Fastighetsfibernät i våra hus

Framtidens kommunikation kräver framtidssäkrad infrastruktur – det åstadkommer vi genom ett gemensamt fastighetsfibernät.

Alla verksamheter är idag beroende av en robust, tillförlitlig och säker uppkoppling. Säkra nät kräver ökad kontroll och minimering av antal felkällor. För oss på Humlegården är det naturligt att ta ansvar även för fibernätet i fastigheten, precis som vi ansvarar för el- och vattenledningar. Tillsammans med Allicon har vi därför påbörjat byggnationen av nätet i våra fastigheter, och kommer att erbjuda säker höghastighetsfiber – hela vägen till kundens lokal. 

Ett snabbt och driftsäkert nät med många fördelar:

  • Fibernätet är operatörsneutralt eller ”öppet”, vilket betyder att våra kunder kan fortsätta beställa bredbandstjänster av valfri operatör som Telia, IP-Only, Bitcom, Bahnhof, Tele2, ModernLink m fl.
  • Ni får ett kvalitetssäkrat fiberfastighetsnät, redo att användas direkt, med framdragen reservfiber för säkerhets skull.
  • Ni slipper dra in egen fiber till lokalen, vilket ofta medför en hög kostnad och har långa ledtider.
  • Allicon sköter service, felsökning och åtgärder enligt den servicenivå ni avtalar.

Så fungerar tjänsten
Fiberfastighetsnätet i våra fastigheter administreras av Allicon. De dokumenterar, skyddar och framtidssäkrar nätet, samt ansvarar för att snabbt avhjälpa eventuella störningar och fel. Avgiften för fiberfastighetsnätet regleras via hyran för er lokal. Eventuella behov av högre servicenivåer kan vidare avropas mot en tilläggsavgift direkt till Allicon.

Välkomna att kontakta Allicon för mer information:
E-mail: humlegarden@allicon.se
Tel: 08-428 458 50