Fastighet Stenhöga 6, Stora Blå

Fastigheten Stenhöga 6 kallas för Stora Blå. Fastigheten innefattar cirka 67 218 kvadratmeter varav knappt hälften består av kontorslokaler. Övrig area är fördelad på laboratorium, produktionsytor och viss del lager. Utöver detta finns även en restaurang, konferensrum och motionslokaler.

Lokaler

Kontorslokalerna är mycket ljusa och luftiga tack vare den generösa rumshöjden. Här skapas enkelt en trevlig och funktionell arbetsmiljö. Det finns även lokaler i fastigheten som lämpar sig för produktion och laboratorium.

Historik

Humlegården Fastigheter förvärvade fastigheten i januari 2008.

Övrigt

Sedan 2010 finns sju el-laddstolpar utanför huvudentrén vid Stora Blå. Laddningsstolparna är ett resultat från vårt samarbete med Vattenfall. 

Kommunikationer

Till Solna strands tunnelbanestation tar det några få minuter att promenera och till Sundbybergs station, där pendeltåg, tunnelbana och mälarbanan avgår, tar det inte mer än sju minuter till fots. I området trafikerar dessutom ett flertal busslinjer samt flygbussar. För den som föredrar att köra bil är tillgängligheten också mycket bra med närhet till Huvudstaleden, Frösundaleden, E4 och E18. Mellan maj och oktober kan man även pendla med elhybridbåten Movitz. Båten trafikerar sträckan: Södra Riddarholmshamnen – Klara Mälarstrand – Lilla Essingen (Luxparken) – Gröndal – Alviks strand – Hornsberg – Solna strand, och är gratis för våra hyresgäster.

Parkering

Tillhörande fastigheten finns drygt 840 parkeringsplatser.

Service

I Stora Blå finns en mycket omtyckt lunchrestaurang, Restaurang S, och precis utanför huset är en coffee shop belägen. I Solna strand finns ett flertal lunchrestauranger, en pressbyrå och ett bageri. Träningsmöjligheter finns både i fastigheten och på andra håll i Solna strand. I Sundbybergs och Solna centrum finns ett mycket brett serviceutbud.

Läge och omgivning

Stora Blå är beläget i Solna, på gränsen till Sundbyberg. Solna strand har expanderat snabbt under senare år och idag räknar man med att drygt 10 000 människor arbetar här.

Fakta

Adress: Röntgenvägen 1-7, 2-4, Cirkusgränd 1-4, Landsvägen 32-34
Kommun: Solna, Sundbyberg
Område: Solna strand
Lokalarea: 67 281 kvm
Byggnadsår: 1972
Ombyggnadsår: 1988, 2005-2007