Engelbrektsplan 2, Biblioteksgatan 25–29
Fastigheterna Landbyska verket 8–9 består av två delar, varav den ena vetter mot Engelbrektsplan och den andra mot Biblioteksgatan. Grannarna Kungliga biblioteket, Stureplan och grönskande Humlegården sätter guldkant på läget. Med fina ljusinsläpp och vackra utblickar över staden skapas en arbetsplats att trivas på.
Fastigheterna Landbyska verket 8–9 består av två delar. Den ena vetter mot Engelbrektsplan och uppfördes 1914–1915. Den andra delen ligger längsmed Biblioteksgatan, och byggdes 1979–1981. Lokalerna som vetter mot Engelbrektsplan sträcker sig över cirka 4 800 kvm och byggnaden innehåller främst kontorslokaler, samt en butik och restaurang i entréplan. Fastigheten består av nio våningar. Den del av fastigheten som vetter mot Biblioteksgatan har en uthyrningsbar yta om cirka 7 200 kvm. Här finns kontorslokaler, coworking och konferens i regi av Convendum, motionsanläggning samt garage.
Nyrenoverat gym i fastigheten med tillgång till motionsrum, relax, och omklädningsrum.
Koppla upp er mot gratis wifi
Wifi: ”Gym och Relax"
Lösenord: Jag-Gillar-Traning
Ta del av våra trivselregler här.
ÖPPETTIDER
Vardagar 06.00–21.00
Varmt välkomna!
1885–1960 hade Djursholmsbanan och Roslagsbanan sin ändhållplats på Engelbrektsplan.
Den äldre fastigheten som vetter mot Engelbrektsplan och Birger Jarlsgatan byggdes 1914–1915. Byggherre var AB Sperlingen, byggmästare C W Andrén och arkitekt Hagström & Ekman. Här hade Stockholm-Roslagens Järnvägar både huvudkontor och stationshus. En detalj som härstammar från den tiden är järnvägsbolagets stationsur, som än idag återfinns på fasaden mot Engelbrektsplan. I fastigheten fanns förutom järnvägsbolagets verksamhet även kontor och bostäder. 1943 skedde en ombyggnation i en del av fastigheten för att ge plats för en biograf. Sture-Teatern, som biografen hette, slog upp sina portar 1915 och stängde 2001.
BREEAM In-Use
Byggnad: Very Good
Förvaltning: Good
För oss på Humlegården är det naturligt att ta ansvar även för fibernätet i fastigheten, precis som vi ansvarar för el- och vattenledningar.
Alla verksamheter är idag beroende av en robust, tillförlitlig och säker uppkoppling. Säkra nät kräver ökad kontroll och minimering av antal felkällor. Tillsammans med Allicon (tidigare Corporate Fiber) har vi därför påbörjat byggnationen av nätet i våra fastigheter, och kommer att erbjuda säker höghastighetsfiber – hela vägen till er lokal. Läs mer om vårt erbjudande här.
Matavfall i huset
Vi hämtar matavfall i ert hus. Påsar kan ni beställa exempelvis från www.sansac.se. Observera att det är bara papperspåsar som ska användas och att de finns i olika storlekar. Viktigt är också att informera er personal och städentreprenör om hur sorteringen ska skötas.
Hur du upplever temperaturen på kontoret beror på flera olika faktorer. Med hjälp av några tips kan du enkelt och effektivt förbättra klimatet och inomhustemperaturen under vinterhalvåret.
På kontoret kan du behovsstyra värmen och ventilationen i vissa av våra fastigheter. Ett tips är att se till att alla termostater är påslagna och rätt anpassade utifrån årstid. Tänk på att minimera driften nattetid och helger när kontoret är tomt. Tänk också på att element och fönsterapparater behöver stå luftigt för att kunna värma rummen effektivt. Undvik att täcka för eventuella ventiler på fönsterbrädor eller ställa saker framför element.
Här kan du ladda ner Stockholm Stads "Klimatsmart på kontoret" med ännu fler tips på hur du gör medvetna val på jobbet och i din vardag. Ladda ner Klimatsmart på kontoret.
Som fastighetsägare ansvarar Humlegården för brandskydd i allmänna ytor, medan hyresgästen hanterar brandsäkerheten i sina egna lokaler.
Brandlarm som omfattar alla allmänna ytor samt delvis vissa lokaler som disponeras av hyresgäster finns. Brandlarmet är direkt uppkopplad till SOS Alarm.
Systematiskt brandskyddsarbete utförs av fastighetsägare varje kvartal i fastighetens allmänna ytor och utrymningsplan för allmänna ytor finns att hitta vid entréer samt trapphus. Inom hyresgästens egna lokaler ansvarar man för att uppdaterad utrymningsplan finns samt att systematiskt brandskyddsarbete genomförs.
Inför årsprov/revision kontaktar vi er i god tid för att få tillträde till era lokaler.
Humlegården Fastigheter utför kamerabevakning i enlighet med vårt berättigade intresse av att förhindra och utreda brott, öka säkerheten och motverka misskötsel. Vi prioriterar högt att du ska känna dig trygg i våra fastigheter. Vid frågor eller för att anmäla ärenden, vänligen kontakta vår kundservice.
I våra fastigheter är vi noga med att se till att lås och belysning i fastighetens entréer fungerar väl. Meddela gärna kundservice om du upptäcker att något är trasigt. För att förhindra att obehöriga tar sig in finns ett passersystem installerat.
Kamerabevakning bedrivs i Humlegårdens fastigheter med ändamålet att förhindra och utreda brott, öka säkerheten och motverka misskötsel. Mer information finns på kameradekaler som sitter i fastighetens entréer, utrymningsvägar och garageportar. Du kan även läsa mer om kamerabevakning här.
Vi prioriterar högt att du ska känna dig trygg i våra fastigheter. Vår kundservice är alltid tillgängliga för frågor och anmälningar av ärenden under dagtid mellan klockan 08.00–17.00. Om någon obehörig upprätthåller sig i fastigheten eller om du upplever en otrygg situation efter klockan 17.00 så går numret vidare till vår bevakningscentral. De besvarar alla samtal från 17.00–08.00.
Personuppgiftsansvarig: Humlegården Fastigheter AB (org. nr 556682–1202)
Engelbrektsgatan 1, 114 34, Stockholm
Box 5182, 102 44 Stockholm
E-post: integritet@humlegarden.se
Kundservice: anmäl ditt ärende här eller ring 08 678 92 90
I passersystemet används personliga passerkort och koder för inpassering. Alla entréer och allmänna dörrar i fastigheten är kopplade till kortläsare.
Om en bricka försvinner kan den spärras i systemet och är därmed oanvändbar för obehöriga. För att beställa, ändra eller spärra brickor, kontakta kundservice.
Parkando hanterar, på uppdrag av Humlegården Fastigheter, driften av garaget. Samarbetet är ett steg fram för att stärka vårt kunderbjudande inom parkering med lättillgängliga digitala lösningar och andra tjänster såsom mobilitetslösningar.
kundservice@parkando.se
Telefon: 08-408 396 38.
Cykelparkering finns i garaget samt på innergården.
Det är lätt att ta sig hit oavsett vilket transportmedel du väljer. Hötorgets och Östermalmstorgs tunnelbanestationer ligger några minuter bort och ett flertal busslinjer trafikerar i närheten. Dessutom ligger en gångtunnel runt hörnet som leder till Sveavägen. Stockholms innerstad har även många cykelvägar som är ett väl uppskattat kommunikationssätt.
Det mycket centrala läget erbjuder shopping, nöjen, restauranger och annan service på mycket nära håll.
Behöver ni hjälp med att montera en TV, sätta upp hyllor, en whiteboard, eller kanske måla om en vägg? Som kund till Humlegården har du möjlighet att boka hjälp av en hantverkare för att utföra enklare snickeriarbeten.
Vi samarbetar med Inte bara post, ett fullserviceföretag som erbjuder ett brett utbud av tjänster. Utöver hantverksarbeten kan de även hjälpa till med exempelvis event, bud och bemanning.
Det tillkommer en kostnad för det arbete som utförs.
Det är enkelt att boka hantverkshjälp! Beställ ditt ärende genom vårt formulär, eller ladda ner vår app för ärendehantering från App Store eller Google play för att hantera dina ärenden snabbt och smidigt.
Humlegården arbetar aktivt för att minska energiförbrukning och miljöpåverkan i våra fastigheter, med fokus på hållbarhet och långsiktig lönsamhet. Genom energieffektiv teknik, AI-optimering och förbättrad avfallshantering strävar vi efter att minimera resursslöseri utan att kompromissa med komforten för våra hyresgäster.
Vi arbetar hela tiden med att minska energianvändningen i våra fastigheter. Det gör vi genom att löpande arbeta med energieffektivisering och se till att vi successivt uppgraderar våra system till mer energieffektiva lösningar. Vi ser att det finns stora möjligheter att med hjälp av smart teknik minska vår energiförbrukning på värmesidan, utan att göra avkall på komforten i lokalerna. Sedan ett par år arbetar vi med driftoptimering med hjälp av AI där vi minskar vår energiförbrukning kopplat till värme.
Ofta handlar det om en kombination av aktiviteter för att nå bra resultat. Ett exempel är belysning, som är en viktig del när man vill skapa trevliga och trygga miljöer. Här kombinerar vi moderna armaturer och effektiva styrsystem med att göra ronderingar när det är mörkt, för att se hur våra fastigheter är upplysta.
Som ett led i arbetet att minska vattenförbrukningen använder Humlegården enbart kommunalt vatten ur det kommunala systemet och arbetar med uppföljning av vattenförbrukning per fastighet.
Alla kan dra sitt strå till stacken. Det finns en hel del knep i vardagen som varje person kan göra för att bidra till friskt vatten och rena hav och sjöar. Här kommer några enkla tips som gör skillnad.
I alla våra fastigheter finns ett återvinningsrum med olika möjligheter till sortering. I en del fastigheter är utrymmet begränsat och där finns inte alltid plats för kärl för alla typer av avfall. Om det inte finns separata kärl för glas, metall eller plast läggs det avfallet väl förpackat i sopsäckar. Sedan lägger man säcken i kärlet för grovsopor. Eftersom alla företag förbrukar varierande mängd papper ansvarar varje hyresgäst för sin egen pappersåtervinning.
Sorteringen delas upp i två steg
I princip allt återvinns
Vi återvinner cirka 91 procent av allt avfall som våra hyresgäster kastar. Denna återvinningsgrad hade vi aldrig kunnat uppnå med traditionell källsortering. Tillsammans med återvinningsföretaget har vi också planerat avfallshämtningarna så att vi minimerar biltransporterna. På det viset bidrar vi till minskat utsläpp av koldioxid och minskad miljöpåverkan.
Några tips när ni källsorterar
• Skölj ur kladdiga förpackningar.
• Dela på förpackningar som är gjorda av olika material.
• Vik ihop eller platta till små och stora kartonger. Öppna både lock och botten på konservburkar och platta ut dem. Det sparar mycket plats.
• Knyt ihop påsen för hushållssoporna ordentligt.
Landbyska verket 8 | 2022 | 2023 | 2024 | ||
Elanvändning (MWh): ** | 409,2 | 217,4 | 208,7 | ||
Fjärrvärme (MWh): | 614,2 | 966,1 | 920,8 | ||
Fjärrkyla (MWh): | 159,5 | 305,4 | 295,3 | ||
Vatten (m3): | 3 950 | 3 516 | 4 158 | ||
Avfall (kg):* | 17 203 | 7 601 | 10 243 | ||
Landbyska verket 9 | 2022 | 2023 | 2024 | ||
Elanvändning (MWh): ** | 89,8 | 33,4 | 32,9 | ||
Fjärrvärme (MWh): | 135,1 | 115,4 | 112,2 | ||
Fjärrkyla (MWh): | 45,0 | 53,2 | 52,0 | ||
Vatten (m3): | 493 | 428 | 515 | ||
Avfall (kg):* | |||||
** Exklusive hyresgästel
* Hyresgästen ansvarar själv för avfallet
Du som är hyresgäst kan anmäla ditt ärende här eller beställa hantverksservice.
Du kan också mejla eller ringa.
Telefon: 08-678 92 90
E-post: kundservice@humlegarden.se
Öppettider: Måndag–fredag klockan 8.00–17.00
Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play.
Här kan du som är hyresgäst hos Humlegården ställa frågor, ge tips och göra felanmälningar. Välj det sätt som passar dig bäst att komma i kontakt med vår kundservice.
Via vårt formulär
På telefon 08-678 92 90
Via mejl till kundservice@humlegarden.se
Du kan också anmäla ärendet via vår app. Appen finns att ladda ner från App Store eller Google Play.