Elbuss i Hagalund

Sedan flera år erbjuder vi våra kunder i Hagalunds arbetsplatsområde en utökning av kollektivtrafiken i form av en klimatsmart elbuss.

Hagalunds arbetsplatsområde är en spännande stadsdel, mitt i mötet mellan Solna och Stockholm och med närhet till några av Sveriges främsta innovationsmiljöer. Här finns idag många olika typer av verksamheter och Humlegården är den största fastighetsägaren i området. Hagalunds arbetsplatsområde kommer att gynnas av utbyggnaden av den nya Gula tunnelbanelinjen mellan Odenplan och Arenastaden, som får en ny station mitt i området. Arbetet med tunnelbanan startade 2020 och byggtiden är cirka åtta år.

Komplement till kollektivtrafiken

För att göra det enklare för våra kunder och deras att besökare tog vi initiativ till en egen busslinje, som sedan starten 2014 har kompletterat kollektivtrafiken. Elbussen trafikerar sträckan Odenplan−Hagalunds arbetsplatsområde, vardagar kl. 06.55−09.00 samt kl. 15.00−18.00. Turen är kostnadsfri.

Se var bussen befinner sig 

Här kan du följa bussen i realtid.

Främja hållbart resande

Att det blev just en elbuss beror på att vi ser initiativet som en viktig del av vårt klimatarbete. Bussen släpper inte ut några avgaser och eftersom vi väljer att ladda med el från förnybara källor är koldioxidutsläppen nästintill noll.

Tidtabeller och linjekarta i PDF-format

Tidtabell
Linjekarta

Hyr elbussen

Är du och ditt företag intresserade av att hyra elbussen för en utflykt eller vid någon tillställning? Kanske behöver ni transport vid kick-offen eller till julbordet? Då är ni varmt välkomna att höra av er till oss. Mejla gärna till Johnny Bryggman på Adelsö Buss på Info@miljobuss.se eller ring tel 072-253 95 01.