Fastighet Apelsinen 5

Apelsinen 5 består av två huvudbyggnader och ett garage. De två huvudbyggnaderna rymmer kontors-, utställnings-, butiks- och lagerlokaler samt en restaurang. Den totala uthyrningsbara arean är cirka 20 400 kvadratmeter. Omfattande renoveringar av byggnaderna genomfördes 2006 för att skapa ett stilrent hus. Fastigheten har också försetts med modern teknisk försörjning.

  • Fastigheten på Vretenvägen 15-15, Hemvärnsgatan 12-24 i Solna

Fakta om fastigheten


Adress: Vretenvägen 13, Hemvärnsgatan 12-24

Kommun: Solna

Område: Solna strand

Lokalarea: 20 200 kvm

Byggnadsår: 1970

Ombyggnadsår: 2006

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Lokaler

Lokalerna har en öppen planlösning och erbjuder stor flexibilitet. Här utformas ändamålsenliga och attraktiva arbetsplatser i enlighet med hyresgästernas unika behov. De två huvudbyggnaderna sammanbinds genom lagerlokalerna på bottenvåningen samt genom kontorslokaler på våning 1. Trapphusen är strategiskt belägna för att underlätta en anpassning till flera hyresgäster. Lokalerna erbjuder en bra lösning för en kombinerad användning av kontor och lager.

Historik

Humlegården förvärvade fastigheten i juli 2006.

Kommunikationer

Kommunikationerna för bilburna är perfekta med nära anslutning till Huvudstaleden som i sin tur ansluter till E4. Solna strands tunnelbanestation ligger på 50 meters avstånd och även pendeltåg och buss finns på nära håll. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Parkering

Garaget utgörs av fyra våningar med totalt 250 parkeringsplatser. På tomten finns ytterligare 80 parkeringsplatser som kan nyttjas.

Service

Servicegraden i Solna strand är hög. Härifrån är det nära till ett stort antal lunchrestauranger, varav en är belägen i fastigheten, och i Solna centrum och Sundbybergs centrum finns ett mycket stort utbud av butiker och övrig service.

Läge och omgivning

Fastigheten är belägen i Solna strand omedelbart norr om Stockholm. Ambitionen här är att skapa en stadsdel med ett mycket mer varierat innehåll än tidigare. Området har expanderat snabbt under senare år och idag räknar man med att drygt 10 000 människor arbetar här.