Fastighet Banvakten 1

Fastighet med fantastiskt skyltläge vid Solnavägen. Kallas i folkmun “Mielehuset” då Miele har sitt svenska huvudkontor här. Från hösten 2024 finns möjlighet att hyra lokaler i huset. Fem våningar att använda som kontor, butik, showroom, utställning etc. Hyr hela huset eller bara en del av det!

Lokaler

Lokalerna är ljusa och flexibla med en minimal mörk kärna vilket innebär att lokalerna kan göras mycket yteffektiva. Det är 4 våningsplan som är rena kontorsytor medan 2 plan kan bli butik, showroom eller eventuellt restaurang. Kontor från 300 kvm och uppåt.

Historik

Fastigheten som uppfördes 1959 förvärvades av Humlegården Fastigheter i augusti 2023.

Kommunikationer

Humlegården Fastigheter kör i egen regi en elbuss som går skytteltrafik mellan Odenplan - Hagalund under rusningstid morgon och eftermiddag. Elbussen är gratis för Humlegårdens hyresgäster. Från Odenplan kan även buss 507 tas till Industrivägen i Hagalund. Fler bussalternativ finns. Det går också bra att promenera till pendeltåget vid Solna station eller till tunnelbanestation Solna C. För bilburna är läget perfekt, närheten till E4 och Norra Länken/Essingeleden gör att det bara tar ett par minuter att komma till Stockholm city.

Parkering

I området finns generöst med parkeringsmöjligheter både i närliggande garage och utomhus. 

Service

I området finns en lunchrestaurang och några snabbmatskiosker. McDonalds finns på andra sidan Solnavägen, där även bensinstationer finns. Matbutik finns på några minuters gångväg i Hagalund. I området finns flera proffsbutiker för bland annat el, färg och verktyg. Ett populärt klättercenter finns även. All övrig service finns på bekvämt avstånd i Solna centrum.

Läge och omgivning

Fastigheten är strategiskt belägen i Hagalunds arbetsplatsområde, nära Stockholms innerstad. Det tar ca 10-15 minuter att cykla till Odenplan. Idag rymmer området mestadels kontorshus men lättare industri- och lagerbyggnader finns också. Strax intill byggs nu Hagastaden. Närheten till Karolinska Sjukhuset och Institutet gör Hagalund lämpligt för företag inom life science. Granne med området ligger Norra begravningsplatsen vilken är en grön lunga i Solna. En bit bort ligger Hagaparken som är utmärkt för en joggingtur på lunchen

Fakta

Adress: Industrivägen 18-20
Kommun: Solna
Område: Hagalund
Lokalarea: 4 915 kvm
Byggnadsår: 1959
Ombyggnadsår: 2000, 2006-2007