Fastighet Härden 15

Fastigheten är belägen i Hagastaden i de centrala delarna av Stockholm. Området har i dag ett mycket strategiskt läge i Stockholm. Direkt innanför huvudentrén välkomnas man av en ljus och fräsch hisshall och här finns också ett kafé.

  • Fastigheten på Hälsingegatan 40 i Stockholm

Fakta om fastigheten


Adress: Hälsingegatan 38-40

Kommun: Stockholm

Område: Hagastaden

Lokalarea: 22 000 kvm

Byggnadsår: 1965, 2002

Ombyggnadsår: 2011

Miljöcertifiering:

BREEAM in Use med betyget Very good

Fakta om fastigheten

Fastigheten sträcker sig från Hälsingegatan 38 ner till Norra stationsgatan. Garage och lastkaj nås via den för kvarteret gemensamma Härdgången. Fastigheten är byggd 1965 och är löpande renoverad för att passa hyresgästernas krav på en modern planlösning.

Lokaler

Ljusa och flexibla våningsplan som går att dela av i mindre kontorslokaler. Här finns lokaler från 250 kvadratmeter upp till 700 kvadratmeter. Från de översta våningsplanen har man en fantastisk utsikt över Hagastaden.

Miljöcertifiering

Fastigheten är certifierad enligt Breeam In Use där byggnaden nått Very Good och förvaltningen nått Good

Vision för Norra Stationsgatan

Tillsammans med 14 andra aktörer inom stadsutveckling har Humlegården skapat en gemensam vision för Norra Stationsgatan – området där Hagastaden möter Vasastan – med målet att göra platsen till en av Stockholms mest intressanta och tillgängliga. Kvarteren utvecklas nu snabbt med nya bostäder, restauranger och kaféer. Läs mer på norrastationsgatan.se

Vision Norra Stationsgatan

 

Kommunikationer

Odenplans respektive S:t Eriksplans tunnelbanestationer nås med cirka fem minuters promenad. Ett flertal bussar samt flygbussar går i närheten och 2017 kommer Citybanan att ha en station på Odenplan. För bilburna är läget utmärkt med närhet till E4, E18, E20 och Norra Länken

Parkering

Garage finns i nära anslutning till fastigheten.

Service

I fastigheten finns ett kafé som serverar frukost och lunch. I närområdet är servicen väl utbyggd med ett stort antal restauranger, kaféer och affärer. Vid Odenplan, som nås efter cirka fem minuter till fots, finns ett större utbud av butiker. Även övrig tänkbar service finns på bekvämt gångavstånd.

Läge och omgivning

Stockholm växer och den nya stadsdelen Hagastaden håller på att ta form. Hagastaden integreras med Karolinska Sjukhuset och KI. Meningen är att det befintliga innovationsklimatet ska kombineras med innerstadens kvaliteter och att den nya stadsdelen därmed skapas. Det planeras också för uppförandet av ett stort antal bostäder samt ytterligare kommersiella ytor i området. I dag består den omkringliggande bebyggelsen av bostadshus och kontorshus med kommersiell verksamhet i entréplan.
Läs mer


Unikt samarbete bakom Norra Stationsgatan

Det råder stor aktivitet i Hagastaden, ett stadsutvecklingsprojekt som kommer att bidra stort till utvecklingen av Stockholms innerstad och stärka kopplingen till Solna. I det angränsande kvarteret Norra Stationsgatan pågår samtidigt unikt samarbete som ska lyfta området till att bli ett av...

Läs mer