Fastighet Härden 16, Bilpalatset

Under 2006 genomfördes en omfattande renovering av fastigheten och i oktober samma år öppnade "nya" Bilpalatset slå upp sina portar. Husets entréer är numera välkomnande och ljusa och kaféet har fått en modern standard. Också tekniken i huset uppdaterades för att klara framtidens krav.

Fakta om fastigheten

Bilpalatset sträcker sig från Sankt Eriksgatan ner via Dalagatan och Norra Stationsgatan. Garage och lastkaj nås via den för kvarteret gemensamma Härdgången. Två entréer leder in i byggnaden, varav huvudentrén nås från Sankt Eriksgatan 117. Internkommunikationen fungerar smidigt tack vare en förbindelsegång mellan de två entréerna som också passerar husets tre hisshallar.

Lokaler

Kontorslokalerna i huset är mycket flexibla och öppna ytor kan enkelt samsas med rumslösningar då huset är byggt som ett pelardäck. Tack vare husets tre ljusgårdar är också lokalerna i husets nedre delar ljusa och trevliga. Här finns lokaler från knappt 300 kvadratmeter och uppåt. I gatuplan hittas utåtriktade verksamheter som till exempel ett kafé med egen ingång direkt från gatan.

Norra Station Kontor & Möten

I fastigheten finns möjlighet att hyra mindre kontorsrum eller enstaka arbetsplatser med flexibla avtal. För mer information om Norra Station Kontor & Möten vänligen kontakta norrastation@humlegarden.se.

Historik

Det pampiga ”Automobilpalatset” uppfördes 1930 av familjen Philipson och användes ursprungligen bland annat för bilförsäljning, bilservice och parkering. Numera är byggnaden klassad som industriminne.

Kommunikationer

Odenplans respektive S:t Eriksplans tunnelbanestationer nås med cirka fem minuters promenad. Ett flertal bussar samt flygbussar går i närheten och Citybanan stannar vid Odenplan. För bilburna är läget utmärkt med närhet till E4, E18, E20 och Norra Länken.

Parkering

I fastighetens garage finns ett garage med cirka 140 parkeringsplatser. Här har husets hyresgäster möjlighet att hyra garageplatser.

Service

I fastigheten finns ett kafé som serverar frukost och lunch. I närområdet är servicen väl utbyggd med ett stort antal restauranger, kaféer och affärer. Vid Odenplan, som nås efter fem minuters promenad, finns ett större utbud av butiker. Även övrig tänkbar service finns på bekvämt gångavstånd.

Läge och omgivning

Stockholm växer och den nya stadsdelen Hagastaden håller på att ta form. Hagastaden integreras med Karolinska Sjukhuset och KI. Meningen är att det befintliga innovationsklimatet ska kombineras med innerstadens kvaliteter och att den nya stadsdelen därmed skapas. Det planeras också för uppförandet av ett stort antal bostäder samt ytterligare kommersiella ytor i området. I dag består den omkringliggande bebyggelsen av bostadshus och kontorshus med kommersiell verksamhet i entréplan.

Fakta

Adress: Sankt Eriksgatan 117, Norra Stationsgatan 61
Kommun: Stockholm
Område: Hagastaden
Lokalarea: 25 718 kvm
Byggnadsår: 1940-tal, 1986-88
Ombyggnadsår: 2006
Ursprunglig arkitekt: Erik Amundsen