Expansiv scale up hittar hem i Origo

I mötet mellan Solna och Sundbyberg finns Humlegårdens satsning Origo. Namnet betyder mittpunkt och det är precis vad den unika kontorsfastigheten är. Huset har en inbjudande atmosfär med rum för både gemenskap, kreativitet och innovation. Möt Xensam, en av fastighetens nyinflyttade hyresgäster.

Från vision till verklighet

Xensam grundades 2016 och är ett snabbväxande och dynamiskt företag inom AI-driven SAM (Software Asset Management). Sedan 2022 har de fördubblat sin personalstyrka varje år. Nyligen växte de ur sina lokaler i Solna strand och sökte någon nytt.

Alexandra Pettersson arbetar som Chief Culture Officer på Xensam och blev tipsad om Humlegårdens nya kontorsfastighet på Röntgenvägen 3 i Solna.  

– Då var Origo bara en byggarbetsplats. Men när jag blev inbjuden till projektkontoret och fick se visionsbilder blev jag förälskad direkt. Vi sökte ett kontor där vi får plats att växa men som också möter vårt behov av sociala ytor. Huset var precis det vi letade efter, berättar Alexandra.


Kontor med karaktär  

Origo har hämtat inspiration från hotellvärlden. Inredningen är omsorgsfullt utvald med sköna loungemöbler, grönska som klättrar längs väggarna och fingertoppskänsla i varje detalj. När Alexandra och hennes kollegor kommer till jobbet hälsas de välkomna av husets Community Manager i den gemensamma loungen med eget café.  
 
– För att skapa en attraktiv arbetsplats för våra medarbetare och kunder är det viktigt att kunna byta miljö. I Origo har vi tillgång till allt från stora hörsalar, mötesrum och konferenser till biograf, podstudio och gym. Här planerar vi att bjuda in till kräftskiva på husets takterrass med orangeri och vinbar.  

Lokal inreds till trivselmagnet  

Tre trappor upp i huset finns Xensams nya kontor. Tanken bakom inredningen är att skapa en stilren men lekfull miljö med stor variation och flexibilitet. Här ska man kunna jobba fokuserat men också umgås – både under och efter arbetstid.  

– I nära samarbete med Humlegården har vi skapat ett inspirerande kontor som våra medarbetare är glada att komma till.  


Nära till allt 

Att ta sig till och från Origo är smidigt. Strax intill ligger Sundbybergs centrum som är en knutpunkt för kommunikationer med tunnelbana, buss, pendeltåg och spårvagn.  

– Här finns allt vi behöver nära till hands, utan att vi behöver befinna oss mitt i ”surret”. Det är en kort promenad från T-banan och samtidigt nära Solna strands vackra promenadstråk. 

Framtiden är ljus 

Xensam är ett av Sveriges snabbast växande bolag. Alexandra gissar att de inom bara några år kommer behöva ännu större lokaler.  
 
– Framtidsvisionen är 2 500 kvadrat i Origo, med egen takterrass och utsikt över hela staden.  

Om Xensam
Antal medarbetare: 60
Grundades: 2016 
Antal kontor: 2 (Stockholm och London) 
Lokal i Origo: 900 kvm på våning 3 
Affärsidé: Xensam erbjuder en molnbaserad och AI-driven plattform som hjälper företag att förvalta och kostnadsoptimera sina licenser för mjukvara. I branschen går denna typ av tjänst under benämningen SAM (Software Asset Management) 


 



Relaterade artiklar

Ny rapport om det nya arbetslivet och framtidens arbetsplats

Nyligen publicerade Stockholms Handelskammare rapporten ”Kommer du in till kontoret idag?” som fångar synen på det nya arbetslivet och framtidens arbetsplats. Här delar Anna Kullendorff,...

Läs mer


Humlegården välkomnar Ambea till Origo

Nu står det klart att omsorgsföretaget Ambea lämnar Arenastaden och flyttar till Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Här hyr bolaget cirka 2 450 kvm.

Läs mer


Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer