I vår podcast samlar vi spännande gäster till intressanta samtal om frågor vi brinner för – som kontoret, arbetslivet och stadsutveckling.
Origo, så heter Humlegårdens senaste satsning i mötet mellan Sundbyberg och Solna. En kontorsfastighet där service, atmosfär och erbjudandet har inspirerats av upplevelsen på ett hotell. Här har Humlegården samarbetat med Spik Studios, kända för uppmärksammade destinationer såsom Steam Hotel, Ellery Beach House och Jacy’z Hotel & Resort. I detta samtal fördjupar vi oss i inredningens roll. Vad är det egentligen som gör att man trivs i en viss miljö? Hur går det till när man utvecklar en plats som Origo och vad säger kunderna som valt att etablera sig här?
Gäster i detta avsnitt är Lisa Krogstad, Inredningsdesigner och projektledare på Spik Studios samt Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef på Humlegården. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården. Vill du veta mer om Origo? Besök humlegarden.se/origo
Visst är man nyfiken på hur kontorsexperterna tänker kring sina egna lokaler? I detta avsnitt lämnar vi studion och besöker Humlegårdens nya kontor, som nyligen slog upp portarna efter en omfattande utveckling. Här får vi höra mer om tankarna bakom satsningen och ta del av resultatet samt några goda råd på vägen till alla som funderar över hur man kan nyttja kontoret på bästa sätt.
Vi gästas av Monica Eskedahl, konceptdesigner och inredare samt Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef och Marie Edling, HR-chef på Humlegården. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Läs mer om Humlegårdens nya kontor och se bilder här. Kontakta oss gärna om du vill komma och hälsa på! (Vi har väldigt gott kaffe).
Kontoret är högt på agendan i alla verksamheter idag och i kölvattnet av pandemin är det många som funderar över denna spännande och viktiga plats: Hur ska man använda sitt kontor? Hur stor yta behövs och var ska det ligga? Och hur ska man göra för att kontoret ska bli den där dynamiska platsen där alla vill vara? Det finns många olika varianter på hur företagen tagit sig an frågorna kopplat till det nya arbetslivet. I detta avsnitt får vi handfasta tips på hur man kan tänka för att sätta en bra strategi för arbetsplatsen. Det blir också ett samtal om hur man kan skapa en miljö som främjar tillit, och varför det är så viktigt för framgång.
Gäst i studion är Fredrik Lantz, Fastighets- och uthyrningschef på Humlegården, med lång erfarenhet av att skapa attraktiva platser och guida lokalsökande bolag i dessa spännande frågor. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården. Läs artikeln som samtalet refererar till här.
Följ med till ett av Stockholms största och viktigaste stadsutvecklingsprojekt – Hagastaden. Stadsdelen, som ska stå klar år 2030, kommer att innehålla hela 50 000 arbetsplatser och husera omkring 13 000 boende. Utvecklingen går fort och redan idag finns det mycket att upptäcka i form av urbana stadskvarter som lockat många företag och boende. I detta avsnitt pratar vi om Stockholms stad vision för stadsdelen och vad som kännetecknar platsen idag. En viktig motor i utvecklingen är förstås också fastighetsägarna. Ett av de aktiva bolagen i kvarteren är Humlegården, som både äger fastigheter och arbetar med markanvisningar. Vad är det som gör platsen intressant och får dem att satsa?
I samtalet deltar Stockholms stadsarkitekt Torleif Falk och Anna Kullendorff som är affärsutvecklingschef på Humlegården. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
I detta avsnitt fördjupar vi oss i en av vår tids viktigaste frågor – övergången till en mer cirkulär ekonomi. Vi går lite mer på djupet och tittar närmre på Humlegårdens cirkulära strategi. Hur gör man i praktiken för att ställa om processer och arbetssätt när man ska bygga om kontor och fastigheter – eller bygga nytt? Och vad ska man tänka på när man flyttar till nya lokaler eller gör om sitt kontor? I samtalet får vi även höra lite mer om utvecklingen av Greenhouse i Solna strand, en kontorsfastighet där återbruk står i centrum.
Med oss i studion är Viktor Sandberg, projektutvecklingschef på Humlegården och Linn Lindfred, konsult med fokus på cirkulär ekonomi och grundare av Circularista samt Waste2Value. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
I detta avsnitt fördjupar vi oss i ett spännande initiativ, där Humlegården samlar medarbetare från alla delar av bolaget i ett forum för omvärldsbevakning – Humlegården Labs. Här diskuteras trender och tendenser i omvärlden. Vad händer, varför sker det och hur påverkar det vår verksamhet och vårt kunderbjudande? Humlegården Labs är vår plattform för innovation och utveckling. En arena där medarbetare möts i workshops och samtal med fokus på framtidsspaningar och nya kreativa idéer, samtidigt som man också stärker gemenskapen och får ett spännande utbyte kollegor emellan.
Med oss i studion är tre personer från forumet och som delar med sig av några av spaningarna som diskuterats: Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef, Mattias Dahlberg, Chef Teknik och Jessica Sageryd, Affärsutvecklare. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Restauranger och hotell har en viktig roll att spela i våra kvarter. I detta avsnitt får vi lära känna Pelle Lydmar, som ligger bakom flera välkända destinationer i Stockholm såsom Hotel Lydmar, Strandvägen 1, Restaurang Milles, Eataly och Fejan i Stockholms skärgård. Hör hans syn på branschens utveckling, var han hämtar inspiration och varför värdskapet kommer att stå i fokus i framtiden.
Med i studion är även Anneli Jansson, vd på Humlegården, som berättar om fastighetsägarens perspektiv och Humlegårdens satsningar inom området. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
I detta avsnitt ligger fokus på ett ämne som det talas mycket om just nu, cirkulär ekonomi. Men vad betyder det egentligen? Det bjuds på spännande exempel och tips på hur vi alla kan bidra till omställningen och vi får även höra om ett intressant forskningsprojekt som Humlegården deltagit i.
Med oss i studion har vi Emma Enebog, forskare på det statliga forskningsinstitutet RISE, där hon arbetar med projekt inom återbruk, textil och utveckling av nya affärsmodeller. Linn Lindfred, konsult på Circularista som fokuserar på cirkulär ekonomi och hållbar innovation. Mattias Svensson, chef för hållbar utveckling på Humlegården och har flera års erfarenhet av hållbarhetsarbete inom både livsmedelsbranschen och energisektorn. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
I samtalet tipsar Linn Lindfred om Ellen MacArthur Foundation. Här kan du läsa mer.
I detta avsnitt pratar vi om utvecklingen av hållbara städer, och hur grön finansiering och arbetet med miljöcertifieringar bidrar till detta viktiga arbete. Humlegårdens CFO Mikael Andersson berättar om varför bolaget valt att satsa på 100% grön finansiering. Miljöcertifieringar är ett viktigt verktyg, och Lotta Werner Flyborg, vd på Sweden Green Building Council, berättar om hur det fungerar och ger oss en inblick i medlemsorganisationens verksamhet.
Vi får även höra bankernas perspektiv genom Olivia Sverkman, som arbetar med Sustainable Finance på Handelsbanken. Hon ger oss även en crash course i något som blivit ett riktigt buzz word, EU-taxonomin. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Den 10 augusti 2020 slog Misschiefs Takeover upp sina portar på Linnégatan 4. Här kan besökaren ta del av en spännande kombination av pop-up ateljéer och konstutställning. Deltagarna är alla kvinnor eller icke binära, verksamma inom konst, design och hantverk.
I detta avsnitt av vår podcast träffar vi Paola Bjäringer, curator och grundare, som berättar mer om initiativet och mötet med Humlegården. Vi har även hälsat på Misschiefs Takeover och fick en pratstund med Minna Palmquist, Hanna Stansvik och Hedvig Bergman, som alla varit verksamma på Linnégatan. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Visste du att genomtänkt design och arkitektur i våra hem, på kontor, skolor, sjukhus och i stadsmiljön kan skapa ett mer hälsosamt och hållbart liv?
I detta avsnitt gästas podden av neurodesignern Isabelle Sjövall, en av världens ledande experter på hur hjärnan reagerar på byggda miljöer och hur dessa påverkar oss, både psykiskt och fysiologiskt. Vi pratar om hennes senaste bok, Designfulness, och det bjuds på flera tips kring vad man ska tänka på i hemmet eller på arbetsplatsen. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
En attraktiv plats, oavsett om det är en arbetsplats eller en offentlig miljö, är en plats som får oss att må bra men också en plats som stimulerar oss och utvecklar. Vad kan konsten tillföra en plats och hur kan platsen främja konsten och det kreativa uttrycket?
I samtalet deltar Jens Tillqvist, partner på advokatfirman Cederquist och Sara Berner Bengtsson, Managing Director på konstmässan Market Art Fair. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Vad är det som gör att du gillar att vara på en specifik plats? Hur skapar man en bra upplevelse? I detta avsnitt fokuserar vi på placemaking, vad som gör ett sammanhang intressant och betydelsen av en bra och meningsfull upplevelse.
I samtalet deltar Sara Eriksdotter Bjurström, vd för Centrum för AMP, Arvid Axland, grundare till upplevelse- och reklambyrån Pool samt Humlegårdens vd Anneli Jansson. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
Vad ska man tänka på när man letar nytt kontor? Eller fundera över hur man kan nyttja sin befintliga lokal på bästa sätt? I det här avsnittet delar vi med oss av konkreta tips på hur man dimensionerar lokalerna, kulturens roll och vad som skapar en attraktiv arbetsplats. Det blir även ett samtal om vad som efterfrågas av just nu och hur pandemin har påverkat kontorets roll.
I samtalet deltar Annelie Liljeqvist som arbetar med uthyrning på Humlegården och vår fastighetschef Peter Lind. Vi gästas även av Jonas Hurtigh Grabe, arbetsplatsstrateg från Veldhoen Company, en av Humlegårdens samarbetspartners, som ofta är med i de tidiga skedena av den process då arbetssättet ska definieras och den fysiska miljön dimensioneras. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.
I ljuset av pandemin kan vi konstatera att sammanhanget är viktigare än någonsin och att kontorets roll och betydelse har förtydligats på många sätt. Men hur gör man för att hybriden av digitala och fysiska möten ska fungera? Alla verksamheter behöver en strategi som fångar upp alla dimensioner av arbetsplatsen – både den digitala, sociala och fysiska miljön. Detta är några av de ämnen som berörs i vårt premiäravsnitt, som bjuder på både framtidsspaningar och konkreta tips för verksamheter som funderar över sina lokalbehov
I samtalet deltar Humlegårdens vd Anneli Jansson och affärsutvecklingschef Anna Kullendorff. Vi har även det stora nöjet att välkomna Jonas Falk, arkitekt och partner på Strategisk Arkitektur. Samtalet leds av Madeleine Castenvik Holt, Marknads- och kommunikationschef på Humlegården.