Skräddarsydda lösningar för alla behov – nu även inflyttningsklara lokaler

Pressmeddelande den 4 juni 2020:

Humlegården har alltid fokus på kundens behov och platsens utveckling. Det är genom en djup dialog med kunden, i kombination med vår erfarenhet, som de bästa kontorslösningarna föds. Vi kallar tillvägagångssättet Skräddarsytt. Som ett led i utvecklingen av kunderbjudandet lanserar Humlegården nu en ny tjänst som innebär att kontorslokalen levereras helt inflyttningsklar. Det finns även möjlighet att addera utökad service. Först ut är två lokaler, på David Bagares gata vid Engelbrektsplan samt i Solna strand.

Framväxten av nya arbetssätt och en ökad digitalisering har gjort det möjligt för många att arbeta när och var man vill. Samtidigt finns ett stort behov av att vara i ett sammanhang och den fysiska miljön har fått en ännu viktigare roll. Vi ser en förflyttning där kontoret går från att ses som enbart en arbetsplats till att i högre grad värderas som en mötesplats. De lokalsökande företagen efterfrågar flexibilitet, effektiva ytor och tillgång till service som underlättar vardagen. Vilken lösning som passar bäst är dock högst individuellt för varje bolag. Istället för att erbjuda standardiserade lösningar har Humlegården därför lagt sitt fokus på ett förhållningssätt som kallas Skräddarsytt. Med utgångspunkt i samtalet med kunden tar Humlegården fram förslag. Erbjudandet sträcker sig från mindre inflyttningsklara lokaler, till kontor med kort eller lång avtalstid men även möjlighet att utveckla en plats från grunden genom nyproduktion eller förvärv.

- Det pratas ofta om co-working eller aktivitetsbaserat som svar på vad som är en framtidssäkrad kontorslösning. Ofta går man direkt på metodiken. Vi tror att grunden för att hitta en lösning som stöttar verksamheten på bästa sätt bygger på en bra och djup dialog. Vi vill slå ett slag för det samtalet, där man skapar en förståelse för kundens behov och kan översätta det till en fysisk plats. Och där man i arbetet med kontorslösningen också tänker på hur kundens sociala, digitala och fysiska värld kan flätas samman på bästa möjliga sätt. Vi kallar vårt tillvägagångssätt för Skräddarsytt. Ett synsätt och en metod där vi fokuserar på kundens behov, samtidigt som vi ständigt utvecklar platserna där vi är verksamma, som ett hantverk, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.

Skräddarsydda lösningar
Humlegården erbjuder ett brett spektrum av lokaler med såväl korta som långa avtalstider. För de kunder som är i behov av kringtjänster har vi möjlighet att erbjuda även detta, både genom vårt egna team samt ett stort nätverk av samarbetspartners. Det kan exempelvis sträcka sig från service som underlättar vardagen till utveckling av arbetssätt eller initiativ som stärker kontorets roll som en social arena. Man kan även möta efterfrågan från kunder som vill skapa en plats från grunden, då nyproduktion och förvärv är en central del i Humlegårdens verksamhet. Genom partnerskap med andra aktörer finns co-working tillgängligt för de som vill ha enstaka kontorsplatser eller tillfälliga lokaler. Nu utökas kunderbjudandet till att även inkludera helt inflyttningsklara lokaler med möjlighet till fullservicekoncept. Humlegårdens totala kunderbjudande kallas Skräddarsytt, då det bygger på principen att alla kunder är olika och att den produkt och de tjänster man erbjuder sätts samman med utgångspunkt i kundens behov och önskemål. Den gemensamma nämnaren är Humlegårdens fokus på kvalitet och service, men med varierande avtalslängd och möjlighet för kunden att addera utökade tjänster. 

Startklara lokaler förenklar tillvaron
Humlegården lanserar nu Startklart, en ny tjänst som innebär att kunden flyttar in till ett kontor där allt redan är på sin plats och där avtalstiden är flexibel. Här har vi tagit hand om allt man behöver tänka på. Trivsam och representativ inredning, liksom teknisk utrustning såsom skrivare, A/V-utrustning och Wi-Fi. I den fasta lokalhyran ingår även el, försäkring, lås och larm, brandskydd samt städning. Det är även möjligt att addera tjänster såsom växter till kontoret, fruktleveranser, utökad städning, catering, kontorsmaterial och konferenslokaler. Vardagen underlättas ytterligare genom att supporten avseende lokalfrågor samordnas.

Lokaler vid Engelbrektsplan och i Solna strand först ut
I dagsläget finns startklara kontor på två adresser och ambitionen är att utöka antalet lokaler. En grundläggande idé i utvecklingen av de inflyttningsklara lokalerna är att de alla ska ha en unik inredning och utformning, där man tar utgångspunkt i fastighetens karaktär, lokalens förutsättningar och marknadens efterfrågan. Vi skräddarsyr för kunden.

På David Bagares gata, i ett attraktivt läge strax intill Engelbrektsplan på Östermalm, erbjuds lokaler om cirka 90 kvm, tillgängliga för inflyttning omgående. Här möts man av en sober färgsättning, materialval av hög kvalitet och platsbyggda interiörer. I Solna strand återfinns startklara lokaler om cirka 200 kvm, med närhet till kollektivtrafik och ett stort restaurangutbud. Här har Humlegården haft ett särskilt fokus på hållbarhet och lokalen är exempelvis möblerad med återvunnen inredning. Intresset var stort och denna lokal är redan uthyrd.

- Vi har utvecklat startklara lokaler för att göra vardagen enklare för våra kunder. Här erbjuds flexibla och attraktiva kontor med noga utvalda tilläggstjänster. Allt med målet att våra kunder ska kunna fokusera helt på sina verksamheter, medan vi tar hand om resten. Vårt mål är att skapa de bästa möjliga förutsättningarna för våra hyresgäster, leverera en kundupplevelse utöver det vanliga och ett värde som går bortom kvadratmeter. Vi arbetar också för att skapa långsiktiga relationer med våra kunder, och vill erbjuda dem möjlighet att utvecklas inom vårt bestånd då lokalbehoven förändras över tid, säger Anna Kullendorff.

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Kullendorff
Affärsutvecklingschef, Humlegården Fastigheter
Tel: 072-058 46 37
E-mail: anna.kullendorff@humlegarden.se

Söker du kontorslokaler och är intresserad av startklara lokaler på David Bagares gata? Kontakta Katarina Cygnaeus för mer information: 070-678 15 49 eller katarina.cygnaeus@humlegarden.seRelaterade artiklar

Humlegården bibehåller stabil utveckling

Trots en utmanande marknad levererar Humlegården ökade hyresintäkter och en positiv utveckling av förvaltningsresultatet under det första halvåret. Bolaget bibehåller en stark finansiell ställning.  

Läs mer


Humlegården välkomnar DNB till  Hamngatan 15

Humlegården hyr ut ett helt hus på Hamngatan 15 till DNB. Mitt i Stockholms bankkluster etableras bolagets svenska huvudkontor om cirka 8 300 kvm, som får en viktig roll i DNBs fortsatta expansion.  

Läs mer


Kreativ konstscen bryter barriärer i Hagastaden

Misschiefs är en plattform för gränsöverskridande konst. De senaste två åren har Norra Stationsgatan 61 varit basen för projektet, genom ett samarbete med Humlegården. Här har kvinnliga och...

Läs mer