Upptäck Solna strand

Visste du att det arbetar över 10 000 personer i Solna strand? Här finns såväl myndigheter och stora huvudkontor som mindre företag. I området möts toppmoderna kontor och lokaler med industrikaraktär. I Solna strand finner du många trevliga restauranger, närservice som förenklar vardagen, goda träningsmöjligheter och ett välkomnande hotell.

Något för alla smaker

I Solna strand finns över 20 restauranger. Allt från fräsch street food till K-Märkt med hållbarhetsprofil, Grow Hotels Norobata med stor uteservering och populära Restaurang S med fina råvaror och generös efterrättsbuffé på menyn. Missa heller inte Villa Wera, som serverar frukost, lunch och take away. Här finner du dessutom en deli och det bjuds även på After Work emellanåt. Eller varför inte besöka innovativa och hälsosamma Reload Superfood? Så skippa matlådan och utforska vad stadsdelen har att erbjuda!

Ta del av hela listan här!

Närservice

I kvarteren hittar du Pressbyrån, frisörer, samt skrädderi och kemtvätt. Det är nära till Sundbybergs centrum, Solna centrum och Mall of Scandinavia. Du som vill handla matvaror har nära till en av Sveriges bästa ICA-butiker, ICA MAXI vid Solna Business Park.

 Grow Hotel

Fyrstjärniga Grow Hotel i Solna strand är beläget på Landsvägen 30 vid Stora Blå och erbjuder 176 hotellrum och studios, samt en hälsoavdelning med gym och bastu för hotellets gäster. Arkitekt är 3XN och för inredningsdesignen står Note Design Studio. Missa inte hotellets välkomnande lounge och stora uteservering.

Hotellet erbjuder även möjlighet till långtidsboende, där man bor bekvämt i hotellets studios och har fri tillgång både till WiFi och gym. Rummen är utrustade med pentry och mikrovågsugn. Skön säng för 1-2 personer. Rymligt helkaklat badrum med dusch och golvvärme.  Pris: från 14.700kr/månad.

Klicka här för att boka ett hotellrum eller bord i restaurangen. Varmt välkomna!

 

Pendla klimatsmart

Vi erbjuder ett smidigt och miljövänligt alternativ för dig som pendlar mellan Stockholm city och Solna strand. Genom ett samarbete med rederiet Green City Ferries reser Humlegårdens hyresgäster gratis med elhybridbåten Movits, mot uppvisande av båtkort.

Du hämtar ditt båtkort i Circles reception i Stora Blå, Röntgenvägen 2, eller på restaurang Villa Wera. 

Båten trafikerar sträckan Riddarholmen - Lilla Essingen - Stora Essingen - Alviks Strand - Hornsbergs Strand - Solna strand. 

Ta del av tidtabellen här.

 

Ladda batterierna i vår pocket park

På Torggatan i kvarteret Smultronet har vi skapat en trevlig pocket park, en grön oas med sittytor och laddningsmöjligheter. Ta med dig datorn och flytta ut kontoret för en stund.

 

Promenadmöte eller ett pass på gymmet?

Närheten till naturen skapar bra möjligheter till avbrott i vardagen. Vi på Humlegården ger gärna våra bästa tips på löprundor i området. Möjligheten att ta en promenad vid vattnet på lunchen eller att cykla till Stockholm city via Pampas är goda exempel på hur Solna strands läge bidrar till ditt aktiva liv. Våra fastigheter i Solna strand erbjuder bra cykelparkering.

Vill du få tips på lämpliga cykelvägar, klicka här

Missa inte utegymet vid ekbacken intill Grow. Inom promenadavstånd finns det även flera gym: SATS (Landsvägen 57), WorldClass (Humblegatan 22), Fitness24Seven (Torggatan 8).

Läs mer

Lediga lokaler i Solna strand

Letar du efter lediga lokaler i Solna strand? Humlegården Fastigheter erbjuder attraktiva kontorslokaler för uthyrning med goda kommunikationsmöjligheter.

Läs mer