Nybrogatan 17, entré via Sofie Almquist Plats
Toppmoderna kontorslokaler, prisvinnande design och förstklassigt läge. Det är bara några exempel på vad den här spektakulära kontorsfastigheten har att erbjuda. Huset bjuder in till 5 000 ljusa och inspirerade kvadrat med genomtänkta planlösningar, tidlösa material och generösa ljusinsläpp. I direkt anslutning ligger det nyrestaurerade Astoriahuset, där stjärnkrögaren Björn Frantzén etablerat Brasserie Astoria. Mötet mellan modern arkitektur och omsorgsfullt renoverat 1870-tal gör din nya arbetsplats till något utöver det vanliga.
Kontorslokalerna karakteriseras av generösa fönsterpartier från golv till tak. Den lutande glasfasaden som vetter mot innergården ger härligt ljus och rymd till de öppna loungeytorna. Lokalerna är flexibla och kan anpassas efter olika behov och efterfrågan på önskade planlösningar. Materialen är gedigna för en hållbar och attraktiv miljö. I fastigheten finns även en gemensam takterrass.
Astoriahuset på Nybrogatan är en ikonisk Stockholmspärla från 1870-talet. Byggnaden ritades av arkitekten Johan Laurentz i en storslagen nyrenässansstil och blev snabbt känd för sin eleganta fasad och vackra läge på Östermalm. Genom åren har Astoriahuset använts som bostäder och kontor men mest känd är byggnaden för att ha huserat biografen Astoria mellan 1928 och 2007.
I början av 2000-talet genomgick fastigheten en totalrenovering med stor omsorg om husets anrika historia. Som en del av projektet skapades även ett nytt kontorshus med spektakulär design av den danska och välrenommerade arkitektbyrån 3XN. Under 2020 påbörjades inflyttningen i den nya kontorsfastigheten Nybrogatan 17. 2022 vann projektet den prestigefulla utmärkelsen ”Best refurbished building” i samband med MIPIM Awards.
BREEAM In-Use
Byggnad: Excellent
Giltig t.o.m. 2028-04-21
För oss på Humlegården är det naturligt att ta ansvar även för fibernätet i fastigheten, precis som vi ansvarar för el- och vattenledningar.
Alla verksamheter är idag beroende av en robust, tillförlitlig och säker uppkoppling. Säkra nät kräver ökad kontroll och minimering av antal felkällor. Tillsammans med Allicon (tidigare Corporate Fiber) har vi därför påbörjat byggnationen av nätet i våra fastigheter, och kommer att erbjuda säker höghastighetsfiber – hela vägen till er lokal. Läs mer om vårt erbjudande här.
Respektive hyresgäst har särskilda överenskommelser med Humlegården om avfallshanteringen. Fastighetens miljörum ligger i byggnadens nedre plan och nås antingen från huvudtrapphuset eller via utrymningstrapphuset till vänster om huvudentrén.
Avfall sorteras i minst följande fraktioner:
För hämtning av returpapper tecknar respektive hyresgäst ett eget avtal.
Matavfall i huset
Vi hämtar matavfall i ert hus. Påsar kan ni beställa exempelvis från www.sansac.se. Observera att det är bara papperspåsar som ska användas och att de finns i olika storlekar. Viktigt är också att informera er personal och städentreprenör om hur sorteringen ska skötas.
Värme och kyla
Byggnaden värms upp med konvektorer och ventileras och kyls med centralt temperad luft som tillförs via tilluftdon, integrerade i undertaket. Under kontorstid utgår ett grundflöde med luft som ökas succesivt vid närvaro i rummet eller om temperaturen i rummet stiger. Ventilation är i gång 07.00–18.00 men startas upp automatisk vid arbete på övrig tid.
Konvektorerna är infällda i parkettgolvet och löper längs med fasaden. För att värmen från konvektorerna ska fungera optimalt får de inte täckas med möbler, väskor eller pärmar. Byggnaden är projekterad och utrustad med installationer för att ge så låg energiförbrukning som möjligt, vilket kontinuerligt följs upp av oss som fastighetsägare.
Solskydd
För att minska värmen från solens strålar och på så sätt ge en jämnare temperatur har fönsterpartierna försetts med solskydd. Solskyddet varierar bland byggnadens fönster och kan antingen vara integrerade i fönsterglasen och/eller genom automatiska solskyddsgardiner.
Solskyddsgardinerna inne i fastigheten styrs automatiskt upp eller ner när strålarna från solen når en viss nivå. Gardinerna styrs utmed fasaden och när strålarna blir för starka går alla gardiner utmed fasaden ner. Styrningen har en fördröjning för att inte gå upp och ner hela tiden t.ex. vid ett passerande moln. I vissa fall går de även upp på grund av hård vind eller regn. Som bländskydd kan hyresgästen installera invändiga gardiner.
El
Fastigheten är miljöcertifierad och som ett led i detta tecknas endast gröna el-avtal. Hyresgästerna tecknar egna gröna abonnemang för sin egen verksamhets el.
Belysning
All belysning i lokalerna är energisnål LED-belysning. Den större delen av belysningen i kontoren är närvarostyrd för att minimera att belysningen står på i onödan samt med hänsyn till omkringliggande byggnader. Det kan variera från rum till rum hur belysningen är styrd. På varje våningsplan vid huvudtrapphuset finns en central tänd- och släckknapp. Vid aktivering möjliggörs reglering av ljusnivåer på våningsplanet. Sista personen släcker belysning på våningsplanet genom att trycka på tryckknappen vid huvudtrapphuset.
De långsmala lysrörsarmaturerna över skrivbordsplatserna (längs fasaderna) är programmerade för att hålla en bestämd jämn ljusnivå och justerar automatisk ljusstyrka efter solinstrålning. När till exempel solskyddsgardinerna går ner höjs ljusnivån. När siste person lämnar en yta regleras ljusstyrkan ner men släcks inte helt.
De större mötesrummen som har en rund strömbrytare har fyra förprogrammerade belysningslägen med olika ljusnivåer, en för varje knapp. De mindre mötesrummen med återfjädrande strömbrytare har en funktion där ett tryck tänder/släcker och ljusnivån regleras sedan genom att hålla inne knappen. Korridorer tänds upp automatiskt när våningsplanet tänds upp.
Vatten
Byggnaden är utrustad med snålspolande blandare och toaletter för att minska vattenanvändningen. Läckageindikering är installerad i alla pentryn och magnetventiler stänger vattentillförseln vid ett läckage.
Hissar
Huvudtrapphuset har två hissar var av den vänstra går upp till takterrassen. I hisskorgen väljer du vilket våningsplan du vill besöka och för att besöka takterrassen använder du din fastighetsbricka/nyckelbricka.
Byggnaden är utrustad med omfattande brandskydd, inklusive vattensprinklers, automatiskt brandlarm kopplat till brandförsvaret och tydligt markerade utrymningsvägar. Hyresgästen ansvarar för brandskyddet i sina egna lokaler, medan Humlegården som fastighetsägare ansvarar för brandskydd i allmänna ytor.
I händelse av brand är hela byggnaden skyddad med vattensprinkler. I gemensamma allmänna utrymmen sitter utrymningslarm. Byggnaden har ett automatiskt brandlarm som är kopplat till brandförsvaret. Varje kontorslokal i huset utgör en egen brandcell vilket innebär att varje lokal i sig ska klara att en brand uppstår i en angränsande lokal. Det innebär att utrymning från en lokal endast ska ske vid brand inom den egna lokalen, alternativt om brandförsvaret uppmanar till utrymning eller att hyresgästen bedömer att händelseförloppet är sådant att utrymning måste ske. Utrymning ska då ske till närmsta utrymningsväg efter kontroll att utrymningsvägen inte är rökfylld.
Utrymningsvägar är markerade i varje lokal. På utvalda ställen i lokalen sitter utrymningsplaner. Respektive hyresgäst ansvarar för det systematiska brandskyddsarbetet i sin lokal inklusive utrymningsplaner. Levande ljus är ej tillåtet i byggnaden.
Systematiskt brandskyddsarbete utförs av fastighetsägare varje kvartal i fastighetens allmänna ytor och utrymningsplan för allmänna ytor finns att hitta vid entréer samt trapphus.
Inför årsprov/revision kontaktar vi er i god tid för att få tillträde till era lokaler.
Humlegården Fastigheter utför kamerabevakning i enlighet med vårt berättigade intresse av att förhindra och utreda brott, öka säkerheten och motverka misskötsel. Vi prioriterar högt att du ska känna dig trygg i våra fastigheter. Vid frågor eller för att anmäla ärenden, vänligen kontakta vår kundservice.
I våra fastigheter är vi noga med att se till att lås och belysning i fastighetens entréer fungerar väl. Meddela gärna kundservice om du upptäcker att något är trasigt. För att förhindra att obehöriga tar sig in finns ett passersystem installerat.
Kamerabevakning bedrivs i Humlegårdens fastigheter med ändamålet att förhindra och utreda brott, öka säkerheten och motverka misskötsel. Mer information finns på kameradekaler som sitter i fastighetens entréer, utrymningsvägar och garageportar. Du kan även läsa mer om kamerabevakning här.
Vi prioriterar högt att du ska känna dig trygg i våra fastigheter. Vår kundservice är alltid tillgängliga för frågor och anmälningar av ärenden under dagtid mellan klockan 08.00–17.00. Om någon obehörig upprätthåller sig i fastigheten eller om du upplever en otrygg situation efter klockan 17.00 så går numret vidare till vår bevakningscentral. De besvarar alla samtal från 17.00–08.00.
Personuppgiftsansvarig: Humlegården Fastigheter AB (org. nr 556682–1202)
Engelbrektsgatan 1, 114 34, Stockholm
Box 5182, 102 44 Stockholm
E-post: integritet@humlegarden.se
Kundservice: anmäl ditt ärende här eller ring 08 678 92 90
I passersystemet används personliga passerkort och koder för inpassering. Alla entréer och allmänna dörrar i fastigheten är kopplade till kortläsare.
Om en bricka försvinner kan den spärras i systemet och är därmed oanvändbar för obehöriga. För att beställa, ändra eller spärra brickor, kontakta kundservice.
Parkando hanterar, på uppdrag av Humlegården Fastigheter, driften av garaget. Samarbetet är ett steg fram för att stärka vårt kunderbjudande inom parkering med lättillgängliga digitala lösningar och andra tjänster såsom mobilitetslösningar.
kundservice@parkando.se
Telefon: 08-446 869 75
T-banans röda linje återfinns vid Östermalmstorg eller Birger Jarlsgatan. Flera busslinjer passerar Nybroplan liksom spårvagn. Pendelbåtar går från Nybrokajen.
Det ska vara enkelt att ta cykeln till Nybrogatan 17. I direkt anslutning från gatan vid Sofie Almquist Plats, till höger om huvudentrén, ligger ett stort cykelrum. Från cykelrummet finns direktanslutning till kontorslobbyn med hissar. Omklädningsrum med duschar och wc nås enkelt inifrån cykelrummet. Cykelparkering utanför fastigheten är inte tillåten.
För parkering av bil och mc hänvisas till närliggande P-hus till exempel Grev Turegatan eller Birger Jarlsgatan.
Gatuadressen vid huvudentrén är Nybrogatan 17. Närmsta korsning är Nybrogatan/Riddargatan eller Östermalmstorg.
Transporter till fastigheten via Sofie Almquist plats får endast ske med lätt lastbil. All parkering är förbjuden utmed fastigheten och på Sofie Almquist plats och parkering får endast ske för avlämning eller upphämtning. Nybrogatan är en gågata med föreskrifter för när transporter är tillåtet.
Restauranger
Restaurangutbudet för lunch- och middag är stort omkring fastigheten. I närliggande Östermalmshallen finns stort utbud av lunchalternativ. I Fastigheten återfinns ett större Brasseri som drivs av stjärnkrögaren Björn Frantzén som serverar både lunch och middag.
Träning
Fler gymkedjor har anläggningar nära fastigheten. För promenader eller löpning rekommenderas Djurgårdens grönområden.
Närservice
Vid Östermalmstorg återfinns ett brett utbud av all tänkbar service. Här hittar du exempelvis Östermalms saluhall, livsmedelsbutik, caféer, apoteket och klädesbutiker. 2021 slog Villa Dagmar upp portarna i fastigheten intill. Ett nytt hotell signerat familjen Malmström, som även driver Hotel Diplomat på Strandvägen. Här erbjuds ett högklassigt lifestyle-hotell med 70 rum, spa, restaurang och cocktailbar.
Behöver ni hjälp med att montera en TV, sätta upp hyllor, en whiteboard, eller kanske måla om en vägg? Som kund till Humlegården har du möjlighet att boka hjälp av en hantverkare för att utföra enklare snickeriarbeten.
Vi samarbetar med Inte bara post, ett fullserviceföretag som erbjuder ett brett utbud av tjänster. Utöver hantverksarbeten kan de även hjälpa till med exempelvis event, bud och bemanning.
Det tillkommer en kostnad för det arbete som utförs.
Det är enkelt att boka hantverkshjälp! Beställ ditt ärende genom vårt formulär, eller ladda ner vår app för ärendehantering från App Store eller Google play för att hantera dina ärenden snabbt och smidigt.
Humlegården arbetar aktivt för att minska energiförbrukning och miljöpåverkan i våra fastigheter, med fokus på hållbarhet och långsiktig lönsamhet. Genom energieffektiv teknik, AI-optimering och förbättrad avfallshantering strävar vi efter att minimera resursslöseri utan att kompromissa med komforten för våra hyresgäster.
Vi arbetar hela tiden med att minska energianvändningen i våra fastigheter. Det gör vi genom att löpande arbeta med energieffektivisering och se till att vi successivt uppgraderar våra system till mer energieffektiva lösningar. Vi ser att det finns stora möjligheter att med hjälp av smart teknik minska vår energiförbrukning på värmesidan, utan att göra avkall på komforten i lokalerna. Sedan ett par år arbetar vi med driftoptimering med hjälp av AI där vi minskar vår energiförbrukning kopplat till värme.
Ofta handlar det om en kombination av aktiviteter för att nå bra resultat. Ett exempel är belysning, som är en viktig del när man vill skapa trevliga och trygga miljöer. Här kombinerar vi moderna armaturer och effektiva styrsystem med att göra ronderingar när det är mörkt, för att se hur våra fastigheter är upplysta.
Som ett led i arbetet att minska vattenförbrukningen använder Humlegården enbart kommunalt vatten ur det kommunala systemet och arbetar med uppföljning av vattenförbrukning per fastighet.
Alla kan dra sitt strå till stacken. Det finns en hel del knep i vardagen som varje person kan göra för att bidra till friskt vatten och rena hav och sjöar. Här kommer några enkla tips som gör skillnad.
I alla våra fastigheter finns ett återvinningsrum med olika möjligheter till sortering. I en del fastigheter är utrymmet begränsat och där finns inte alltid plats för kärl för alla typer av avfall. Om det inte finns separata kärl för glas, metall eller plast läggs det avfallet väl förpackat i sopsäckar. Sedan lägger man säcken i kärlet för grovsopor. Eftersom alla företag förbrukar varierande mängd papper ansvarar varje hyresgäst för sin egen pappersåtervinning.
Sorteringen delas upp i två steg
I princip allt återvinns
Vi återvinner cirka 91 procent av allt avfall som våra hyresgäster kastar. Denna återvinningsgrad hade vi aldrig kunnat uppnå med traditionell källsortering. Tillsammans med återvinningsföretaget har vi också planerat avfallshämtningarna så att vi minimerar biltransporterna. På det viset bidrar vi till minskat utsläpp av koldioxid och minskad miljöpåverkan.
Några tips när ni källsorterar
• Skölj ur kladdiga förpackningar.
• Dela på förpackningar som är gjorda av olika material.
• Vik ihop eller platta till små och stora kartonger. Öppna både lock och botten på konservburkar och platta ut dem. Det sparar mycket plats.
• Knyt ihop påsen för hushållssoporna ordentligt.
2022 | 2023 | 2024 | |||
Elanvändning (MWh): ** | 236,7 | 241,9 | 147,0 | ||
Fjärrvärme (MWh): | 589,1 | 455,8 | 356,1 | ||
Fjärrkyla (MWh): | 201,3 | 98,7 | 67,2 | ||
Vatten (m3): | 8 620 | 8 210 | 7 567 | ||
Avfall (kg):* | |||||
** Exklusive hyresgästel
* Exklusive hushållsavfall
Du som är hyresgäst kan anmäla ditt ärende här eller beställa hantverksservice.
Du kan också mejla eller ringa.
Telefon: 08-678 92 90
E-post: kundservice@humlegarden.se
Öppettider: Måndag–fredag klockan 8.00–17.00
Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play.
Här kan du som är hyresgäst hos Humlegården ställa frågor, ge tips och göra felanmälningar. Välj det sätt som passar dig bäst att komma i kontakt med vår kundservice.
Via vårt formulär
På telefon 08-678 92 90
Via mejl till kundservice@humlegarden.se
Du kan också anmäla ärendet via vår app. Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play.