Framtidssäkrade kontor och intressanta sammanhang

Förändrade arbetssätt skapar nya krav på arbetsplatsen. Här berättar vi mer om vår syn på kontorets roll och hur man utformar miljöer som stödjer verksamheten på bästa möjliga sätt. För att skapa platser där man vill vara och dit man vill återkomma är sammanhanget i sin helhet avgörande. Följ med oss till Solna strand och Hagastaden, där vi nu utvecklar platser med just detta i fokus.

Kontorets nya roll Satsningar i Stockholm

Kontorets nya roll

Vi ser en framväxt av nya arbetssätt, större behov av flexibilitet, en växande delningsekonomi och att den digitala och fysiska världen flätas samman allt mer. Så hur möter man nya krav och skapar framtidssäkrade kontor? Här berättar vår Vd Anneli Jansson mer om vår syn på kontorets roll.

Anneli Jansson, vd

Kontor för nya arbetssätt

Kontorets roll har varit ett hett ämne under året. Men många av trenderna var på väg redan innan corona och på Humlegården har vi utvecklat vårt erbjudande för att möta de nya behoven.

Att de flesta tjänsteföretag utfört stora delar av sitt arbete från hemmet accelererade som bekant digitaliseringen och den nya möteskulturen under 2020. Känslan har för många varit tudelad – vi har sparat åtskilliga timmar på att slippa pendling. Samtidigt saknar vi energin, kulturen, den personliga kontakten. Så vilken roll får kontoret?

”Vi ser att många värderar kontoret som mötesplats mycket högre i dag,” säger Anneli Jansson, vd på Humlegården.

”Det är inte bara en arbetsplats med långa rader av skrivbord längre. Ytorna anpassas för att skapa fler platser som stödjer den del av arbetslivet som är mer inriktad på det sociala och kreativa utbytet. Undersökningar visar även att det finns stora behov av att fylla kontoret med lösningar för det man uppgett fungerar bättre hemma vilket är individuellt arbete. Även detta måste framtidens kontor stötta bättre.”

Hon nämner tre viktiga områden som ska flätas samman i kontoret – den digitala, sociala och fysiska miljön.

”Alla bolag har dessa tre dimensioner och som en effekt av pandemin har många tagit stora steg i sin digitaliseringsresa. Den fysiska miljön behöver möta de förändrade behov som uppstår. Det kan innebära att man disponerar lokalerna på ett annat sätt, med mer yta för samarbete och sociala aktiviteter och bättre förutsättningar för att hålla digitala möten på kontoret, samtidigt som det måste finns miljöer som är anpassade för fokuserat, individuellt arbete.”

Läs hela artikeln

Satsningar i Stockholm

Vi strävar efter att skapa hållbara och attraktiva arbets- och stadsmiljöer, där människor och verksamheter kan växa. Här berättar vi mer om två aktuella satsningar i Solna strand och Hagastaden.

Just nu skapar vi på Humlegården kvarteret Origo. Ett nytt, urbant och grönt kvarter i gränslandet mellan Solna och Sundbyberg. En mittpunkt som blir det största företagsområdet utanför Stockholm City. Med över 40 000 kvadratmeter kontor, utmärkta kommunikationer och ett spännande utbud av restauranger och butiker, skapar vi ett naturligt stråk för både företagare och besökare.

Fakta Origo

Uthyrningsbar yta: Cirka 50 000 kvm.
Inflyttning: Från 2022.
Miljöcertifiering: Miljöbyggnad, nivå Guld.
Arkitekt: White Arkitekter.

Där Hälsingegatan och Norra Stationsgatan möts pågår just nu stora förändringar, för att platsen i framtiden ska bli en destination där mötet mellan människor står i centrum. Precis som Norra Station en gång var en knutpunkt vill vi skapa en ny nod i kvarteret. Här kommer Humlegården Fastigheter att erbjuda attraktiva kontorslokaler på över 18 000 kvm, redo för inflyttning hösten 2021.

Fakta Norra Station

Uthyrningsbar yta: Cirka 21 500 kvm.
Inflyttning: Q4 2021.
Miljöcertifiering: BREEAM in Use nivå Very Good.
Arkitekt: BSK Arkitekter och Henning Larsen Architects.