humlegården Fastigheter

madeleine.castenvik@humlegarden.se
072-058 21 75Relaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer


Substansvärde per 2024-06-30

Beräknat substansvärde per 30 juni 2024 uppgår till 30 954 kronor per aktie. Värdet innebär en ökning med 1,3 procent för 2024.

Läs mer