Podcast

I vår podcast samlar vi spännande gäster till intressanta samtal om frågor vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling.

Avsnitt 6 – Det gränsöverskridande konstinitiativet Misschiefs

Den 10 augusti 2020 slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor eller icke binära, verksamma inom konst, design och hantverk.

I detta avsnitt av vår podcast träffar vi Paola Bjäringer, curator och grundare, som berättar mer om initiativet och mötet med Humlegården. Vi har även hälsat på Misschiefs Takeover och fick en pratstund med Minna Palmquist, Hanna Stansvik och Hedvig Bergman, som alla varit verksamma på Linnégatan. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.


Avsnitt 5 – Vad kan hjärnforskningen lära oss om design och arkitektur?

Visste du att genomtänkt design och arkitektur i våra hem, på kontor, skolor, sjukhus och i stadsmiljön kan skapa ett mer hälsosamt och hållbart liv? 

I detta avsnitt gästas podden av neurodesignern Isabelle Sjövall, en av världens ledande experter på hur hjärnan reagerar på byggda miljöer och hur dessa påverkar oss, både psykiskt och fysiologiskt. Vi pratar om hennes senaste bok, Designfulness, och det bjuds på flera tips kring vad man ska tänka på i hemmet eller på arbetsplatsen. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.


Avsnitt 4 – Se hit! Konst som en del i platsens attraktionskraft

En attraktiv plats, oavsett om det är en arbetsplats eller en offentlig miljö, är en plats som får oss att må bra men också en plats som stimulerar oss och utvecklar. Vad kan konsten tillföra en plats och hur kan platsen främja konsten och det kreativa uttrycket?  

I samtalet deltar Jens Tillqvist, partner på advokatfirman Cederquist och Sara Berner Bengtsson, Managing Director på konstmässan Market Art Fair. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.


Avsnitt 3 – Kom hit! Om platsen som destination

Vad är det som gör att du gillar att vara på en specifik plats? Hur skapar man en bra upplevelse? I detta avsnitt fokuserar vi på placemaking, vad som gör ett sammanhang intressant och betydelsen av en bra och meningsfull upplevelse.  

I samtalet deltar Sara Eriksdotter Bjurström, vd för Centrum för AMP, Arvid Axland grundare till upplevelse- och reklambyrån Pool samt Humlegårdens vd Anneli Jansson. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, marknads- och kommunikationschef på Humlegården.


Avsnitt 2 – Experterna tipsar

Vad ska man tänka på när man letar nytt kontor? Eller funderar över hur man kan nyttja sin befintliga lokal på bästa sätt? I det här avsnittet delar vi med oss av konkreta tips på hur man dimensionerar lokalerna, kulturens roll och vad som skapar en attraktiv arbetsplats. Det blir även ett samtal om vad som efterfrågas av just nu och hur pandemin har påverkat kontorets roll.

I samtalet deltar Annelie Liljeqvist som arbetar med uthyrning på Humlegården och vår fastighetschef Peter Lind. Vi gästas även av Jonas Hurtigh Grabe, arbetsplatsstrateg från Veldhoen Company, en av Humlegårdens samarbetspartners, som ofta är med i de tidiga skedena av den process då arbetssättet ska definieras och den fysiska miljön dimensioneras.


Avsnitt 1 2021 − Kontorets roll

I ljuset av pandemin kan vi konstatera att sammanhanget är viktigare än någonsin och att kontorets roll och betydelse har förtydligats på många sätt. Men hur gör man för att hybriden av digitala och fysiska möten ska fungera? Alla verksamheter behöver en strategi som fångar upp alla dimensioner av arbetsplatsen – både den digitala, sociala och fysiska miljön. Detta är några av de ämnen som berörs i vårt premiäravsnitt, som bjuder på både framtidsspaningar och konkreta tips för verksamheter som funderar över sina lokalbehov.

I samtalet deltar Humlegårdens vd Anneli Jansson och affärsutvecklingschef Anna Kullendorff. Vi har även det stora nöjet att välkomna Jonas Falk, arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.