Fastighet Humlegården 60

Den totala uthyrningsbara arean är cirka 10 200 kvadratmeter och innefattar butiks- och kontorslokaler, fördelat på tre huskroppar. De tre husen som utgör kvarteret har vitt skilda karaktärer. Det moderna huset i hörnet av Sturegatan/Linnégatan har en gatufasad i grå och beige sten medan gårdsfasaden är i gult tegel och taket är av grå plåt. Här finns också en stor innergård som nås från första våningen och som kan nyttjas av husets hyresgäster.

Fakta om fastigheten

Det äldre hörnhuset på Linnégatan 6 uppvisar en typisk 1880-talsfasad med ockrafärgad slätputs med rusticeringar, reliefer och profilerade lister. Även på Brahegatan 9 har 1880-talsfasaderna bevarats med slätputs och rusticeringar i de nedre våningarna.

Lokaler

På Linnégatan 2 är lokalerna moderna och håller en mycket hög standard. En fantastisk utsikt ges också ut över Humlegården. I hörnhuset på Linnégatan 6 går en stor del av den ursprungliga inredningen i våningarna att återfinna i snickerier, sockelpaneler, fyllningsdörrar med raka överstycken samt profilerade taklister. Lokalerna i fastigheten är ljusa och utgörs främst av storrumslösningar. På Brahegatan 9 är lokalerna ljusa och flexibla, ett nyttjande av öppna lösningar ger mycket effektiva och funktionella lokaler.

Huskropparna är sammanbyggda vilket gör att stora ytor på ett och samma plan kan erhållas. Fastigheten har en modern teknisk försörjning.

Historik

Fastigheten på Brahegatan 9 uppfördes 1883-84 av byggmästarna A Ericsson & H Larsson på uppdrag av H Larsson. Arkitekt var A G Forsberg. Under samma år lät E Löfgren uppföra ett bostadshus på Linnégatan 6. Arkitekt var J Laurentz och byggmästare J Bengtsson. Under 1970-talet skedde en fullständig invändig ombyggnad av huset på Brahegatan 9. På Linnégatan 2 uppfördes den moderna kontorsbyggnaden under åren 1963-66. Detta gjordes av John Mattson på uppdrag av AB Vattenbyggnadsbyrån. Arkitekter var G Lindman & H Trygg på VBB.

Kommunikationer

Bra kommunikationer med nära gångavstånd till Östermalms tunnelbanestation, dessutom går ett flertal innerstadsbussar (buss 1, 56) alldeles i närheten.

Parkering

På Brahegatan finns nedfart till parkeringsgarage i två våningar samt infart till en innergård med ett fåtal parkeringsplatser.

Service

Allt man kan önska sig av shopping, restauranger och nöjen finns i det omedelbara närområdet.

Läge och omgivning

Fastigheten ligger mycket centralt endast ett kvarter från Stureplan och händelsernas centrum. Fin utsikt över Humlegårdsparken ges från lokalerna på Linnégatan 2.

Fakta

Adress: Linnégatan 2-6, Brahegatan 9, Sturegatan 20
Kommun: Stockholm
Område: Stockholm city
Lokalarea: 10 200 kvm
Byggnadsår: 1883-1884, 1963-1966
Ombyggnadsår: 1970-talet
Ursprunglig arkitekt: A G Forsberg, G Lindman och H Trygg, J Laurentz