Projektchef Jessica Sageryd berättar om vår satsning på Nybrogatan 17

Vi ställde tre frågor till Jessica Sageryd, Projektchef på Humlegården där hon fick berätta lite om sin roll på bolaget och varför utvecklingen av Nybrogatan 17 är det roligaste projektet hon arbetat med under hennes karriär.

Berätta om din roll på Humlegården

I min roll som projektchef på Humlegården arbetar jag med våra större utvecklingsprojekt. Tillsammans med mina kollegor gör vi våra fastigheter och områden mer attraktiva för att möta efterfrågan på moderna arbetsplatser, service, ett intressant sammanhang och en välkomnande miljö. Det kan handla om allt ifrån hela stadsdelar till enskilda fastigheter som är i behov av både renovering och ombyggnad för att möta framtidens behov. I utvecklingsprojekt ansvarar jag för allt ifrån framtagning av detaljplan till genomförande och överlämning till vår förvaltning. I mitt uppdrag ingår det även att vara med i de tidiga skeden av ett projekt där vi sätter konceptet för den aktuella platsen. Jag skapar värde i hela kedjan.

Beskriv vår satsning på Nybrogatan

Nybrogatan 17 och Astoria är ett projekt som består av två delar där vi dels bygger ett nytt toppmodernt kontor mitt i hjärtat på Östermalm dels restaurerar en äldre byggnad från 1874 och återställer den till sitt ursprungliga ändamål, bostäder. Den nya entrén till kontoret innebär även att vi öppnar upp en plats i centrala Stockholm som så länge varit stängd, Sofi Almquists plats vid Nybrogatan. I bottenvåningen bygger vi en restaurang där Björn Frantzén öppnar Brasserie Astoria. Restaurangen kommer att ha sin huvudentré i den tidigare biograffoajén där vi bevarar de ursprungliga inredningsdetaljerna liksom den yttre biografbaldakinen. Frantzén Group har en tydlig vision och lämnar inga detaljer åt slumpen. Det är ett förhållningssätt vi gillar och samarbetet har fungerat mycket bra.

Vad gör det här projektet unikt?

Det här projektet är unikt på många sätt. Eftersom vi befinner oss mitt i den gamla stenstaden, intill många gamla och vackra byggnader, ställdes det höga krav både på den byggnad vi tillfört men även höga antikvariska krav på den byggnad som vi bevarat, restaurerat och återställt. Det är ett fantastiskt projekt som innehåller många delar – kontor, bostäder, restaurang, antikvariska krav, höga miljöcertifieringskrav (BREEAM Excellent) och inte minst en spännande arkitektur. Som i många andra komplexa projekt, speciellt i innerstaden, ställs man inför en rad utmaningar under genomförandet. Det är exempelvis viktigt att ta hänsyn till omkringliggande fastigheter och man måste hantera logistiken och diverse tekniska förutsättningar på platsen. Dessutom händer de även oförutsedda saker som måste hanteras. Det ingår i jobbet att hitta lösningar tillsammans med sitt team. Vårt projekt på Nybrogatan 17 är det mest unika och roligaste projekt jag arbetat med hittills i min karriär. Jag är stolt över de byggnader vi idag kan presentera på platsen.



Relaterade artiklar

Humlegården välkomnar Ambea till Origo

Nu står det klart att omsorgsföretaget Ambea lämnar Arenastaden och flyttar till Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Här hyr bolaget cirka 2 450 kvm.

Läs mer


Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer