Våra områden

Stockholm city

Våra fastigheter i Stockholms innerstad återfinns på eftertraktade adresser vid Norrmalmstorg, Kungsträdgården, på Blasieholmen, vid Engelbrektsplan och längs med Kungsgatan och Nybrogatan. Många av dem är välkända inslag i stadsbilden och alla har närhet till utmärkta kommunikationer samt Stockholms bästa krogar och shoppingstråk.

Flera av våra fastigheter ansluter till Engelbrektsplan, belägen ett stenkast från Stureplan och strax intill Humlegårdsparken. Här vill vi verka för att Engelbrektsplan transformeras till en ny målpunkt i city, som stödjer verksamheterna omkring platsen.

Gärdet

Här möts kontor och bostäder i en stadsdel som präglas av närheten till ett av stadens största grönområden. Kommunikationerna är goda, både genom tunnelbanan och accessen till Norra Länken. Längsmed Tegeluddsvägen, ett stenkast från Gärdets tunnelbanestation, äger Humlegården två fastigheter med en uthyrningsbar yta om cirka 60 000 kvadratmeter.

Gärdet och Värtahamnen är ett av Stockholms mest intressanta utvecklingsområden. Strax intill växer Norra Djurgårdsstaden fram, ett av Europas mest omfattande stadsutvecklingsområden som beräknas stå klart omkring 2030.

Hagastaden

Där Stockholm och Solna möts återfinns ett av Stockholms mest expansiva områden, Hagastaden. Den nya stadsdelen ska vara färdigställd år 2030 och kommer då att omfatta hela 50 000 arbetsplatser och 6 000 bostäder.

I detta framtidsområde äger Humlegården två fastigheter i kvarteret Härden, varav Härden 15 genomgår en omfattande restaurering och modernisering. Satsningen har fått namnet Norra Station. Här ska en kombination av moderna, flexibla kontor samt restauranger skapa en ny nod i kvarteret. Vi har även erhållit markanvisningar i kvarteret Ribosomen samt i kvarter 38 längs med Norra Stationsgatan i västra Hagastaden.

Kungsholmen

Humlegårdens innehav på attraktiva Kungsholmen utgörs av den omsorgsfullt renoverade industrifastigheten Dykaren 10, samt den intilliggande hotellfastigheten Dykaren 33 på Alströmergatan. Närheten till Fridhemsplan skapar goda kommunikationer samtidigt som restaurang- och serviceutbudet i närområdet är starkt.

Solna strand

Humlegården är den största privata fastighetsägaren i denna stadsdel, som har genomgått en stor utveckling de senaste åren, genom utökad service såsom Grow Hotel, flertalet nya restauranger och en satsning på stråken mellan husen. Humlegårdens arbete fortsätter och bland de pågående initiativen återfinns första etappen i det nya kvarteret Origo.

De mycket goda kommunikationerna är en viktig del i stadsdelens attraktion – Solna strand är enkelt att nå, oavsett transportsätt och det tar endast tio minuter från city med tunnelbana. Under perioden maj-september är det dessutom möjligt att pendla med elbåten Movitz.

Hagalunds arbetsplatsområde

I Hagalund pågår arbetet inför det omfattande stadsutvecklingsprojekt som inleds i samband med etableringen av den nya tunnelbanestationen, Södra Hagalund. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i detta område.