Upptäck Solna strand

Visste du att det arbetar över 10 000 personer i Solna strand? Här finns såväl myndigheter och stora huvudkontor som mindre företag. I området möts toppmoderna kontor och lokaler med industrikaraktär. I Solna strand finner du många trevliga restauranger, närservice som förenklar vardagen, goda träningsmöjligheter och ett välkomnande hotell.

Något för alla smaker

I Solna strand finns över 20 restauranger. Allt från fräsch street food till K-Märkt med hållbarhetsprofil, Grow Hotels Norobata med stor uteservering och populära Restaurang S med fina råvaror och generös efterrättsbuffé på menyn, Villa Wera, som serverar frukost, lunch och take away. Missa heller inte Bistro Victor i Origo där menyn bjuder på klassiska bistrorätter som Steak Frites och Ceasarsallad som en bas. Självklart erbjuds även dagens rätt och om det är dags för en AW så är detta den perfekta platsen. Så skippa matlådan och utforska vad stadsdelen har att erbjuda!

Ta del av hela listan här!

Närservice

I kvarteren hittar du Pressbyrån, frisörer, samt skrädderi och kemtvätt. Det är nära till Sundbybergs centrum, Solna centrum och Mall of Scandinavia. Du som vill handla matvaror har nära till en av Sveriges bästa ICA-butiker, ICA MAXI vid Solna Business Park.

Grow Hotel

Fyrstjärniga Grow Hotel i Solna strand är beläget på Landsvägen 30 vid Stora Blå och erbjuder 176 hotellrum och studios, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. Arkitekt är 3XN och för inredningsdesignen står Note Design Studio. Missa inte hotellets välkomnande lounge och stora uteservering.

Hotellet erbjuder även möjlighet till långtidsboende, där man bor bekvämt i hotellets studios och har fri tillgång både till WiFi och gym. Rummen är utrustade med pentry och mikrovågsugn. Skön säng för 1–2 personer. Rymligt helkaklat badrum med dusch och golvvärme. Pris: från 14.700kr/månad.

Klicka här för att boka ett hotellrum eller bord i restaurangen. Varmt välkomna!

Pendla klimatsmart

M/S Hamnskär trafikerar sträckan Riddarholmen – Lilla Essingen – Stora Essingen – Alviks strand – Hornsbergs strand – Solna strand. 

Båten början gå från och med den 29 april fram till den 5 juli. Efter ett sommaruppehåll går båten återigen mellan 12 augusti fram till den 4 oktober. Tidtabellen gäller helgfri måndag till fredag med uppehåll 9–10 maj, 6 juni samt 21 juni.

Ta del av tidtabellen.

Ladda batterierna i vår pocket park

På Torggatan i kvarteret Smultronet har vi skapat en trevlig pocket park, en grön oas med sittytor och laddningsmöjligheter. Ta med dig datorn och flytta ut kontoret för en stund.

Promenadmöte eller ett pass på gymmet?

Närheten till naturen skapar bra möjligheter till avbrott i vardagen. Vi på Humlegården ger gärna våra bästa tips på löprundor i området. Möjligheten att ta en promenad vid vattnet på lunchen eller att cykla till Stockholm city via Pampas är goda exempel på hur Solna strands läge bidrar till ditt aktiva liv. Våra fastigheter i Solna strand erbjuder bra cykelparkering.

Vill du få tips på lämpliga cykelvägar, klicka här

Missa inte utegymet vid ekbacken intill Grow. Inom promenadavstånd finns det även flera gym: SATS (Landsvägen 57), WorldClass (Humblegatan 22), Fitness24Seven (Torggatan 8).

Inspiration från hotellvärlden i det nya kvarteret Origo

Intill Stora Blå och Grow Hotel hittar du Origo, vår senaste satsning i kvarteret där inflyttningen påbörjades i slutet av 2023. Ett särskilt stort fokus har lagts på atmosfären samt service- och tjänsteerbjudandet, utvecklat av Humlegården tillsammans med Spik Studios, som står bakom välkända destinationer som Ellery Beach House och Steam Hotel.

Som komplement till kontorslokalerna kan medarbetarna även ta del av Origos unika kombination av tjänster och bekvämligheter. Med inspiration från hotellvärlden erbjuds service, hälsa och avkoppling sida vid sida med innovativa kontor och flexibla miljöer för möten och arbete.

Läs mer om Origo.

Fokus på återbruk i Greenhouse

Strax intill tunnelbanestationen pågår arbetet med Greenhouse Solna strand. Här utvecklas en befintlig byggnad med ett stort fokus på hållbarhet. Resultatet är moderna kontor och utmärkt service i en dynamisk miljö som bjuder på såväl puls och energi som avkoppling och fokus. Här erbjuds moderna arbetsplatser om upp till 20 000 kvm med inflyttning 2024.

Genom satsningen tillförs en ny mötesplats och service som kommer att stärka hela stadsdelen. Greenhouse erbjuder ett brett utbud av välutrustade mötes- och konferensrum, mindre arbetsrum utrustade för digitala möten samt gemensamma arbetsplatser i den öppna miljön. För större sammanhang finns en hörsal för 135 personer och även byggnadens atrium kan användas för event och föreläsningar. I Greenhouse finns dessutom en biograf för 30 personer, perfekt för presentationer och filmvisningar i en intim miljö. En Community Manager är husets sociala nav och har hand om all den service som erbjuds.

Läs mer om Greenhouse Solna strand.