Humlegården Talks: Lycka och balans i vardagen med Micael Dahlén

Den 26 september var det dags för Humlegården Talks, ett frukostseminarium i Greenhouse Solna strand modererat av Carina Nunstedt. Ämnet för dagen var välmående, lycka och balans i livet.

Greenhouse Solna strand erbjuder kontor i en välkomnande och omsorgsfullt designad miljö som är skapad för att ge arbetsro, energi och de absolut bästa förutsättningarna för att trivas och må bra. Här vill Humlegården göra vardagen lite enklare för sina hyresgäster, genom att kombinera moderna kontor, mötesrum i olika storlekar, grönskande takterrasser, restaurang och café samt generösa träningsmöjligheter - allt i bästa läge nio minuter från T-Centralen. Här samlades en nyfiken och morgonpigg skara för att ta del av en härlig inspirationsboost inför hösten.

Fredrik Lantz, Humlegården Fastighets- och uthyrningschef, inledde med att berätta om tankarna bakom Greenhouse och gav publiken några tips på hur man kan tänka när man ska skapa ett nytt kontor. Han delade även några insikter från den nyligen publicerade forskningsrapporten ”Kommer du in till kontoret idag?” som fångar synen på det nya arbetslivet och framtidens arbetsplats.

Lycka i vardagen

I ett samtal med morgonens ciceron Carina Nunstedt fördjupade sig den uppmärksammade ekonomiprofessorn Micael Dahlén i något vi alla eftersträvar i vardagen: lycka och balans i livet. Som världens första professor inom lycka, välbefinnande och välfärd har han många spännande insikter att dela kring detta intressanta område.

Visste du till exempel att vilket humör vi har när vi vaknar på morgonen påverkas av våra gener? (Framför allt pappornas humör går i arv.) Vi svenskar är ett ganska lyckligt folk visar det sig. På en 10-gradig skala uppskattar vi vår lycka till 7,3 vilket gör oss till det fjärde lyckligaste landet i världen. En bidragande faktor är att vi skattar trivsel högt, och ofta är ganska bra på att skapa det.

Men hur ska vi då tänka för att kunna optimera lyckokänslan i vardagen? Ja, att ta det lite försiktigt med ordet ”optimera” menar Micael är en bra start. Vi lever i en tid där vi ställs inför många val och möjligheter. Det kan lätt kan skapa en stress och som ibland leder till att vi faktiskt försöker undvika att ta beslut, vilket istället gör att vi känner oss begränsade.

Hur du mår i slutet av dagen är något som Micael menar att vi har större möjligheter än vi tror att påverka. ”Man kan se det som en formel: Hur mycket har du gjort för att du vill/behöver/mår bra av det, minus det som vi varit tvungna att göra”. Så hur blir man då mer lycklig i vardagen? Micael delade med sig av tre enkla tips:  

  1. Gör något på jobbet som är kul bara för dig

          ”Hitta på något som ger bara dig energi. Saker som får dig att le.”

  1. Gör något utanför arbetet som är kul bara för dig själv.
    ”Man kan till exempel motionera. När man får upp pulsen litegrann så blir man dessutom gladare! När jag sitter på Handelshögskolan och känner att jag behöver röra lite på mig brukar jag gå ut och springa ikapp med bilarna längsmed Sveavägen vid rödljusen. Det är väldigt roligt att se hur de reagerar, vissa vill utmana och trycker gasen i botten! Detta är dock inget som rekommenderas av Handels bör tilläggas...”

  2. Gör något roligt med familjen!
    ”Vardagslivet blir lätt ett evigt pusslande, där man tenderar att glömma bort att man gör livet tillsammans. Det är viktigt att skratta och göra roliga saker tillsammans”.

En bra start på dagen

Många menar att frukosten är dagens viktigaste måltid. Dennaa morgon bjöds det på en välkomponerad frukost utöver det vanaliga, signerad de välrenommerade kockarna Sebastian Gidbrand och Robert Sjöberg. Robert berättade om deras filosofi och delade hemligheten bakom “världens bästa gröt”, där nakenhavre är en viktig ingrediens och där tillagningssättet påminner mer om att laga risotto än den klassiska havregrynsgröten. Och ja, vi är beredda att hålla med – den var magisk!


Vill du veta mer om Greenhouse?

Kontakta uthyrare Désirée Walkenström
Desiree.Walkenstrom@humlegarden.se
070-678 04 82



Relaterade artiklar

Vi deltar i Open House 2024

Open House är den världsomspännande arkitekturfestivalen som syftar till att skapa nyfikenhet och öka allmänhetens intresse för arkitektur, involvera medborgarna i stadens utveckling och ge nya...

Läs mer


Lexington flyttar huvudkontor och showroom till Hagastaden

Den nya stadsdelen Hagastaden är en attraktiv plats för bolag som söker moderna kontor i en urban och livfull miljö. Bland de aktörer som valt att etablera sig i området återfinns det svenska...

Läs mer


Expansiv scale up hittar hem i Origo

I mötet mellan Solna och Sundbyberg finns Humlegårdens satsning Origo. Namnet betyder mittpunkt och det är precis vad den unika kontorsfastigheten är. Huset har en inbjudande atmosfär med rum för...

Läs mer