Humlegården välkomnar Ambea till Origo

Pressmeddelande den 5 september 2024:

Nu står det klart att omsorgsföretaget Ambea lämnar Arenastaden och flyttar till Origo, beläget i mötet mellan Sundbyberg och Solna. Här hyr bolaget cirka 2 450 kvm.


Foto: Emil Fagander

Ambea är det kunskapsledande omsorgsföretaget i Skandinavien och koncernen, som även innefattar Vardaga, Nytida och Lära, har över 30 000 medarbetare i Sverige, Norge och Danmark. När det blev dags att se över lokalbehoven sökte Ambea ett kontor där de kunde skapa en attraktiv arbetsmiljö i ett intressant område med närhet till kollektivtrafik och service. Valet föll på Origo där de hyr lokaler som sträcker sig över cirka 2 450 kvm. Inflyttningen sker våren 2025. De egna lokalerna kompletteras med tillgång till de gemensamma konferens- och mötesytorna i Origo, något som är centralt då bolaget genomför många utbildningar för sina medarbetare och kunder.  

Definierar framtidens kontor 
Sammanhanget och upplevelsen i Origo skapar arbetsplatser som attraherar och motiverar medarbetarna att komma till kontoret. Som hyresgäst får man tillgång till omsorgsfullt designade miljöer för möten och konferenser, träningsmöjligheter, gröna terrasser och en bemannad reception. Inspirationen har hämtats från hotellvärlden, vilket präglar såväl atmosfär och service som inredning. I huset finns även populära Bistro Victor och ett café. Högst upp lockar en mycket välbesökt takterrass, Origo Topbar, som står värd för välbesökta afterworks och events. Sandvik, Crayon, Aura Lights, Xensam, Cloud Connection och Thorn Svenska Aktiebolag är några av kunderna som har valt Origo för sin framtida utveckling. 

– Det värmer extra i hjärtat att få hälsa Ambea välkomna tillbaka som hyresgäst hos oss på Humlegården. Den spännande mix av verksamheter som nu samlas i Origo skapar en trivsam, social och innovativ atmosfär som verkligen definierar framtidens kontor. Vi har fått en fantastisk respons från de inflyttade kunderna och både Bistro Victor och Origo Topbar har blivit välbesökta destinationer, säger Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef på Humlegården Fastigheter.  

– Vi ser fram emot flytten och att komma till en fastighet och ett kontor som stödjer nya arbetssätt och som främjar en god arbetsmiljö. Ambeas huvudkontor har en viktig uppgift i att supportera och ge alla våra verksamheter en god service och vi har bra förutsättningar att kunna göra det på nya kontoret, säger Christian Horne, HR-direktör på Ambea. 

För mer information, vänligen kontakta:  

Fredrik Lantz  
Fastighets- och uthyrningschef  
fredrik.lantz@humlegarden.se 
010-157 39 06 
  
Madeleine Castenvik Holt  
Marknad- och kommunikationschef  
madeleine.castenvik@humlegarden.se   
072-058 21 75  
 



Relaterade artiklar

Expansiv scale up hittar hem i Origo

I mötet mellan Solna och Sundbyberg finns Humlegårdens nya flaggskepp Origo. Namnet betyder mittpunkt och det är precis vad den unika kontorsfastigheten är. Huset har en inbjudande atmosfär med rum...

Läs mer


Ny rapport om det nya arbetslivet och framtidens arbetsplats

Nyligen publicerade Stockholms Handelskammare rapporten ”Kommer du in till kontoret idag?” som fångar synen på det nya arbetslivet och framtidens arbetsplats. Här delar Anna Kullendorff,...

Läs mer


Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer