Djerf Avenue gör exklusivt gästspel på Hamngatan 15

Pressmeddelande den 21 oktober 2024:

Den 26 oktober 2024 inleds ett spännande gästspel, då Humlegården hälsar klädvarumärket Djerf Avenue välkomna till Hamngatan 15. Under drygt två veckor kommer Djerf Avenue bjuda på en butiksupplevelse utöver det vanliga, i ett av Stockholms bästa lägen. 


Foto: Djerf Avenue

Djerf Avenue grundades 2019 av Matilda Djerf och Rasmus Johansson. Det snabbväxande bolaget har på kort tid etablerat sig som ett av modebranschens mest uppmärksammade och framgångsrika varumärken. Varumärket har idag inga fysiska butiker och försäljningen sker enbart via e-handel, med USA som största marknad. Djerf Avenue har en stark närvaro i sociala medier och en stor community har växt upp runt varumärket. Med över 3,1 miljoner följare på Instagram är Matilda Djerf en av Sveriges största influencers. 

Platsen vald med omsorg 
Butiken på Hamngatan 15 är öppen från den 26 oktober till och med den 10 november 2024. Här presenteras ett brett urval av plagg och varumärkets senaste tillskott, Djerf Avenue Beauty. Besökarna kan förvänta sig en spännande butiksupplevelse med ett stort fokus på personlig service samt en inkluderande, välkomnande och hållbar miljö. Butikskonceptet är unikt för platsen och består bland annat av flera 3D-printade möbler.  

– Vi ser fram emot att öppna dörrarna till vår andra svenska pop-up, denna gång mitt i Stockholm. Läget känns väldigt roligt, då vi nu är mitt i stan, och vi ser fram emot att välkomna både vår community och nya kunder som ännu inte har tagit del av Djerf Avenue, i en trygg och inspirerande miljö, säger Matilda Djerf, grundare och Creative Director på Djerf Avenue. 

Humlegården äger flera fastigheter i kvarteret, som har ett utmärkt läge söder om Norrmalmstorg, mitt i Stockholms hjärta. Den anrika fastigheten på Hamngatan 15 har en spännande historia och är för många stockholmare känt som MEA-huset, ett varuhus vars ikoniska trappa än idag sätter tonen i lokalen. Den kommer också att få spela en central roll under Djerf Avenues gästspel. 

– Vi är mycket glada över att Djerf Avenue har valt att etablera denna unika destination hos oss. Vi arbetar ständigt för att utveckla våra platser, med målet att skapa attraktiva sammanhang där människor vill vara och dit man vill återvända. Djerf Avenues gästspel kommer att bli ett spännande tillskott i kvarteret och satsningen är ett utmärkt exempel på hur det fysiska mötet är ett viktigt komplement till den digitala upplevelsen av ett varumärke, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef på Humlegården Fastigheter. 

Om Djerf Avenue 
Djerf Avenue är ett svenskt, icke säsongsbaserat, ready-to-wear-varumärke som vill leverera tidlösa och hållbara plagg. Med en förkärlek till vintage och basplagg vill Djerf Avenue personifiera den självsäkra, eleganta och avslappnade personen på språng. 

Butiken är öppen den 26 oktober-10 november under följande tider: 
Måndag - fredag 11.00-19.00 
Lördag 11.00-18.00 
Söndag 11.00-17.00 



Relaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2024

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Humlegården Talks: Lycka och balans i vardagen med Micael Dahlén

Den 26 september var det dags för Humlegården Talks, ett frukostseminarium i Greenhouse Solna strand modererat av Carina Nunstedt. Ämnet för dagen var välmående, lycka och balans i livet.

Läs mer


Lexington flyttar huvudkontor och showroom till Hagastaden

Den nya stadsdelen Hagastaden är en attraktiv plats för bolag som söker moderna kontor i en urban och livfull miljö. Bland de aktörer som valt att etablera sig i området återfinns det svenska...

Läs mer